Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις αυτή την ώρα στο Εργατικό Κέντρο, την Καμάρα, την Εγνατία και αναμένεται να ξεκινήσουν πορείες. 

Parallaxi
ξεκίνησαν-οι-συγκεντρώσεις-και-πορεί-933072
Parallaxi

Η ΓΣΕΕ, το ΕΚΘ και το ΠΑΜΕ, με τις συγκεντρώσεις τους στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Εγνατία και στο κτίριο του ΕΚΘ στην Ολύμπου, δίνουν το σύνθημα της έναρξης των σημερινών κινητοποιήσεων με αφορμή την 24ωρη απεργία που έχει κηρυχθεί σε όλη τη χώρα.

Σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, συμμετέχοντας μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε όλα τα αστικά κέντρα της Ελλάδας, στέλνουν μηνύματα αντίστασης και απόρριψης στις κυβερνητικές πολιτικές που συρρικνώνουν μισθούς και συντάξεις και περιορίζουν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Στη Θεσσαλονίκη, το κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο και της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΣΥ που διοργανώνουν το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ/ ΑΔΕΔΥ, ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί μπροστά στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου και βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους εργαζόμενους να συρρέουν σταδιακά για να συμμετέχουν στην πορεία, που ακολουθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δυναμικά και μαζικά εξελίσσεται και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου, από όπου επίσης θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε ο Γιάννης Νιβορλής απεργός της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» & Αναπλ. Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε.Ε.Π., ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Λέμε όχι στην ποινικοποίηση και προσπάθεια καταστολής των εργατικών αγώνων, απαιτούμε την ανάκληση των παράνομων απολύσεων και την υπογραφή Σ.Σ.Ε. για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.

Λέμε ΟΧΙ στον αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη και απαιτούμε την κατάργησή του, καθώς και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και διαταγμάτων». 

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Αγωνιστικά διεκδικούμε γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Επίσης γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών διατροφής ευρείας κατανάλωσης (γάλα-άλευρα-ζάχαρη-λάδια κ.λπ.) και ένδυσης.

Επίσης συγκέντρωση και πορεία από συλλογικότητες και συνδικαλιστικά  σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχικού χώρου πραγματοποιείται και από την Καμάρα, ενώ νωρίτερα συγκεντρώσεις ανεξάρτητων σχημάτων και φοιτητικών συλλόγων, πραγματοποιήθηκαν στην Αγίας Σοφίας και στη Φιλίππου.

Συγκεντρώσεις αυτή την ώρα στο Εργατικό Κέντρο, την Καμάρα, την Εγνατία και αναμένεται να ξεκινήσουν πορείες.

Διαβάστε τα πάντα για την απεργία εδώ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα