Ελλάδα

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη νέα μουσειακή πολιτική – Ποιοι δεν το ψήφισαν

Ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού για τον «εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής».

Parallaxi
βουλή-υπερψηφίστηκε-το-νομοσχέδιο-γι-965841
Parallaxi

Ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού για τον «εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής».

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μόνο από τη κυβερνητική πλειοψηφία.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν επί της αρχής του.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες. ενώ είχε δηλώσει την πλήρη αντίθεση του στη μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ.

Η παρέμβαση Τσίπρα

Για επιλογή της «βαρβαρότητας» έναντι του «Πολιτισμού» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του σήμερα στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα Μουσεία, ενώ τόνισε πως ο Πολιτισμός και οι άνθρωποί του είναι υπό δίωξη».

«Για άλλη μια φορά είναι υπό δίωξη ο Πολιτισμός και οι άνθρωποί του. Συστηματικά και σχεδιασμένα από μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται σαν καθεστώς και σε κάθε της βήμα προσπαθεί να επιβάλει τη βαρβαρότητα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για τα Μουσεία.

Φυλάκιση «στο περιθώριο» των παιδιών των καλλιτεχνικών σχολών

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, μεταξύ άλλων, επιχειρεί «να μετατρέψει ακόμα και τα Μουσεία από χώρους Πολιτισμού σε χώρους εμπορίου», ενώ παράλληλα στοχεύει στη φυλάκιση «στο περιθώριο» των παιδιών των καλλιτεχνικών σχολών, τα οποία αντιμετωπίζει «σαν πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια των φίλων τους» και «σαν ανθρώπους μειωμένης αντίληψης».

Επιπρόσθετα, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «επιτίθεται με διαρροές και ψέματα στους καθηγητές τους, που είχαν το θάρρος να παραιτηθούν», με τη βοήθεια των «κραταιών» μέσων ενημέρωσης, καθώς κανένα από τα οποία, όπως είπε, δεν έχει καλύψει τις συναυλίες και τις συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα