Ελλάδα

Πέθανε από κοροναϊό ζευγάρι ηλικιωμένων με διαφορά τεσσάρων ημερών

Κατέληξαν επίσης 44χρονη και 56χρονη.

Parallaxi
πέθανε-από-κοροναϊό-ζευγάρι-ηλικιωμέ-842559
Parallaxi
εικόνα SOOC

Έφυγε από τη ζωή χθες, με διαφορά μόλις τεσσάρων ημερών από τον σύζυγό της, μία 79χρονη Βολιώτισσα. Οι δύο τελευταίες εβδομάδες της ζωής της έμελλε να εξελιχθούν σε εφιάλτη για την ίδια και την οικογένειά της, όταν ο κοροναϊός τους χτύπησε την πόρτα. Είναι όλοι εμβολιασμένοι και τηρούν τα μέτρα, παρ’ όλα αυτά ο φονικός ιός τους χτύπησε ανελέητα!

Η 79χρονη αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα και ήταν υπέρβαρη. Είχε ραγδαία επιδείνωση στην υγεία της. Λόγω της κατάστασής της δεν ενημερώθηκε ποτέ για την απώλεια του συζύγου της, του 86χρονου απόστρατου στρατιωτικού πριν από μερικές μέρες, ενώ χθες κατέληξε και η ίδια νικημένη από τον ιό.

Η οικογένειά της είναι σοκαρισμένη. Χάθηκαν και οι δύο γονείς, ενώ μέχρι πρότινος τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα επακολουθούσε. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη βίαιη τραγική κατάσταση. Δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο. Ελαβε και τηρεί απαρέγκλιτα τα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό συγγενικό περιβάλλον, επειδή μέλη της οικογένειας της 79χρονης δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, τόσο το ηλικιωμένο ζευγάρι, όσο και τα παιδιά είχαν εμβολιαστεί. Μάλιστα, ελέγχονταν τακτικά με αυτοδιαγωνιστικούς ελέγχους και rapid tests.

Ομως, όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος», πριν περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 86χρονος απόστρατος στρατιωτικός βρέθηκε θετικός στον ιό δύο μέρες μετά από μετάγγισή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Αυτή ήταν και η αρχή του κακού. Ο ιός μεταδόθηκε στη νύφη του ηλικιωμένου, στη σύζυγό του, στον γιο του, στην κόρη του, στα ανίψια του.

Τα νεότερα μέλη της οικογένειας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τον ιό. Βγήκαν και από την καραντίνα. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Ο 86χρονος, που αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα, έφυγε από τη ζωή πρώτος. Το σπίτι της οικογένειας τυλίχτηκε στο πένθος, ενώ η σύζυγός του έδινε τη δική της μάχη να βγει ζωντανή από τη δοκιμασία. Δυστυχώς όμως, σαν να μην έφθανε ο θάνατος του 86χρονου, η οικογένεια χθες ενημερώθηκε συντετριμμένη και για τη δεύτερη απώλεια.

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να δοκιμάζει ολοένα και πιο σκληρά τις οικογένειες.

Η κόρη της 79χρονης απαρηγόρητη προτρέπει: «Εμβολιαστείτε, φοράτε μάσκες, τηρείτε αυστηρά όλα τα μέτρα». Η κηδεία της 79χρονης θα γίνει σήμερα 27 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κοιμητηρίου Πορταριάς.

Πέθανε μητέρα δύο παιδιών στο Βόλο

Μία γυναίκα, μόλις 44 ετών άφησε την τελευταία της πνοή, τα ξημερώματα, από κοροναϊό, στην κλινική covid του Νοσοκομείου Βόλου όπου νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα δεν ήταν εμβολιασμένη, ενώ καθυστέρησε να αναζητήσει ιατρική φροντίδα στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί πολύ η κατάστασή της και τελικά, να μην τα καταφέρει.

Όσον αφορά στη γενικότερη κατάσταση του Νοσοκομείου Βόλου, παρατηρείται, σύμφωνα με την ertnews, μια ελάχιστη μείωση των νοσηλειών ασθενών με κοροναϊό, σε σχέση με ένα δεκαήμερο πριν. Συγκεκριμένα, σήμερα νοσηλεύονται 87 άτομα, με τις 8 κλίνες ΜΕΘ να παραμένουν κατειλημμένες.

Κατέληξε επίσης από κοροναϊό 56χρονη εκπαιδευτικός – Νόσησε δύο μέρες μετά τον εμβολιασμό της

Μια ακόμα απώλεια μετράει ο χώρος της εκπαίδευσης από τον κοροναϊό αφού έφυγε από τη ζωή η Αγγελική Μήτσιου, φιλόλογος από τη Λάρισα. Η εκπαιδευτικός «έφυγε» σε ηλικία 56 ετών.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, η εκλιπούσα ήταν φιλόλογος στο 14ο Γυμνάσιο Λάρισας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και γι’ αυτό καθυστέρησε να εμβολιαστεί. Το έπραξε στις αρχές του μήνα, όμως δύο ημέρες μετά, διαγνώστηκε θετική στον κοροναϊό, νοσηλεύτηκε για ημέρες, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να νικήσει τη νόσο.

Η Αγγελική Μήτσιου ήταν παντρεμένη και είχε μία κόρη. Για τον θάνατό της εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος καθηγητών του 14ου Γυμνασίου Λάρισας εκφράζοντας «τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της εκλεκτής συναδέρφου, φιλολόγου, Αγγελικής Μήτσιου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της.

Αντί στεφάνου αποφασίστηκε να κατατεθεί χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των Συσσιτίων του Ιερού Ναού των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων». Η κηδεία της θα γίνει αύριο Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας.

Συλλυπητήρια και από την ΕΛΜΕ Λάρισας

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Λάρισας αναφέροντας τα εξής: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την εκδημία της συναδέλφισσάς μας Αγγελικής Μήτσιου. Η αγαπητή σε όλους μας Αγγελική, υπηρέτησε με ήθος εργατικότητα και ευγένεια τον εκπαιδευτικό χώρο για πολλά χρόνια. Υπήρξε μια άξια και ακούραστη καθηγήτρια και η απουσία της κάνει φτωχότερη την εκπαίδευση. Στην αγαπημένη της οικογένεια τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Θήβα – Χαστούκισαν γιατρό γιατί αρνήθηκε να τους δώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Απίστευτες σκηνές καταγράφηκαν στο Νοσοκομείο Θήβας, με γιατρό να δέχεται επίθεση επειδή αρνήθηκε να δώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του permissos.gr, κάποιοι Ρομά ζήτησαν από τη γιατρό να τους δώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για να τα χρησιμοποιήσουν σε ένα δικαστήριο που είχαν κι όταν έλαβαν αρνητική απάντηση προπηλάκισαν και χαστούκισαν τη γιατρό.

Στο νοσοκομείο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση, ενώ η γιατρός υπέβαλε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Θηβών.

Πρόξενος Ελλάδας στην Μποτσουάνα σε ΣΚΑΪ: Πώς ξεκίνησε η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού

Για τον τρόπο που ξεκίνησε η μετάλλαξη Όμικρον στην Μποτσουάνα μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα» ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στη χώρα, Γεράσιμος Σιούτας.

Όπως ανέφερε, όλα ξεκίνησαν όταν στις 7 Νοεμβρίου έφτασαν στη χώρα τέσσερις Ασιάτες διπλωμάτες και λόγω της γρήγορης διαδικασίας ελέγχων, στις 11 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη Όμικρον.

Πέρα όμως από τα 4 αυτά κρούσματα, δεν έχουν εντοπιστεί άλλα στην περιοχή, καθώς όπως εξήγησε «η Μποτσουάνα είναι σε έκταση σαν τη Γαλλία, με πληθυσμό 2,2 εκατ. Η έρημος είναι τεράστια και η χώρα αραιοκατοικημένη. Οπότε η μετάδοση δεν είναι εύκολη».

Ο πρόξενος επισήμανε ότι «οι διπλωμάτες ήταν εμβολιασμένοι πριν επισκεφθούν στην Μποτσουάνα, είναι πάρα πολύ καλά στην υγεία τους και ήδη έχουν φύγει από τη χώρα», κατέληξε ο πρόξενος.

Πηγές: in.gr , permissos.gr, skai.gr 

Τζανάκης: Τα Χριστούγεννα θα φτάσουμε τους 20.000 θανάτους

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα