Top

Υπόθεση Μπεκατώρου: Οι αποκαλύψεις παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας

H  Νίκη Μπακογιάννη, η ασημένια ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος παίρνει σειρά.

Parallaxi
υπόθεση-μπεκατώρου-οι-αποκαλύψεις-πα-710991
Parallaxi
μπεκατωρου
Εικόνα: Σοφία Μπεκατώρου / Facebook

(UPDATE- 10.55)

Μετά τις συγγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, ολοένα και περισσότερες αθλήτριες σπάνε τη σιωπή και μιλούν για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντες του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, πολλές παλιές αθλήτριες βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν περιστατικά παρενόχλησης.

Η  Νίκη Μπακογιάννη, η ασημένια ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος, μίλησε με τη σειρά της για την τραυματική της εμπειρία.

Μιλώντας στο sports3.gr, η Νίκη Μπακογιάννη δήλωσε πως όταν ήταν 29 ετών και ενώ ήδη το ολυμπιακό μετάλλιο βρισκόταν στην πλούσια προθήκη της, εμπιστεύτηκε έναν παράγοντα της ομοσπονδίας της, παράγοντα του ΣΕΓΑΣ και βγήκε μαζί του για ένα αθώο καφέ.

Για τις καταγγελίες για παρενόχληση στις οποίες αναφέρθηκαν διάφορες αθλήτριες, η ίδια είπε:

«Σε όλες έχει συμβεί αυτό πιστεύω. Και σε εμένα. Όχι με αυτόν τον τρόπο που έγινε στη Σοφία, αλλά παρενόχληση έχει υπάρξει στο παρελθόν.»

Να ξηλώσουμε τη σαπίλα

Τι είδους παρενόχληση δέχτηκες;  

«’Οχι σεξουαλική κακοποίηση, αλλά παρενόχληση.»

Από παράγοντα του αθλητισμού;  

«Από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ. Τώρα έχει πεθάνει… προς Θεού δεν είναι ο Στράτος Μολυβάς. ‘Ήθελα να σου πω γι αυτήν την περίπτωση στο παρελθόν. Αλλά νομίζω ότι ο αθλητισμός είναι ένας χώρος που τα έχει «αυτά» μέσα. Δέχεσαι πράγματα. Και όταν φοράς αυτά που φοράς, όταν γυμνάζεσαι σε κοιτάζουν και περίεργα, όταν κυκλοφορείς με κολάν… Στην προπόνηση δέχεσαι και ένα βλέμμα παραπάνω, σε κοιτάζουν λίγο διαφορετικά».

«Συναντάς ανθρώπους που είχαν κάποια πόστα στο παρελθόν… Θυμάμαι, το μυαλό μου δεν πήγαινε ποτέ σ΄αυτό: ΄Ότι δηλαδή μπορεί κάποιος να θέλει να πιει έναν καφέ μαζί σου, σε ένα χώρο δημόσιο και να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του.»

Την επόμενη χρονιά, συνεχίζει, βγήκαμε φιλικά. «Ξέρεις, ήταν ένας άνθρωπος που μου είπε ότι θα ήθελε να συναντηθούμε, να μιλήσουμε σχετικά με τον αθλητισμό και ολ΄αυτά. Αλλά το μυαλό αυτού του ανθρώπου ήταν για κάτι άλλο, το οποίο στην αρχή δεν το κατάλαβα, αλλά στην πορεία της συζήτησης, άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι άλλο ήθελε και… Θυμάμαι εκείνη τη στιγμή ζήτησα τη βοήθεια μιας κοπέλας που έμενε πολύ κοντά και ήρθε.

‘Ήταν και αυτή παλιά αθλήτρια κι ήρθε στον χώρο που πίναμε καφέ για να μπορέσω να τον ξεφορτωθώ. Δεν μπορούσα να βρω άλλη λύση, ντρεπόμουν κιόλας. ‘Έλεγα αυτός ο άνθρωπος που είναι 50 χρόνια μεγαλύτερος από μένα-δεν ξέρω πόσα ακριβώς- και σκεφτόταν κάτι τέτοιο. Μου έκανε εντύπωση, είχα σοκαριστεί, το μυαλό μου δεν είχε πάει σ΄ αυτό το πράγμα».

Και η αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας, όμως, η Μαρίνα Ψυχογιού, καταγγέλλει πως έχει πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας.

Η πρώην πρωταθλήτρια της Ιστιοπλοΐας και νυν στέλεχος της World Sailing παραδέχτηκε στο Facebook πως είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Αθλητές στο πλευρό της Μπεκατώρου

Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου έχει προκαλέσει την οργή και φυσικά κύμα συμπαράστασης προς την Ολυμπιονίκη που βρήκε το κουράγιο να μιλήσει γι’ αυτό το γεγονός που σημάδεψε τη ζωή της.

Άνθρωποι από κάθε τομέα της ελληνικής κοινωνίας και του αθλητισμού έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους προς την Σοφία Μπεκατώρου.

Ο δις ασημένιος Ολυμπιονίκης του τάε κβο ντο έστειλε το μήνυμά του μέσω twitter:

«Την Σοφία πάντα την θαύμαζα για την καλλιέργεια και την ποιότητα του χαρακτήρα που συνόδευε τις αθλητικές της επιδόσεις. Που να ήξερα τι προσωπικό βάρος κλήθηκε και κατάφερε να διαχειριστεί.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Όποιος δεν είναι δίπλα στην κάθε Σοφία, είναι απέναντί της».

Ο Oλυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, είπε για την Ολυμπιονίκη:

«Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου είναι συγκλονιστική. Η Σοφία δίνει ένα παράδειγμα σε όλα τα παιδιά, κορίτσια και αγόρια, που έχουν υποστεί ανάλογη μεταχείριση, να βγουν και να μιλήσουν. Γιατί μόνο το φως, όσο και αν καμιά φορά πονάει τα μάτια, μπορεί να διώξει το σκοτάδι».

Οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής τόνισαν:

«Μπράβο Σοφία για το θάρρος σου και όλο το ψυχικό σθένος να μιλήσεις.

ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ – ΜΙΛΗΣΕ, ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ».

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης και αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου, είπε στα social media:

«Όχι δεν είναι σενάριο ταινίας,είναι πραγματικότητα. Πόσες γυναίκες έχουν πέσει θυματα αδίστακτων που ζουν ανάμεσα μας; Πόσες γυναίκες δεν μίλησαν ποτε για τον εφιάλτη που έζησαν; Πόσες γυναίκες καταστράφηκαν σωματικά και ψυχικά; Μπράβο στην Σοφια,που έσπασε την σιωπή και γίνεται για άλλη μια φορά παράδειγμα προς μίμηση,για να ακουστούν επιτελους ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ζουν στο σκοτάδι και τον φόβο,που εκείνες δεν επέλεξαν..».

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών είπε τα εξής:

«Με αφορμή την προσωπική εξομολόγηση της Ολυμπιονίκου Ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου στο πλαίσιο της διαδικτυακής ημερίδας «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην ανέχεσαι», που διοργάνωσε το Υφ. Αθλητισμού, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), δηλώνει την συμπαράσταση του σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει αντιμετωπίσει οποιαδήποτε είδους μορφή βίας.

Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της Πολιτείας για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε όχι απλά στην γνωστοποίηση παρόμοιων φαινομένων αλλά και στην σωστή αντιμετώπιση τους».

Η Βιργινία Κραβαριώτη που μαζί με την Μπεκατώρου και την Σοφία Παπαδοπούλου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Ίνγκλινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο ανέφερε:

«Αγαπημένη συναθλήτρια Σοφία είμαι δίπλα σου.Όλοι μαζί σπάμε την αλυσίδα της σιωπής. Καταγγέλουμε,εναντιωνόμαστε στην σεξουαλική βία».

Η Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου (πλήρωμα στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας) έστειλαν το δικό του μήνυμα:

«Η εξομολόγηση για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η Σοφία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της είναι συγκλονιστική. Ως γυναίκες, αθλήτριες και νέες, είμαστε στο πλευρό κάθε γυναίκας που υπόκειται σε οποιαδήποτε μορφή βίας στο χώρο του αθλητισμου και όχι μόνο.

Η Σοφία αποτέλεσε και αποτελεί το αθλητικό μας πρότυπο και σε μεγάλο βαθμό τον λόγο που ξεκινήσαμε ιστιοπλοΐα το 2004 και είμαστε περήφανες που δείχνει το δρόμο για ζητήματα που ξεπερνούν τα αγωνιστικά».

Βροχή καταγγελιών

Η συγκλονιστική περιγραφή της Ολυμπιονίκη ώθησε και άλλες αθλήτριες να καταθέσουν αντίστοιχες εμπειρίες.

Μπίκοφ και Ιατρίδου καταγγέλλουν παρόμοιες συμπεριφορές

Λίγα 24ωρα μετά τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου, η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ και η κολυμβήτρια τεχνικής κολύμβης Ραμπέα Ιατρίδου, με αναρτήσεις τους περιγράφουν αντίστοιχες  εμπειρίες από την περίοδο που ήταν αθλήτριες

Η ανάρτηση της Μάνιας Μπίκοφ

«Η Σοφία Μπεκατώρου μια σπουδαία αθλήτρια και γυναίκα μέσα από αυτήν την εξομολόγηση της ξεκλείδωσε πολλά κουτάκια μνήμης. Περίμενα σήμερα να υπάρχει υποστήριξη από τον χώρο. Δεν την είδα. Εγώ λοιπόν Σοφία, με αφορμή την δική σου ιστορία θα πω μια ακόμη. 28-30 χρόνια πριν, όταν ήμουν εν ενεργεία αθλήτρια της υδατοσφαίρισης εμφανίστηκε ένας τραυματισμός στον ώμο. Ήμασταν σε προετοιμασία με την εθνική ομάδα ο πόνος επέμενε, με έστειλαν στον γιατρό. Δεν ήμουν μόνη, ήταν ακόμη 1-2 συναθλητριες με παρόμοια θέματα. Στις 3-4 επισκέψεις στον “γιατρό” αυτό, στην εξέταση και στις ενέσεις ενζύμων που μου έκανε για να βγάζω την προπόνηση ΠΑΝΤΑ μου ζητούσε να κατεβάσω το μαγιό μου. Ο τραυματισμός μου ήταν στο δεξί ώμο. Την πρώτη φορά το έκανα, με αιφνιδίασε, δεν ήξερα γιατί το ζήτησε. Όταν βγήκα ρώτησα τις άλλες, μου είπαν ότι κ σε αυτές κάτι ανάλογο είχε ζητήσει. Δε μίλησα σε κάποιον άλλον. Στην επόμενη επίσκεψη το ίδιο. Τον κοίταξα κατάματα και τον ρώτησα γιατί; Αφού τον ώμο μου θα δείτε.. Μου απάντησε με υφακι “γιατί, ντρέπεσαι;” Ήταν ο τοπ γιατρός, με έστειλε η ομάδα, φοβομουν αν μιλούσα θα έχανα τη θέση μου στην ομάδα.. Πήγα ακόμη 2 φορές, αρνήθηκα να κ ξανακατεβάσω το μαγιό μου. Στη συνέχεια δεν ξαναπήγα ΠΟΤΕ, ανέλαβε το σωματείο μου κ με έστειλε σε άλλους γιατρούς. Ο συγκεκριμένος δεν με άγγιξε στο στήθος, την έβρισκε όμως να μας βλέπει. Τότε φοβομουν. Έπειτα απλά το διέγραψα από τη μνήμη μου.Με αφορμή τα λόγια σου Σοφία, σήμερα το ξέθαψα από τη μνήμη μου. Ήμουν μια αθλήτρια που ζούσα μόνη μου στην Αθήνα κ αγωνιζόμουν για το όνειρο μου. Άλλες εποχές τότε. Τώρα αν κάτι ανάλογο συνέβαινε στα παιδιά μου, θα γινόμουν αγρίμι. Με αφορμή τα λόγια σου Σοφία, θα τους μιλήσω ξανά για την βία, ειδικά για την σεξουαλικη.. Σ ευχαριστώ λοιπόν και σου βγάζω το καπελο», γράφει μεταξύ άλλων η Μπίκοφ.

Η ανάρτηση της Ραμπέας Ιατρίδου

Από την πλευρά της η κολυμβήτρια Ραμπέα Ιατρίδου αποκαλύπτει τα εξής:

«Ο γιατρός, μου ζήτησε αμέσως να μείνω με το εσώρουχο. Αφού έκανε σύντομες ερωτήσεις και με εξέτασε στο ειδικό κρεβάτι πιάνοντας συνεχώς το σώμα μου σε σημεία που δεν δικαιολογούσε η εξέταση, μου ζήτησε να σηκωθώ και να σκύψω. Στάθηκα αντικριστά του και πήγα να σκύψω εμπρός. Οχι μου είπε, όχι έτσι, θα γυρίσεις και θα σκύψεις μπροστά μου. Είχα πανικοβληθεί, το ένιωθα τελείως λάθος αλλά δεν ήξερα πως να αντιδράσω, το όχι είχε κολλήσει σαν λυγμός στο λαιμό μου και δεν κατάφερε να βγει. Έκανα αυτό που μου ζήτησε και ο σιχαμένος στάθηκε ακριβώς πίσω μου και χούφτωσε με πρόφαση την εξέταση μηρούς και γλουτούς, Με ένα εξίσου σιχαμένο χαμόγελο μου συνταγογράφησε λίγο μετά φάρμακα. Μόλις έκλεισα την πόρτα πίσω μου ξέσπασα σε κλάμα και έσκισα τη συνταγή σε χιλιάδες κομματάκια. Εκανα ώρα να γυρίσω στο σπίτι μέχρι να μη φαίνεται το κλάμα μου γιατι άν έλεγα τι έγινε ο πατέρας μου θα πήγαινε και θα τον πετούσε από το μπαλκόνι αφού πρώτα τον είχε κάνει τόπι στο ξύλο».

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μπεκατώρου

«Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η πολιτεία διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο του κράτους δικαίου το οποίο και οφείλει να εξαντλήσει. «Έχει επίσης δομές που βοηθούν να κλείνουν τα τραύματα από τέτοιου είδους εγκλήματα. Είναι κρίσιμο, όμως, σε αυτή την αποστολή να βρίσκει καθημερινό συμπαραστάτη της και τον κάθε Έλληνα» προσθέτει.

Επίσης σημειώνει ότι «η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη. Έγινε, έτσι, και μια ολυμπιονίκης της ευθύνης, στο όνομα όλων: Γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια».

Αναφέρει ότι μίλησε με την πρωταθλήτρια για την οδυνηρή εμπειρία της την οποία όπως χαρακτηριστικά τονίζει «δεν την “θυμήθηκε” τώρα, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ. Όπως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Αλλά να αντιδρά. Γι’ αυτό και είμαι δίπλα της. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός επισημαίνει: «είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι».

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου είναι πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και δημόσιας ζωής της χώρας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι η Σοφία Μπεκατώρου μας έκανε περήφανους ως Ολυμπιονίκης και με τη στάση της και την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίησή της, επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν, πάνω απ’ όλα, δύναμη ψυχής.

Υπέρ της Ολυμπιονίκη τάχθηκε και  η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι.  «Σπάμε την αλυσίδα της σιωπής και του φόβου. Καταγγέλλουμε τη σεξουαλική βία. Και την εξορίζουμε από τη ζωή κάθε παιδιού ή εφήβου, κάθε γυναίκας ή άνδρα, κάθε ανθρώπου», γράφει η ίδια σε ανάρτησή της.

«Η έμφυλη βία έχει τα θεμέλιά της στην αντιστροφή της ευθύνης και στη σιωπή του θύματος. Η γυναίκα από θύμα, μετατρέπεται σε κατηγορούμενη. Όταν μία γυναίκα μιλάει είναι σπουδαίο. Σπάμε τη σιωπή», έγραψε από μέρους του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι ευχή για την ελληνική κοινωνία να βρουν κι άλλες γυναίκες το θάρρος που βρήκε η Σοφία Μπεκατώρου να αποκαλύψει δημόσια την εφιαλτική ιστορία της σεξουαλικής κακοποίησής της και να μιλήσουν» αναφέρει η υφυπουργός Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα.

Ανακοίνωση στήριξης εξέδωσε επίσης η Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Γενναία πράξη και νίκη του πολιτισμού χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη κατά το παρελθόν και εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του κ. Μητσοτάκη λέγοντας:

«Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση που στη δημόσια τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε να πει ούτε μια συγγνώμη εκ μέρους του κόμματος, ως Πρόεδρος της Ν.Δ., ούτε μια κουβέντα για την αυτονόητη διαγραφή του στελέχους του που κατηγορείται για την κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Οι μικροκομματικές υπεκφυγές και οι τακτικισμοί προσβάλουν πρώτα απ’ όλα τα ίδια τα θύματα που έχουν το θάρρος να υψώνουν το ανάστημά τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Η έμφυλη βία έχει τα θεμέλιά της στην αντιστροφή της ευθύνης και στη σιωπή του θύματος. Η γυναίκα από θύμα, μετατρέπεται σε κατηγορούμενη. Όταν μία γυναίκα μιλάει είναι σπουδαίο. Σπάμε τη σιωπή».

Έσπασε το ταμπού – Μήνυμα προς οποιαδήποτε εξουσία «Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε το ταμπού για κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι συμβαίνει δίπλα μας, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, στα πανεπιστήμια, σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και μέσα στην οικογενειακή εστία. Όσοι ασκούν εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο ας λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες της Σοφίας, γιατί είναι μόνο η αρχή. Τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας έχουν δύναμη και φωνή» έγραψε στο twitter ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Η στήριξη της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μια πράξη αυτονόητη, στην οποία δε χωρούν «ναι μεν, αλλά». Εξίσου αυτονόητη θα πρέπει να είναι και η ολόπλευρη προστασία, με ευθύνη του κρατους, των αθλητριών, των νέων κοριτσιών που παραμένουν εκτεθειμενα σε κάθε είδους πιέσεις και κινδύνους, ειδικά στο πλαίσιο ενος «αθλητισμού» που βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη σήψη της εμπορευματοποίησης και των διαφόρων «ισχυρών παραγόντων»» δήλωσε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πατριαρχία

«Η Σοφία Μπεκατώρου όχι μόνο αξίζει την υποστήριξή μας – αλλά και τις ευχαριστίες μας που βοηθά ώστε να έρθει και στην Ελλάδα η ώρα που θα γκρεμιστεί το τείχος της σιωπής με το οποίο η πατριαρχία περιβάλει την κακοποίηση των γυναικών» δήλωσε από την πλευρά του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Με δηλώσεις αλλά και με σχετικό tweet ο Λευτέρης Αυγενάκης πήρε θέση για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και υποστήριξε πως τα όσα είπε η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας θα πρέπει να ενεργοποιήσουν άμεσα όλα τα αθλητικά και πειθαρχικά όργανα. Τόνισε επίσης πως από εδώ και στο εξής πρέπει να σπάσει η ανοχή και η σιωπή σε τέτοια φαινόμενα και στον αθλητισμό.

«Να σπάσει η ανοχή και η σιωπή»

Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Η συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου επιβάλλεται να ενεργοποιήσει άμεσα όλα τα αθλητικά πειθαρχικά όργανα. Και η εξέλιξή της να συμβαδίσει με τα ποινικά, που ήδη επιλαμβάνονται. Ώρα να σπάσει η ανοχή & η σιωπή τέτοιων ζοφερών συμπεριφορών και στους αθλητικούς χώρους».

Η νέα ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, αναφέρει τώρα τα παρακάτω:

«Συγκλονισμένη είναι η Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία από την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων στον Τύπο στις οποίες προχώρησε η αθλήτριά μας, Ολυμπιονίκης κυρία Σοφία Μπεκατώρου. Αυτονοήτως, και προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος της Ομοσπονδίας, η τιμή και η υπόληψη του συνόλου των αθλητών και αθλητριών, προπονητών και παραγόντων του αθλήματος και να διευκολυνθεί η έρευνα για την οποία την τελική απόφαση έχει η Δικαιοσύνη, ζητήσαμε άμεσα και λάβαμε την παραίτηση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Αριστείδη Αδαμόπουλου. Ο τελευταίος φέρεται ως ο άνθρωπος τον οποίον η Ολυμπιονίκης μας κατονόμασε στον εισαγγελέα για τα καταγγελλόμενα. Παραλλήλως, ζητήσαμε από τον κ. Αδαμόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του από εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

Με πληροφορίες από in.gr/ Έθνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα