Ελλάδα

Βιασμός 12χρονης: 80 οι βιαστές της στον οίκο ανοχής – Μεταξύ τους και γυναίκα

Όλες οι τελευταίες αποκαλύψεις για τον βιασμό της ανήλικης

Parallaxi
βιασμός-12χρονης-80-οι-βιαστές-της-στον-οί-902331
Parallaxi

O κύκλος των ερευνών για τη φρικιαστική υπόθεση στα Σεπόλια διευρύνεται, με τις Αρχές να αναζητούν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται πιθανότατα ακόμη και σε κύκλωμα παιδεραστίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται έφοδοι σε οίκους ανοχής προκειμένου να βρεθεί ο εγκέφαλος που έδινε τον χώρο στον 53χρονο να κάνει πραγματικότητα τα αρρωστημένα πάθη του.

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται σε δύο πρόσωπα – κλειδιά τα οποία φέρεται να είχαν ενεργό ρόλο στο κύκλωμα παιδεραστίας.

Ο πρώτος είναι ο υπεύθυνος του οίκου ανοχής που υποδεχόταν τον Ηλία Μίχο όταν πήγαινε εκεί με την 12χρονη. Είναι ένας άντρας 30-40 ετών, όπως περιγράφει η ανήλικη στην κατάθεση της.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο ίδιος παρουσιάζεται ως… διαχειριστής όχι μόνο του συγκεκριμένου οίκου ανοχής στον οποίο εκπόρνευαν τη 12χρονη, αλλά και άλλων οίκων ανοχής στην Αθήνα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υπολογίζουν τον αριθμό τους σε 10-15.

Ο άνδρας -σύμφωνα με τις αρχικές καταθέσεις και όσα έχει μνημονεύσει η 12χρονη- φέρεται να ήταν αυτός που συνεννοούνταν με τον Ηλία Μίχο προκειμένου η 12χρονη να πηγαίνει στον οίκο ανοχής και να τη βιάζουν.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο άνδρας είναι γνωστός στις Αρχές, καθώς έχει συλληφθεί και άλλες φορές για υποθέσεις μαστροπείας και σωματεμπορίας.

Ο άνδρας ήλεγχε τους οίκους ανοχής μέσα από κάμερες που είχε στο κινητό του τηλέφωνο, με τις Αρχές να αναζητούν τα καταγραφικό.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον πήγαινε η 12χρονη και βιαζόταν. Κάτι που σημαίνει ότι σε ένα βάθος χρόνου 3-4 μηνών που υποστηρίζει ο Μίχος ότι εκτυλίχθηκε η υπόθεση και με δεδομένο ότι το παιδί δεχόταν σχεδόν πέντε βιαστές στη μισή ώρα, τότε εύλογα μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι ο αριθμός των βιαστών μπορεί να φτάνει κάπου ανάμεσα στα 60 με 80 άτομα, πολλοί εκ των οποίων να μην είναι επαναλαμβανόμενοι. Αυτό σημαίνει ότι η σχετική λίστα των βιαστών μεγαλώνει σε απρόβλεπτο νούμερο.

sepolia-mixos.png

Το «δεξί χέρι» του Μίχου

Παράλληλα, οι έρευνες των Αρχών εστιάζουν και σε ένα ακόμη άτομο που φαίνεται ότι παίζει τον ίδιο ρόλο με τον 53χρονο.

Είναι πιθανότατα το άτομο με το ψευδώνυμο «Μ», το δεξί χέρι του 53χρονου κατηγορούμενου. Ο μαστροπός – ατζέντης, «εισπράκτορας» και συνοδός της 12χρονης στα ραντεβού με τους βιαστές.

Το… παρελθόν της ιδιοκτήτριας

Την ίδια στιγμή, ο εν λόγω οίκος ανοχής ανήκει σε μια γυναίκα η οποία είναι κατηγορούμενη για μια μεγάλη υπόθεση που είχε ερευνήσει το 2018 η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), με συνολικά 30 κατηγορουμένους. Αξιοσημείωτο είναι, δε, πως κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση έχουν δολοφονηθεί στο μεσοδιάστημα έχοντας σύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα.

Η ιδιοκτήτρια είναι κατηγορούμενη για υπόθεση προστασίας οίκων ανοχής.

Κλειδί ο οίκος ανοχής και ο 40χρονος φροντιστής

Την άκρη του νήματος για το μυστηριώδες «γκρι κτίριο», για το οποίο μίλησε η 12χρονη από τα Σεπόλια στην κατάθεσή της, προσπαθούν να βρουν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πρόκειται για τον οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στον οποίο ο Ηλίας Μίχος κατηγορείται ότι πήγαινε το ανήλικο κοριτσάκι και το βίαζαν παιδόφιλοι, σύμφωνα με τις καταθέσεις της μικρής.

Η αποκάλυψη για τον οίκο ανοχής ήρθε από την τρίτη, συγκλονιστική κατάθεση που έδωσε το παιδί, μία ημέρα πριν συλληφθεί η μητέρα του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, ο 53χρονος φέρεται να είχε πάει την 12χρονη πέντε φορές στον διώροφο οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο.

Ο οίκος ανοχής βρίσκεται στην περιοχή του Κεραμεικού, ενώ «κουμάντο» φέρεται να έκανε ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών.

Το ποινικό παρελθόν & οι άλλοι τέσσερις οίκοι ανοχής

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται για τον «κύριο Β.» με ποινικό παρελθόν για υποθέσεις μαστροπείας, τον οποίον κάλεσαν οι ιερόδουλες την περασμένη Τετάρτη όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στους δύο οίκους ανοχής.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να ήταν ο σύνδεσμος του 53χρονου και να είχε γνώση για την δράση του, αφού προσυμφωνούσαν τα ραντεβού και έπειτα εμφανιζόταν η ανήλικη.

Πληροφορίες θέλουν τον εν λόγω άνδρα να ελέγχει άλλους 10 – 15 οίκους ανοχής στην περιοχή αλλά και ευρύτερα στην Αττική. Η κατάθεσή του θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς αναμένεται να αναγνωρίσει πρόσωπα των βιαστών που έκλειναν τα ραντεβού με τον Μίχο.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχουν εκτιμήσεις για 50 με 60 άνδρες που βίασαν την 12χρονη.

Αυτό που αναζητείται τώρα είναι το καταγραφικό από τις κάμερες του οίκου ανοχής.

Γνωστή στις Αρχές η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, πώς και η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου οίκου ανοχής είναι γνωστή στις Αρχές και μάλιστα αυτήν την περίοδο είναι κατηγορούμενη για προστασία οίκων ανοχής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η συγκεκριμένη είναι κατηγορούμενη από το 2018 σε μια υπόθεση που έφερε στο φως η ΕΥΠ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και κατηγορούμενους που έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.

Και γυναίκα ανάμεσα στους 213 επίδοξους βιαστές της 12χρονης

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το θρίλερ της υπόθεσης βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στα Σεπόλια.

Από την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκύψει και μία συνομιλία της 12χρονης – ή του 53χρονου, που διαχειριζόταν τα προφίλ της – με μια γυναίκα, η οποία μάλιστα ζήτησε να συνευρεθεί με την 12χρονη ερωτικά μαζί με… έναν φίλο της.

«Έχεις νταβατζή; Όχι, τα έδωσα στη μάνα μου»

Ανατριχιάζει η συνομιλία της 12χρονης – ή του Μίχου – με γυναίκα, με το αρχικό Ε:

Ε: Αν θες να κάνουμε τρίο.

12χρονη: Να πάρω τα λεφτά και να κάνουμε 3 ώρες μαζί. Θες;

Ε: Να φέρω κι έναν φίλο μου. Πού να τα πας;

12χρονη: Όχι. Όπως την άλλη φορά που πήγα και ξανάρθα.

Ε: Μαζί μου θες μόνο;

12χρονη: Ναι, μωρό μου.

Ε: Και την άλλη φορά δεν ήρθες.

12χρονη: Ήρθα μετά. Άργησα ένα 10λεπτο.

Ε: Και πού να τα πας, τι έχεις νταβατζή;

12χρονη: Όχι, να, τα ‘δωσα στη μάνα μου.

Παρίστανε τον αστυνομικό και την απειλούσε

Σοκ προκαλούν και τα μηνύματα της 12χρονης με έναν άντρα, το όνομα του οποίου αρχίζει από Μ. και δήλωνε αστυνομικός.

«Γεια τι κάνεις; Είμαι 17, θες να βρεθούμε τώρα στα Σεπόλια στον σταθμό με αμάξι για 70 ευρώ και κάνουμε ό,τι θες», ήταν το μήνυμα της 12χρονης.

«Γεια σου είμαι ο Μ. αστυνομικός και τώρα ξέρω ποια είσαι. Θα σε κάνω ρεζίλι σε όλη τη λίστα σου, αν δεν κάνεις αυτό που σου λέω», απάντησε ο άντρας, ο οποίος απειλούσε την 12χρονη.

Θεία 12χρονης: «Ο Μίχος απειλούσε με όπλο εκτός από την 12χρονη και τον μικρό της αδελφό»

Η θεία του παιδιού είχε επικοινωνία τηλεφωνικά με τον Μίχο μόλις κατάλαβε τι συνέβαινε, αυτό που σοκάρει και αξιολογείται είναι τι απάντησε ο 53χρονος.

Τη βεβαιότητά τους ότι η 37χρονη μητέρα της ανήλικης, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την κατηγορία της μαστροπείας εξέφρασαν στις καταθέσεις τους ενώπιον της ανακρίτριας η κόρη της κατηγορούμενης και θεία της ανήλικης.

«Μετά από πάρα πολλή ώρα μου είπε το PIN, άνοιξα το κινητό και πάνω στον πανικό μου πήρα τον Μίχο τηλέφωνο», ανέφερε η θεία στην κατάθεσή της.

Του λέω «ποιος είσαι εσύ που μιλάς με 11χρονο», με ρωτούσε συνέχεια «ποια είσαι εσύ», και τότε του είπα «εγώ είμαι αυτή που θα σου ανοίξω το λάκκο» και μου απάντησε ότι δεν μπορώ να του κάνω τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θεία, δηλαδή η αδελφή του πατέρα της 12χρονης, ήταν η πρώτη που επικοινώνησε με τον 53χρονο κατηγορούμενο.

«Η μητέρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γνώριζε, μόλις το έμαθε πήγε αμέσως με τον πατέρα στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού να κάνουμε καταγγελία, αλλά το Αστυνομικό Τμήμα τους έδιωξαν. Όταν τους έδιωξαν από το τμήμα, η μητέρα μού είπε ότι ο Μίχος είχε πολλές διασυνδέσεις και ίσως γι’ αυτό τους έδιωξαν. Τότε πήρα το Χαμόγελο του Παιδιού τηλέφωνο για να με κατευθύνουν», αφήνοντας σαφείς αιχμές γαι το αστυνομικό τμήμα του Κολωνού.

Με την κατάθεσή της η αδελφή της 12χρονης τονίζει ότι η μητέρα των παιδιών δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο η 37χρονη μητέρα όσα οικονομικά προβλήματα και να αντιμετώπιζε η οικογένεια τους.

Μίχος: Η μικρή είναι δασκαλεμένη – Δεν έχω σχέσεις με οίκους ανοχής

Στις φυλακές Γρεβενών κρατείται ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης του βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια, Ηλίας Μίχος, με τις πρώτες του κουβέντες μετά την προφυλάκισή του να είναι εξίσου σοκαριστικές με τις πράξεις του, αφού κάνει λόγο για «συναίνεση» με ένα 12χρονο παιδί!

«Η 12χρονη είναι δασκαλεμένη. Ο,τι κάναμε έγινε με τη συναίνεσή της. Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη. Δεν έχω καμία σχέση με τους οίκους ανοχής» αναφέρει αρχικά ο κατηγορούμενος, ο οποίος έκανε πράξη τα αρρωστημένα πάθη του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, ο 53χρονος είναι χαλαρός στη φυλακή, ενώ καθημερινά έχει δυο τηλεφωνήματα την ημέρα στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται.

Μάλιστα, στις πρώτες του κουβέντες μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, ισχυρίζεται πως η 12χρονη «είναι δασκαλεμένη» χωρίς να διευκρινίζει από ποιον, ενώ χωρίς ίχνος ντροπής ισχυρίζεται πως ό,τι έκανε με τη 12χρονη έγινε με τη συναίνεση του μικρού κοριτσιού.

«Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη. Υπήρχαν και άλλοι άνδρες πριν τη γνωρίσω» υποστήριξε, σε μια προσπάθεια να μεταθέσει τις δικές του αρρωστημένες ευθύνες στο μικρό κορίτσι!

Σημειώνεται πως ο Ηλίας Μίχος βρίσκεται από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στις φυλακές των Γρεβενών. Ο 53χρονος, υπό τον φόβο των επεισοδίων αλλά και λόγω των υγειονομικών διατάξεων, βρέθηκε σε κελί καραντίνας, ελέω κοροναϊού, όπου και θα παραμείνει για πέντε ημέρες.

Στη συνέχεια, το συμβούλιο των φυλακών θα αποφασίσει σε ποιο κελί θα πάει και ποιος ή ποιοι θα είναι οι συγκρατούμενοί του.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα