Ελλάδα

Η υφυπουργός Παιδείας για τη ντροπιαστική απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου

Τι δήλωσε η κ. Τζούφη για το ζήτημα περί επαναφοράς του όρου «λαθρομετανάστης».

Parallaxi
η-υφυπουργός-παιδείας-για-τη-ντροπιασ-133356
Parallaxi
Εικόνα αρχείου: Γκέλη Δούμπη

«Αυτή η απόφαση προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Σε καμιά περίπτωση αυτές οι ιδέες και αντιλήψεις δεν συνάδουν με τον ρόλο των εκπαιδευτικών και με το λειτούργημά τους», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου για τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης».

Η κ. Τζούφη αναφέρθηκε στη χθεσινή σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, επισημαίνοντας ότι ζητήθηκε να τοποθετηθούν δημόσια τόσο η ΟΛΜΕ όσο και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχουμε ταυτόχρονα δύο κόσμους. Έχουμε το πρόσωπο της αλληλεγγύης, αλλά και πρόσωπα -δυστυχώς και μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα- τα οποία προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να επιβάλουν στην εκπαίδευση ρατσιστικούς όρους. Χάθηκε χθες ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, πρωταγωνιστής ηρωικών προσπαθειών του Λιμενικού για να διασώσει χιλιάδες πρόσφυγες και παιδιά, ο οποίος έλεγε πως όταν σώζω ένα τέτοιο παιδί είναι σαν να σώζω το δικό μου παιδί», σημείωσε η υφυπουργός και πρόσθεσε πως χθες στο υπουργείο υπήρχε μια πολύ μεγάλη εκπαιδευτική συνάντηση για τη λειτουργία των ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων), που ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα.

Διαβάστε σχετικά: «Λαθροδάσκαλος» είναι η λέξη που ψάχνετε

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα