Ελλάδα

Βιασμός 12χρονης: Σε δίκτυο μαστροπείας συμμετείχε ο Μίχος

Τι αναφέρει στην κατάθεση της η ανήλικη για τον οίκο ανοχής στον Κεραμεικό - Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας

Parallaxi
βιασμός-12χρονης-σε-δίκτυο-μαστροπείας-900235
Parallaxi

Την άκρη του νήματος για το μυστηριώδες «γκρι κτίριο», για το οποίο μίλησε η 12χρονη από τα Σεπόλια στην κατάθεσή της, προσπαθούν να βρουν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πρόκειται για τον οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στον οποίο ο Ηλίας Μίχος κατηγορείται ότι πήγαινε το ανήλικο κοριτσάκι και το βίαζαν παιδόφιλοι, σύμφωνα με τις καταθέσεις της μικρής.

Η αποκάλυψη για τον οίκο ανοχής ήρθε από την τρίτη, συγκλονιστική κατάθεση που έδωσε το παιδί, μία ημέρα πριν συλληφθεί η μητέρα του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, ο Μίχος φέρεται να είχε πάει την 12χρονη πέντε φορές στον διώροφο οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο.

Ο οίκος ανοχής βρίσκεται στην περιοχή του Κεραμεικού, ενώ «κουμάντο» φέρεται να έκανε ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών.

screenshot-2022-10-18-at-17-08-17-autos-inai-o-ikos-anokhis-poy-ekpornefan-ti-12khroni-poios-inai-o-mistiriwdis-kyrios-b-ingr.png

Το ποινικό παρελθόν και οι άλλοι τέσσερις οίκοι ανοχής

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται για τον «κ. Β» με ποινικό παρελθόν για υποθέσεις μαστροπείας, τον οποίον κάλεσαν οι ιερόδουλες την περασμένη Τετάρτη όταν η Αστυνομία έκανε έφοδο στους δύο οίκους ανοχής.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να ήταν ο σύνδεσμος του Μίχου και να είχε γνώση για τη δράση του.

Πληροφορίες θέλουν τον εν λόγω άνδρα να ελέγχει άλλους τέσσερις οίκους ανοχής στην περιοχή. Η κατάθεσή του θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς αναμένεται να αναγνωρίσει πρόσωπα των βιαστών που έκλειναν τα ραντεβού με τον Μίχο.

Οι πελάτες

Οι πελάτες ήταν 20 με 25 και μυημένοι στη σκληρή παιδοφιλία. Ο Μίχος, εξάλλου, ήταν γνώριμος στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα του Κεραμεικού.

Ιερόδουλες στο studio, που βρίσκεται δίπλα από τον διώροφο οίκο ανοχής όπου εξέδιδε ο προφυλακιστέος την 12χρονη, έχουν αναγνωρίσει τη φωτογραφία του 53χρονου, του μέχρι πρότινος πελάτη τους.

Το παιδί βιαζόταν από πέντε άνδρες σε 30 λεπτά

Σημειώνεται πως η 12χρονη κατέθεσε για τρίτη φορά με τη βοήθεια των ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. και τα όσα είπε προκαλούν σοκ. Σε κομμάτι των καταθέσεων που δημοσιεύτηκε αποκαλύφθηκε ότι το παιδί είπε στους αστυνομικούς πως ο Ηλίας Μίχος το πήγαινε σε οίκο ανοχής.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις ερωτήσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η μικρή από ψυχολόγο και τις απαντήσεις που έδινε το παιδί.

  • Ψυχολόγος: Θυμάσαι τι χρώμα είχε σαν κτίριο;
  • 12χρονη: Γκρι ήτανε.
  • Ψυχολόγος: Ηταν διώροφη, εσείς που μπαίνατε;
  • 12χρονη: Στον δεύτερο.
  • Ψυχολόγος: Πώς μπαίνατε εκεί; Κανονικά;
  • 12χρονη: Χτύπαγε ο Ηλιας Μίχος ένα κουδούνι από κάτω. Ανεβήκαμε και μας άνοιξαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος.
  • Ψυχολόγος: Μικρός, μεγάλος, πόσο ήταν περίπου;
  • 12χρονη: Εκεί 40 μου φαίνεται, 30.
  • Ψυχολόγος: Τον είχες δει όλες τις φορές που είχες πάει αυτόν τον άνθρωπο; Αυτός σου άνοιγε πάντα; Σας μιλούσε; Σας χαιρετούσε;
  • 12χρονη: Εμένα όχι γιατί πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Ηλία Μίχο και όταν τελείωνα εγώ περίμενα στο δωμάτιο και μια φορά όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ ο Ηλίας Μίχος κι αυτός, τον άκουσα να λέει «τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή θα μπλέξουμε».

Εκεί, όπως είπε, το παιδί έπεφτε θύμα βιασμού από τον Μίχο.

  • Ψυχολόγος: Όταν λοιπόν τελείωνε η επαφή με τον Ηλία Μίχο, τι συνέβαινε;
  • 12χρονη: Περίμενα εγώ στο δωμάτιο και ερχόταν ένας άλλος.
  • Ψυχολόγος: Τον οποίο τον είχες δει εσύ ή τον έβλεπες έτσι όπως έμπαινε μέσα;
  • 12χρονη: Όχι, τον έβλεπα έτσι όπως έμπαινε μέσα.
  • Ψυχολόγος: Και ερχόσουν σε επαφή με αυτόν; Μετά με άλλον και με άλλον, δηλαδή τη φορά που πήγαινες εκεί είχες επαφές με πολλούς άνδρες;
  • 12χρονη: Ναι. Όχι με πολλούς. Εκεί μέχρι πέντε.
  • Ψυχολόγος: Μέχρι πέντε τη φορά. Αυτοί οι άνδρες πληρώνανε;
  • 12χρονη: Δεν ξέρω.
  • Ψυχολόγος: Δεν πλήρωνε κάτι κάποιος σε σένα;
  • 12χρονη: Σε μένα δεν έδιναν τίποτα

Είναι ανατριχιαστικό, επίσης, πως το κορίτσι πήγαινε στον οίκο ανοχής φορώντας τα παιδικά ρούχα του. Το «άλλο ντύσιμο» ο Μίχος τής το έκανε όταν την εκμεταλλευόταν και μέσω φωτογραφιών που ανάγκαζε το παιδάκι να βγάζει.

  • Ψυχολόγος: Στον οίκο ανοχής που πήγαινες φορούσες κάτι ιδιαίτερο;
  • 12χρονη: Όχι, τα παιδικά μου ρούχα. Και στις φωτογραφίες που μου ζητούσε ήμουν πάντα χωρίς εσώρουχα.
  • Ψυχολόγος: Σου είχε ζητήσει ποτέ να φορέσεις κάτι πιο έξαλλο ας πούμε ή κάτι πιο μεγαλίστικο;
  • 12χρονη: Ναι, μου είχε πάρει από τη λαϊκή ένα εσώρουχο και με έβγαζε φωτογραφίες με αυτό.

Ένα μήνυμα «ενοχοποίησε» τη μητέρα της 12χρονης

Ένα μήνυμα από την 12χρονη προς υποψήφιο «πελάτη – βιαστή» φαίνεται πως ήταν η αιτία να προφυλακιστεί η 37χρονη.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια είναι συνεχείς και σοκαριστικές.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου και των υπόλοιπων που πλήρωναν για να έρθουν σε επαφή με ένα 12χρονο παιδί.

Ανάμεσα στα άτομα που έχουν προφυλακιστεί μέχρι τώρα είναι και η μητέρα της ανήλικης, αν και η ίδια η 12χρονη δεν έχει αναφέρει πουθενά ότι συμμετείχε ή γνώριζε κάτι για τις αρρωστημένες ενέργειες του κυκλώματος.

«Στη μάνα μου»

Αυτό που φέρεται να έχει ενοχοποιήσει την 37χρονη είναι οι αναφορές για τα χρήματα στις συνομιλίες που είχε η ανήλικη στην εφαρμογή Blindchat.

Σε αυτές, ανέφερε στους συνομιλητές της, ότι θα πάει στο ραντεβού, θα πάρει τα χρήματα και θα αποχωρήσει για να δώσει τα λεφτά στη μητέρα της, προτού επιστρέψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μηνυμάτων αυτών, υπάρχουν και κάποια με αποστολέα την 12χρονη που γράφουν: «Τα λεφτά στη μάνα μου».

Να βρεθεί ο αποστολέας

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ανήλικο κορίτσι έχει καταθέσει ότι τα χρήματα τα έδινε στον παιδοβιαστή Ηλία Μίχο, χωρίς να κρατά κάτι η ίδια.

Παράλληλα, ο Ηλίας Μίχος συνομιλούσε και εκείνος για λογαριασμό της 12χρονης, κλείνοντας ορισμένα ραντεβού με πελάτες.

Έτσι, αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι ο αποστολέας των μηνυμάτων, για να εξακριβωθεί αν υπάρχει περίπτωση να έχει γράψει σκόπιμα τη συγκεκριμένη φράση κάποιος άλλος για να ενοχοποιήσει τη μητέρα της 12χρονης.

Προσέρχονται άτομα αυτοβούλως στην ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, μετά τις έξι συλλήψεις, ακόμα ένας άνδρας προσήλθε αυτοβούλως χθες στη ΓΑΔΑ, υποστηρίζοντας πως είχε χρησιμοποιήσει συγκεκριμένη εφαρμογή γνωριμιών για επικοινωνία, αλλά δεν είχε κάποια επαφή με ανήλικο. Ο άντρας εξετάστηκε ενόρκως και στη συνέχεια αποχώρησε, αλλά, όπως προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις της κ. Δημογλίδου, δεν είναι ο μόνος.

«Φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας έχουμε και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι προσέρχονται αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων και δηλώνουν ότι έχουν συνομιλήσει με το συγκεκριμένο παιδί μέσω της γνωστής αυτής διαδικτυακής εφαρμογής» τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η μητέρα του παιδιού, που κρίθηκε προφυλακιστέα, επικαλέστηκε μηνύματα που αντάλλαξε με τον Ηλία Μίχο και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. «Ο λόγος για τον οποίο απέστειλα το μήνυμα και έλαβα τα συγκεκριμένα ποσά ήταν γιατί με είχε ενημερώσει και καθοδηγήσει η αστυνομία να μην υποπτευθεί ο Ηλίας Μίχος ότι είχα προβεί σε καταγγελία», υποστήριξε.

Λύτρας: Έρχονται πολλές συλλήψεις

Ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας ισχυρίστηκε πως η πελάτισσά του «δεν έχει καμία απολύτως σχέση» με την κατηγορία για μαστροπεία και προεξόφλησε πως «100% θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις» και μάλιστα «πολλές».

Ερωτηθείς, στην ΕΡΤ, πώς είναι δυνατόν να κατάλαβε η θεία του παιδιού ότι κάτι συνέβαινε και να μην είχε αντιληφθεί τίποτα η μητέρα του, ο κ. Λύτρας απάντησε: «Αυτό ακούγεται και είναι λογικό, ούτε και με αυτό θα διαφωνήσω», και πρόσθεσε, «η θεία βρήκε κάποια στιγμή το τηλέφωνο του παιδιού και το πήρε. Ήταν ανοιχτό κι έτσι είδε το μήνυμα και ξεκίνησε όλη αυτή η διαδικασία, από την άλλη η μητέρα δεν το είχε κάνει ποτέ».

πηγή in.gr – lifo

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα