Featured

Η Θεσσαλονίκη άνοιξε! O απόλυτος οδηγός διασκέδασης του καλοκαιριού.

Πενήντα αγαπημένα εστιατόρια, bar και cafe για αυτό το καλοκαίρι είναι εδώ. Enjoy life!

Μαργαρίτα Κοκκίνου
η-θεσσαλονίκη-άνοιξε-o-απόλυτος-οδηγός-766056
Μαργαρίτα Κοκκίνου

Η πιο μεγάλη επιστροφή της ζωής μας αυτό το καλοκαίρι, η επιστροφή της εστίασης, η πιο δυνατή συνήθεια όλων μας, τα μέρη που λατρεύουμε, εκεί που συναντιόμαστε τις μέρες και τις νύχτες, εκεί που απολαμβάνουμε, εκεί που γράφουμε την αστική ιστορία της ζωής μας.

Ο απόλυτος οδηγός για αυτό το καλοκαίρι είναι εδώ. Enjoy life!

yards – Rooftops Coffee – brunch cocktails

ORIZONTES

O βασιλιάς των θεσσαλονικιώτικων ταρατσών επέστρεψε πιο ανανεωμένος γευστικά από ποτέ. Στην οροφή του Electra Palace, με θέα που κόβει την ανάσα, για πρωινό από τον σούπερ μπουφέ, για finger food στην πισίνα, αριστουργηματικό bao ban, fish and chips, υπέροχα bagels με βιολογικά βότανα, λιωμένο μπρι και σαν φιστίκ πέστο! Τα πιο σούπερ γεύματα και δείπνα της πόλης που με θέα που κόβουν την ανάσα περιλαμβάνουν στην απόλυτη κάρτα που προετοίμασε ο σεφ Τσικρίκης και βάσισε σε ελληνικά προϊόντα από μικρούς τοπικούς παραγωγούς, σπουδαίες εκπλήξεις. Ριζότο με σαφράν και ολόφρεσκο μπαρμπούνι, ψαρόσουπα μεσογειακή με φρέσκια ντομάτα, μοσχαράκι γάλακτος με κρούστα φασκόμηλου, σφυρίδα φρικασέ με αχιβάδες και αβρανιές. Μη χάσετε για κανένα λόγο το ζεστό γαλακτομπούρεκο με καταγωγή από την Πόλη και μους από μπαχάρια! Αυτό το καλοκαίρι ανεβαίνουμε ψηλά!

*ORIZONTES, Πλ. Αριστοτέλους, Τ. 2310 294 000 – Facebook Page: Electra Palace Thessaloniki

LES ZAZOUS

Πουθενά αλλού η λέξη μπαλκόνι στον Θερμαϊκό δεν είχε τόσο απόλυτο νόημα. Στο ωραιότερο σημείο της Καλαμαριάς με θέα όλη την πόλη, μουσικές θεϊκές από τον Τάσο Ξενιάδη και τον Miro, απίστευτα cocktails, brunch από το πρωί με τον θαλασσινό αέρα να σου χαϊδεύει το πρόσωπο. Εξαιρετικό και το resto τους με international cuisine που αποτίει φόρο τιμής στη Μεσόγειο. Έχοντας πάρει το όνομά του από το επαναστατικό κίνημα που άλλαξε για πάντα τη γαλλική μόδα κατάφερε να αποτελέσει το θεσσαλονικιώτικο talk of the town. Η ωραιότερη bistroteque της πόλης με σπουδαίες μετακλήσεις guest bartenders και σπουδαία events πάντα για μας.

*LES ZAZOUS, Θ. Σοφούλη 118, Καλαμαριά, Τ. 2310 420 600 – Facebook Page: LES ZAZOUS

ESPERANTO

Η αγαπημένη μας αυλή της Κάτω Τούμπας, μια όαση δροσιάς και χαλάρωσης, μας υποδέχεται πιο όμορφη και ανανεωμένη από ποτέ. Το Esperanto αποτελεί ιδανικό summer place to be, σε παρασέρνει σε ένα νοερό ταξίδι δραπέτευσης από την καθημερινότητα, με χρώματα, αρώματα και γεύσεις οποιαδήποτε ώρα κι αν το επισκεφθείς, από τις 9 το πρωί για ωραίο καφέ έως αργά το βράδυ για δροσερά κοκτέιλ σε ακόμα δροσερότερες τιμές. Στην αυλή θα απολαύσεις ακόμα πιάτα υψηλής μεσογειακής γαστρονομίας, από το καλοκαιρινό μενού, που τα επιμελείται ο σεφ Γιώργος Χουλιάρας, όπως τη Σαντορινιά σαλάτα με φάβα, πολύχρωμα ντοματίνια μαριναρισμένα σε λάδι βασιλικού και σιρόπι vinsanto, το ριζότο κολοκύθας με σπαράγγια και μους Ηπειρώτικου γκερεμέζι και πέστροφα με μαγιονέζα γουασάμπι, κινόα και κρέμα αβοκάντο. Καλοκαιρινό highlight: Τα θεϊκά brunch του Σαββατοκύριακου από τις 10.00 μέχρι και τις 14.00 και η μοναδική ταλιάτα black angus Ουρουγουάης με τσιμιτσούρι!

*ESPERANTO, Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα, Τ. 2310 914 231 – Facebook Page: Εσπεράντο

FOLK ART CAFE

Οι κήποι της αρχοντικής έπαυλης στην άλλοτε Συνοικία των Εξοχών, η οποία στεγάζει σήμερα το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης, αποτελούν μια υπέροχη δροσερή όαση χαλάρωσης μέσα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης. Στο café του Μουσείου, που λειτουργεί από τις 9 το πρωί ως αργά το βράδυ, απολαμβάνεις τον καφέ, το κρασί και το κοκτέιλ σου, μαζί με τα συνοδευτικά, σε ένα από τα πλέον καλοκαιρινά σημεία της Θεσσαλονίκης. Open air, με ανάπτυξη τραπεζιών κάτω και δίπλα σε τεράστιες φτελιές, πολύχρονες δάφνες και γλεδίτσιες, με την αύρα του καλοκαιρινού ουρανού να κατακλύζει την ατμόσφαιρα και τους ήχους lounge μουσικής να προκαλούν τις αισθήσεις. Η εμπειρία σε αυτόν τον κήπο είναι μοναδική! Το σκηνικό των πιο αγαπημένων μας καλοκαιριών στην πόλη.

*FOLK ART CAFE, Βασ. Όλγας 68, Τ. 2310 830 591 – Facebook Page: Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης

LAIKA

O Μίμης και η Ελεάννα κατάφεραν να δώσουν στην ταλαιπωρημένη οδό Παπανδρέου τα τελευταία χρόνια αυτό που της έλειπε. Ένα στέκι στα ανατολικά της πόλης που να μη χρειάζεται να εξηγήσεις ή να σου εξηγήσουν τι σημαίνει αισθητική, σεβασμός, στιλ, περιποίηση, αίσθηση παρέας, αγάπη για την εστίαση. Η Laika υποδέχεται για άλλο ένα καλοκαίρι κάτω από τη μπανανιά της, όλους εμάς με θέα τους Μύλους Αλλατίνη και τα καλά κρυμμένα μυστικά της σπουδαίας και ένδοξης γειτονιάς του Ντεπώ έτοιμα να σου ξετυλιχθούν μετά το πρώτο cocktail. Φυσικά εξαιρετικά πιατάκια για συνοδευτικά, η καβάτζα της πίσω αυλής για πιο ινκόγκνιτο εμφανίσεις, αν και εδώ δεν είσαι ποτέ μόνος…

*LAIKA, Γεώργιου Παπανδρέου 53, Τ. 2310 238 462 – Facebook Page: LAIKA

CIN CIN

Η αυλή του πρώτου και ακραία αγαπημένου Barless Bar της Θεσσαλονίκης μας περιμένει κι αυτό το καλοκαίρι για ατόφιες αστικές εμπειρίες. Στο Cin Cin και στην ιδιαίτερη αστική αυλή του, στον πεζόδρομο της Ικτίνου, θα ζήσεις exotic urbanism καταστάσεις: Everyday brunch με ξεχωριστές γεύσεις και ευφάνταστους συνδυασμούς – ξεχωρίζουμε τα Minimalist λευκά ψωμάκια ατμού με κρέμα avocado, κορδέλες από αγγούρι και φιλέτα απο σολομό μαριναρισμένο με άνηθο και τη vegetarian επιλογή από μικρά pancakes γεμισμένα με κρέμα Torroncino που συνοδεύονται απο sauce raspberry. Επίσης, από τη δημιουργική του κουζίνα-από το καλοκαιρινό μενού μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το Carpaccio μοσχαρίσιο γεμισμένο με ricotta και μίγμα πιπεριών, το Ριζότο με άγρια μανιτάρια και Pecorino Romano και τα φιλετάκια από τρυφερό μοσχάρι, μαριναρισμένα με βότανα ελληνικής γης – και όπως πάντα τα μοναδικά του κοκτέιλ, που προκύπτουν από εμπειρία και φαντασία καταρτισμένων bartenders. Ιδανικός προορισμός και για παρέες με μικρά παιδιά, καθώς το κατάστημα είναι kids friendly.

*CIN CIN, Ικτίνου 22, Τ. 2310 223 350 – Facebook Page: Cin Cin

ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Η πιο πριβέ πλατεία σε όλο το κέντρο, έγινε λατρεμένο στέκι από την πρώτη μέρα κι ένας χώρος που δεν ησυχάζει ποτέ. Γιατί τα έχει όλα. Άπαιχτο brunch, ολοήμερο καφέ, μουσικάρες, δροσερά κοκτέιλς και casual κουζίνα με επιλογές μιας ολοκληρωμένης κάρτας: pizza, burgers, σαλάτες, finger food, ζυμαρικά. Η Πλατεία Θεάτρου κατάφερε να αποθεώσει την πιο χαλαρή συνήθεια του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο, αυτή του ολοκληρωμένου brunch, που ξεκινάει στις 10 το πρωί και διαρκεί έως τις 6 το απόγευμα, με μοναδικές προσφορές που ανανεώνονται καθημερινά και το καθιστούν όχι περιττή πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και απόλαυση. Σου προτείνουμε να το βάλεις στα άμεσα πλάνα σου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Θα ζαλιστείς από τις επιλογές: Ομελέτες σε τρεις εκδοχές, pancakes σε έξι εξαιρετικές επιλογές, σάντουιτς, κλαμπ σε δυο εκδοχές κι ένα τέλειο hot dog.

*ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ, Εθνικής Αμύνης 4, Τ. 6972 142 076 – Facebook Page: Πλατεία Θεάτρου

DESEO

Το Deseo αποτελεί αγαπημένο meeting point της Πυλαίας και της Χαριλάου, που εδώ και πολλά καλοκαίρια μας χαρίζει δροσερές και χαλαρές στιγμές κάτω από τη σκιά του 30 χρόνων πλατάνου που έχει ριζώσει στην αυλή του. Φέτος ανανεώνει τον πανέμορφο και μεγάλο εξωτερικό του χώρο δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να “ταξιδέψεις”. Μας υποδέχεται στις αναπαυτικές καρέκλες του από νωρίς το πρωί για τον πρώτο καφέ της ημέρας και λαχταριστό brunch – που σερβίρεται από τις 9 έως τις 4 -λατρεμένο πιάτο τα eggs benedict – μέχρι και αργά το βράδυ για δροσερά κοκτέιλ εμπνευσμένα από τους bartender του καταστήματος και υπό τους ήχους house και latin μουσικής. Highlight: Η λαχταριστή του pizza και τα νοστιμότατα συνοδευτικά που φτάνουν μαζί με τη μπιρίτσα, το κρασί, ή το ποτό και σε κάνουν να παραγγέλνεις ξανά και ξανά.

*DESEO, Νικολάου Πλαστήρα 43, Χαριλάου, Τ. 2310 326 304 – Facebook Page: Deseo

BLUE CUP

Το πιο ψαγμένο στέκι των Λαδάδικων, με οκταετή ενδελεχή μελέτη πάνω στην πρώτη ύλη των cocktails όσο και του καφέ κάνει ένα νέο εντυπωσιακό βήμα στο χώρο του φαγητού. Με τη φροντίδα του καταξιωμένου σεφ Σάββα Σμάλη, δημιουργήθηκε ένα menu που ταιριάζει απόλυτα στο ύφος και την ξεχωριστή ταυτότητα του Blue Cup. Με κύριο μέλημα της ομάδας την ανάδειξη της γαστρονομικής κουλτούρας της πόλης, κάτι που αποτυπώνεται στην εξαιρετική κάρτα και την παρουσίαση στο πιάτο σας.

Breakfast και brunch κυριαρχούν με λαχταριστές επιλογές όπως τα eggs Benedict, το Croque Madame και τη vegan επιλογή avocado Open face. Όταν σουρουπώσει το menu αλλάζει και μαζί με το κρασί ή το signature cocktail απολαμβάνεις ριζότο, bao buns και αποδομημένη lemon tart στην υπέροχη αυλή με θέα το λιμάνι ή την παλιά γειτονιά της πόλης.

Η μπροστινή αυλή με το σύμβολο της ελληνικής φύσης, την ελιά στο κέντρο της και τα τελευταία 2 χρόνια η πίσω αυλή με θέα στα περίφημα σοκάκια των Λαδάδικων της Θεσσαλονίκης.

*BLUE CUP, Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, Τ. 2310 900 666 – Facebook Page: The Blue Cup

CLOUD BAR

H πόλη όπως δεν την έχεις ξαναδεί. Τη θέα της πόλης από ψηλά την έχουμε συνηθίσει από συγκεκριμένες περιοχές. Στην πιο απρόσμενη γειτονιά, στα όρια της ιστορικής πλατείας Βαρδαρίου, ένας προορισμός που κόβει την ανάσα σε περιμένει all day long. Εμπνευσμένο από το τεράστιο άνοιγμα του εικονικού ψηφιακού τόπου που ονομάζεται cloud, το bar του τελευταίου ορόφου στο ξενοδοχείο ONOMA συνδέεται απευθείας με τους ανοιχτούς ουρανούς, με καταπληκτική θέα στην πόλη. Το λιμάνι της πόλης είναι ακριβώς μπροστά σας, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για υπαίθριους συνδυασμούς και κοκτέιλ. Ένα τηλεσκόπιο είναι στη διάθεσή σας για να κοιτάζετε κάποιο αστέρι τη νύχτα. Sky view! Αν γυρίσεις τα μάτια από την άλλη πλευρά απλώνεται μπροστά σου το παλαιότερο τμήμα της πόλης, τα Ρωμαϊκά Κάστρα ολόφωτα, η Άνω Πόλη που λειτουργεί σαν σκηνικό θέας για το Cloud Bar. Το ταξίδι στο όνειρο ξεκινά όταν ανέβεις στην ταράτσα και αφεθείς στη μαγική θέα, τις απίστευτες μουσικές, τα cocktail και την ατμόσφαιρα που όμοια της δεν έχεις συναντήσει στη Θεσσαλονίκη.

*CLOUD BAR, Hotel Onoma, Μοναστηρίου 24, Τ. 2314 423 300 – Facebook Page: ONOMA Hotel

MARIEL

Mια τυπική ισπανική αγροικία στην καρδιά του Πανοράματος Θεσσαλονίκης, έρχεται από μέρα σε μέρα να φιλοξενήσει τις πιο ξεχωριστές μας στιγμές σε μια εμπειρία πέντε αισθήσεων. Με ένα μαγικό μυστικό, την παραδεισένια αυλή που κρύβει στο πίσω μέρος του, το Mariél ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί για τον πρώτο καφέ και πρωινό της ημέρας έως και το τελευταίο cocktail σε συνδυασμό με το ιδανικό comfort food παρέα με αγαπημένα πρόσωπα. Ένα χτιστό μπαρ, “παρεΐστικοι” και άνετοι καναπέδες μέσα σε έναν φυσικό κήπο που υπόσχεται να δημιουργήσει ανάμεσα στα φυσικά του δέντρα τα πιο ξεχωριστά cozy vibes. Το Mariél, με το χαμογελαστό και οικείο προσωπικό του, την μεσογειακή αλλά με ισπανικό ταπεραμέντο κουζίνα του – μεταξύ άλλων τα πολυσυζητημένα κρέατα κοπής – και με τα signature house cocktails του, θα γίνει το απόλυτο στέκι. Με άλλα λόγια, σαν το εξοχικό που όλοι περιμένουμε τη στιγμή που θα χαλαρώσουμε απόλυτα σε αυτό. Σαν στο σπίτι μας!

*MARIEL, Παπαδοπούλου 16, Πανόραμα

CHARLIE D

To Charlie D, που στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο του Excelsior, επιδιώκει μια θέση στην καρδιά μας και στις καθημερινές μας συνήθειες τα τελευταία χρόνια! Η επιτομή του πιο στιλάτου σημείου της πόλης για all day απόλαυση. Ξεκινάει νωρίς το πρωί, με υπέροχο brunch και πρωινό και ποιοτικό καφέ. Συνεχίζει κάτω από τη δροσιά των δέντρων της γωνίας Κομνηνών και Μητροπόλεως, με τη μεσημεριανή κάρτα που αποτελείται από λαχταριστά burger, σήμα κατατεθέν του εστιατορίου μέχρι healthy, vegetarian και vegan επιλογές με ολόφρεσκα υλικά για γαστρονομικές απολαύσεις χωρίς ενοχές. Το βραδάκι ιδανικό για socialising, signature cocktail και finger food κάτω από τη δροσερή τέντα. Και την υπέροχη αστική περατζάδα του κέντρου. Must.

*CHARLIE D, Κομνηνών 10, Τ. 2310 021 010 – Facebook Page: Charlie D. Brasserie

TRIBECA

Εδώ και 22 χρόνια αποτελεί τον απόλυτο ορισμό του έχοντας πάρει το όνομά του από τη μυθική γειτονιά της Νέας Υόρκης, με απόλυτη θέα στη θάλασσα, από κάθε σημείο του εσωτερικού χώρου, του ισογείου ή του ορόφου και απόλυτη απόλαυση του θεαματικού ηλιοβασιλέματος της Θεσσαλονίκης, ορισμός του cocktail bar, επένδυσε σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση ενός concept που είναι μοναδικό, εκλεπτυσμένη cocktail list με classic and signature cocktails, ανανεώνεται συνεχώς και έχει ως βάση τα αγνά συστατικά που φύονται στην ελληνική γη και δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στη σύνθεση και στα δυνατά χαρακτηριστικά του τόπου. Η bespoke εξυπηρέτηση αποτελεί κομμάτι του τελετουργικού που αποκτά μορφή στο ποτήρι του πελάτη. Το ποτό συνοδεύει μια εξαιρετική casual κάρτα για dinning, βασισμένη στην απλότητα και την ανάγκη για ένα lunch brake στη διάρκεια της ημέρας ή ένα special φινάλε κατά τη διάρκεια της βραδιάς με κουζίνα που φλερτάρει με unique burgers Αmerican style, φιλέτα, πάστα, pizza, σαλάτες, ριζότο, ένα από τα πιο απολαυστικά και πλούσια brunch της πόλης αλλά και βραδιές prive dinning, και μετακλήσεις σπουδαίων σεφ από την Αθήνα και δυνατότητα παραγγελίας μέχρι τα μεσάνυχτα.

*TRIBECA, Λ. Νίκης 21, Τ. 2310 226 604 – Facebook Page: Tribeca Food & Cocktail Bar

GARCON BRASSERIE

Το καμάρι της παλιάς παραλίας, ο πιο στιλάτος προορισμός για τις αισθήσεις και τον ουρανίσκο, μας υποδέχεται ξανά με όλα εκείνα τα γνώριμα χαρακτηριστικά που αγαπάμε πολύ. Στον εξωτερικό χώρο στη Λ. Νίκης ή στη βεράντα που λατρεύουμε γιατί θυμίζει καράβι που πλέει στο Θερμαϊκό, η ωραιότερη μπρασερί της Θεσσαλονίκης στα καλύτερά της. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι για πρωινό και brunch βγαλμένο από ταινία και από το μεσημέρι και μέχρι τις 11:30 το βράδυ για την πιο ψαγμένη κάρτα γεύσεων συνοδευμένη με 50 προτάσεις υπέροχων οίνων του ελληνικού αμπελώνα, ψαγμένες μία προς μία με αγάπη για το εξαιρετικό ελληνικό κρασί. Το υπέροχο δεκατιανό σας για να ξεκινήσει η μέρα με δύναμη με κροκ-μαντάμ, pancakes και στραπατσάδα με φυσικούς χυμούς για ενέργεια. Στο γεύμα ή το δείπνο σας must τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, το περίφημο burger Garcon ή η τσιπούρα με την κινόα και την πατατοσαλάτα δεν χάνονται. Έξι επιλογές από ζυμαρικά και ριζότο, super food σαλάτες, υπέροχα γλυκά συμπληρώνουν τη γαστρονομική εμπειρία που κάνει την αγαπημένη μας μπρασερί διαχρονικό βασιλιά της παραλίας.

*GARCON BRASSERIE, Αγ. Σοφίας 2, Τ. 2310 253 033 – Facebook Page: Garçon Brasserie

Beyond the walls

Στην απόληξη του δυτικού τείχους της πόλης βρίσκεται ένα αγαπημένο μας spot που λατρεύουμε να βρισκόμαστε στα τραπέζια του από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Υπέροχα πρωινά που φέτος απολαμβάνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης με διάφορα καλούδια, σοκολατένια pancakes, και ό,τι ονειρεύεται κανείς σε ένα χαλαρό ξεκίνημα ημέρας. Στα φετινά cocktails απολαύστε το Big Bubbles με τζιν και strawberries, Smokey Eyes με τεκίλα και βανίλλια, το Black Mamba με blue curacao και τζιν και όλα τα κλασικά greatest hits. Μουσικάρες, νέες γεύσεις στην κάρτα, νέο touch στην αυλή και all day senses απόλαυση.

*BEYOND THE WALLS, Φράγκων 2, T. 2310 545 400 – Facebook Page: Beyond The Walls

URBAN LIGHTS aperitivo – street food

VANILLA GELATERIA

Αν θέλεις να νιώσεις την απόλυτη εμπειρία ενός αληθινού, πραγματικού, γευστικού gelato που βασίζεται στις ολόφρεσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες, δεν έχεις παρά να περάσεις το κατώφλι του Vanilla. Στο εργαστήριό του παρασκευάζεται καθημερινά “παγωτό ημέρας” με απαρέγκλιτη φιλοσοφία του το ‘’χωρίς χρώματα-συντηρητικά-πρόσθετα-έτοιμα μείγματα’’. Η συγκεκριμένη gelateria έχει συνδέσει τις γεύσεις της με το καλοκαίρι στην πόλη, γεύσεις που προκύπτουν από αδιάκοπες δοκιμές, φαντασία και εξαιρετικές πρώτες ύλες. Στα must try το παγωτό φιστίκι από κανονικό πολτό φιστικιού Αιγίνης και φυσικά η βανίλια, η οποία δικαιολογεί και την επιλογή του ονόματος του καταστήματος. Αυτή παρασκευάζεται με αληθινή βανίλια Μαδαγασκάρης, την καλύτερη της αγοράς. Αν θέλετε να νιώσετε το τίμιο αστικό καλοκαίρι τότε σπεύστε στη Vanilla για μία ή περισσότερες μπάλες παγωτού!

*VANILLA GELATERIA, Μητροπόλεως 129, Τ. 2310 225 566 – Facebook Page: Vanilla Gelateria

BLUES BAR

Tο σπουδαίο ταξίδι για το αγαπημένο μας bar της Ρωμαϊκής Αγοράς συνεχίζεται. Έχοντας γιορτάσει αισίως 16 χρόνια λειτουργίας, με τις ανησυχίες να παραμένουν ίδιες για μοναδικές μέρες και νύχτες στην πόλη. Με νέο look μας υποδέχεται μετά την καραντίνα, εξαιρετική φρεσκάδα στον χώρο, υψηλής ποιότητας καφέ και κοκτέιλ και ένας εσωτερικός χώρος με καινούρια μπάρα, έτοιμη να γράψει καινούριες ιστορίες και να μάθει καινούργια μυστικά. Το καλοκαίρι η θέα στις αρχαιότητες και τις παλιές υπέροχες αστικές οικοδομές των γύρω δρόμων είναι συγκλονιστική. Πουθενά αλλού δεν αισθάνεσαι τόσο έντονα τη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν.

*BLUES BAR, Αγνώστου Στρατιώτου 12, Τ. 2310 220 979 – Facebook Page: The Blues Bar

ROOTS

Μας συστήθηκε πριν από μερικά χρόνια ως το πρώτο vegan place της πόλης και από τότε “ρίζωσε” κυριολεκτικά στις καρδιές μας και στις προτιμήσεις μας. Με ανανεωμένο μενού και φέτος το καλοκαίρι, σε επιμέλεια του σεφ Γιώργου Τσολερίδη, μας περιμένει για άλλη μια φορά να ζήσουμε στιγμές urban απολαύσεων , σε ένα περιβάλλον γεμάτο χρώμα, στον πιο ιδιαίτερο πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης – ωραίες μουσικές και γεύσεις. Είναι ένα από τα MUST σημεία για ραντεβού με early drinks και απίθανα πιάτα. Τα πρώτα vegan hits του νέου μενού ήδη συζητιούνται. Από την carbonara με λιγκουίνι, vegan bacon και παρμεζάνα έως το σνίτσελ με βρώμη και λιναρόσπορο με ζεστή πατατοσαλάτα, σπαράγγια και σάλτσα μπεαρνέζ και το απόλυτο burger από αρακά και καλαμπόκι, γκουακαμόλε, τομάτα, μαρούλι, ψητό κρεμμύδι και χειροποίητες country πατάτες.

*ROOTS, Μπαλάνου 4-6, Τ. 2310 268 063 – Facebook Page: rOOTS

PASTA FLORA DARLING

Από τα πιο γνήσια vintage σημεία της πόλης, αποκαλείται δικαίως αυθεντικό στέκι. Στο αγαπημένο σημείο συνάντησης των πιο hip φοιτητών, των πιστών εραστών της αισθητικής και των εναλλακτικών ραντεβού, από τις 10 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα σερβίρεται ο πιο friendly καφές με συνοδεία πάστα φλώρα στην πόλη. Με καλτ διακόσμηση και νοσταλγικά old fashioned αέρα, εκρηκτικές λεπτομέρειες, ωραίες μουσικές και απίθανα κοκτέιλ, σας περιμένει να απολαύστε μοναδικές μέρες και νύχτες στην πόλη. Highlight: τα φανταστικά κοκτέιλ πακέτο. Είναι κοινό μυστικό ότι αν δεν προλαβαίνεις να κάνεις διάλειμμα από την δουλειά και να αράξεις στα αγαπημένα του τραπεζάκια έξω, πετάγεσαι και προμηθεύεσαι δροσερό κοκτεϊλάκι togo. Τα αστικά καλοκαίρια εδώ κλειδώνουν ξεκάθαρα “αλλιώς” darling!

*PASTA FLORA DARLING, Ζεύξιδος 6, Τ. 2310 261 518 – Facebook Page: Pastaflora Darling

FALAFEL

Το πιο αγαπημένο μας street food spot με φαγητό που μας ταξιδεύει γευστικά στη Μέση Ανατολή μέσα από τρία σημεία της πόλης συνεχώς εξελίσσεται και πλουτίζει με νέες γευστικές προκλήσεις τον ουρανίσκο μας. Εκτός από τις μοναδικές ποικιλίες falafel, τα vegan wraps, τα ξεχωριστά ανατολίτικα meat portions, σαλατούλες ταμπουλέ, φατούς και όλη την κάρτα που έχουμε λατρέψει, αυτό το καλοκαίρι μας συστήνει τα “meatless burger” που κυριολεκτικά τα σπάνε! Πεντανόστιμα μπιφτέκια από όσπρια υψηλής πρωτεϊνικής αξίας, πολύ χαμηλά σε λιπαρά, με φρέσκα ελληνικά βότανα και αγνά μπαχαρικά – εξαιρετική επιλογή για healthy διατροφή-και burger παντζαριού με βάση το παντζάρι και διάφορους ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με πατάτες τηγανητές (country, γλυκοπατάτες η φρέσκες). Προτείνουμε ακόμη να δοκιμάστε το νέο χούμους με παντζάρι και το ψητό κυπριακό χαλούμι ως μία έξτρα γευστική πινελιά σε όλα τα σάντουιτς. Στο μενού θα βρείτε επιπλέον ολοκαίνουριες φρέσκες σαλάτες με μπρόκολο-κουνουπίδι, ηλιόσπορο και σταφίδα, φακοσαλάτα με ντοματίνια, πατατοσαλάτα με πλιγούρι και σαλάτα ceasars με μαριναρισμένο κοτόπουλο.

*FALAFEL, Μητροπόλεως 106, Διαγόρα 45 Άνω Τούμπα και MediterraneanCosmos – Facebook Page: Falafel Taste Middle East

ΝΤΑΝΓΚΑΡΑ

Το γαστριμαργικό μπαρ Μακεδονικής κουζίνας της πλατείας Αγίου Γεωργίου – στη σκιά του αιώνιου μνημείου – με καταβολές από τη Φλώρινα, μας υποδέχεται κι αυτό το καλοκαίρι με πραγματικές γευστικές εκπλήξεις. Δυνατό του σημείο; Η φιλοσοφία της κουζίνας τους, που βασίζεται στην εντοπιότητα και την εποχικότητα. Εφόσον μιλάμε για παραδοσιακή κουζίνα σε σύγχρονες καταστάσεις, όλες οι πρώτες ύλες στις οποίες βασίζονται τα πιάτα της κάρτας του, προέρχονται από την Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα πιάτα δημιουργούνται με τα καλύτερα προϊόντα που μας δίνει σε κάθε εποχή η φύση. Μην αναζητήσετε ντομάτα τον χειμώνα ή πολίτικη σαλάτα τα καλοκαίρια. Αναζητήστε όμως όλα εκείνα τα φρέσκα υλικά μικροπαραγωγών του τόπου μας που φτάνουν στα χέρια των σεφ της Ντάνγκαρα και μεταμορφώνονται στην απόλυτη εμπειρία για τον ουρανίσκο. Και το καλύτερο σας το φυλάμε για το τέλος: Η ανήσυχη ομάδα του Ντάνγκαρα θέλοντας να πάει την υψηλή ποιότητα της γεύσης σε άλλο level, από φέτος πειραματίζεται και φτιάχνει τα δικά της αλλαντικά! Must try!

*ΝΤΑΝΓΚΑΡΑ, Πλατεία Αγίου Γεωργίου 7, Ροτόντα,Τ. 2310 204 452 – Facebook Page: Η Ντανγκαρα

YOUKALI

Το παλιό αστικό μεγαλείο της Θεσσαλονίκης στην απογείωση του σε αυτό το λατρεμένο στέκι της περιοχής του Λευκού Πύργου! Τόπος συνάντησης καλλιτεχνών, φοιτητών, παλιών αστών που αγαπάνε το κέντρο, παρεών που δίνουν το ραντεβού τους μετά το σινεμά, το θέατρο ή τη συναυλία, πέντε χρόνια τώρα κατάφερε να δημιουργήσει έναν αστικό μύθο. Δοκιμάστε εκτός από τα υπέροχα πιάτα που συνοδεύουν τις ρακές και τα αφεψήματα και τα πιάτα ημέρας που λατρεύουμε, τους εξαιρετικούς χυμούς που από πέρσι το καλοκαίρι μετατρέπουν φρέσκα φρούτα όπως η φράουλα και ο ανανάς σε μια εμπειρία ουρανίσκου. Είτε τους δοκιμάσεις σκέτους είτε στα υπέροχα cocktail τους. Από νωρίς το πρωί για πρωινό με θέα μέχρι αργά το βράδυ για το τελευταίο ποτό ή το δείπνο, το λατρεμένο Youkali επέστρεψε!

*YOUKALI, Εθν. Αμύνης 2, Τ. 2310 220 310 – Facebook Page: Youkali

OVAL

Όλοι γνωρίζουν το Oval με θέα το ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ και τη θάλασσα, σαν το διαχρονικό casual meeting point στη Θεσσαλονίκη. Το φετινό καλοκαίρι, αναδεικνύεται στο all day bistronomy and sushi point της πόλης, κάνοντας μια σαφή και ποιοτική στροφή προς τη νέα τάση. Πίσω από το open sushi bar που δημιουργήθηκε φέτος, μια νέα ομάδα ταλαντούχων chef, συζητούν μαζί σας για την καθοριστική σημασία της πρώτης ύλης στο sushi, την παράδοση, τις επιρροές, τις διαδρομές και τις νέες fusion προτάσεις. O Δημήτρης Παπαδόπουλος που δημιούργησε το μενού, ο Τάκης Αβραμίδης και η Βασιλική Παπαδοπούλου που το εκτελούν με χαρά και έμπνευση, κάνουν φέτος την αισθητική και γευστική διαφορά: Γίνονται οι αγαπημένοι chef των sushi lovers. Εκτός από τα sushi rolls και τις umami κοπές ολόφρεσκων ψαριών, η κάρτα του comfort menu, περιλαμβάνει noodles, orzo γαρίδας, bao bun, κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών, εμπνευσμένες καλοκαιρινές σαλάτες, υπέροχα μαριναρισμένα φιλέτα. Αν παρ’όλα αυτά «λοξοκοιτάτε» προς τη λίστα με τις φρεσκοζυμωμένες πίτσες, απλά, ξεκινήστε χαλαρώνοντας με ένα υπέροχο classic cocktail και τολμήστε να συνδυάσετε στο τραπέζι σας για τη συνέχεια, πραγματικά «ό,τι σας κάνει κέφι!»

*OVAL, Φιλικής Εταιρείας 1, Λ. Πύργος, Τ. 2310 254 533 – Facebook Page: Oval Bistronomy

BULLDOGS & THE BEAST

Τρεις νέοι άνθρωποι, μυημένοι στον χώρο της εστίασης, με πολύ κέφι και μεράκι για τη δουλειά τους, έστησαν οι ίδιοι τον δικό τους χώρο, που έμελλε να γίνει πολύ σύντομα μία από τις πιο αγαπημένες pub του κέντρου της πόλης. Στη The Bulldogs & The Beast θα πας μόνος ή με παρέα ή και με το κατοικίδιό σου. Νωρίς, θα γευτείς το υπέροχο brunch – highlight του φετινού καλοκαιριού- διαβάζοντας, τελειώνοντας μια εργασία στο laptop ή ανταλλάσσοντας νέα με τους φίλους σου. Αργότερα, θα χαλαρώσεις απολαμβάνοντας το ποτό σου με υπέροχες μουσικές, θα γνωρίσεις τα καλύτερα παιδιά της πόλης και θα κλείσεις μια γεμάτη μέρα σε ένα στέκι hype περιοχής με μητροπολιτικό αέρα και αύρα ατόφιας άνεσης από τη Θεσσαλονίκη. Tip: το brunch του είναι εθιστικό και γίνεται συνήθεια. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ομελέτες, scrαmbled eggs, Croque Madame ή Croque Monsieur, ξεκινώντας δυναμικά τη μέρα σου.

*BULLDOGS & THE BEAST, Αλ. Σβώλου 1, Πίσω από την Αγία Σοφία, T. 2310 228 822 – Facebook Page: Bulldogs & The Beast – Pub

GIULIETTA SPRITZERIA

Το απόλυτο meeting point – το πρώτο spritz concept bar της πόλης – που μας έχει μυήσει στην πιο ολοκληρωμένη early drink εμπειρία αλά ιταλικά, συναντά το φετινό καλοκαίρι ανανεωμένο σε στιλ και άποψη. Κάτω από τη ριγέ τέντα , σήμα κατατεθέν της Π.Π.Γερμανού, μπορείς πλέον να καθίσεις από νωρίς το πρωί για ένα εσπρεσάκι, new entry του καταστήματος, και σίγουρα τα “φιλόξενα” νέα τραπέζια και καρέκλες του θα σε κάνουν να αισθανθείς ότι βρίσκεσαι σε θερινό σινεμά. Σταθερή αξία τα cocktails, sparkling wines & champagnes και τα top drinks του: Αperol Spritz, Campari Spritz, White Negroni & Tonic, με την λίστα να τελεί υπό την επιμέλεια του Βασίλη Καλαϊτζή, καθώς και οι ήχοι lounge & easy listening μουσικών. Ευχάριστη έκπληξη η προσθήκη στο μενού έτοιμων κρύων γευμάτων – γευστικές προτάσεις του καταστήματος- που θα εναλλάσσονται συνεχώς και θα πλαισιώνουν τα έως τώρα εξαιρετικά bites και pairings που συνοδεύουν τα ποτά. Είτε για ένα διάλειμμα από την δουλειά, μια στάση από το τρέξιμο της καθημερινότητας ή για να τελειώσεις χαλαρά την ημέρα σου, η Giulietta θα απογειώσει τη διάθεσή σου. Φέτος λοιπόν μας υποδέχεται από νωρίς το πρωί έως τις 12 μμ. Κι όπως πάντα, θα ακούσεις το καμπανάκι του Last Drink Call για την τελευταία σου παραγγελία!

*GIULIETTA SPRITZERIA, Π. Πατρών Γερμανού 33, T. 2310 242 020 – Facebook Page: Giulietta Spritzeria

SHAKER

H πιο νέα άφιξη στην αρένα της Ολύμπου είναι αυτό το λατρεμένο στέκι στη γειτονιά με τα υπέροχα κτίρια και τις αρχαιότητες. Χαλαρή ατμόσφαιρα, πολύ καλές τιμές σε συνδυασμό με ποιοτικές παροχές το κάνουν να δεσπόζει. Μικρές ελληνικές ζυθοποιίες να κυριαρχούν, κρασιά μικρών οινοπαραγωγών να προσφέρονται για γνωριμία με τον ελληνικό αμπελώνα, soul funk rock μουσικές και ένας ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει μικρές μουσικές μπάντες της πόλης μας όταν με το καλό αυτό είναι εφικτό. Κι όλα αυτά συνοδεύονται από μικρά τσιμπολογήματα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, την ευγένεια και τη ζεστασιά των ανθρώπων του να το χαρακτηρίζουν. Από νωρίς το πρωί με μοσχομυριστό καφέ έως αργά το βράδυ με δροσερά κοκτέιλ αποτελεί τον ιδανικό τόπο συνάντησης όπου θα ξέρεις ότι πάντα είναι ευπρόσδεκτος και ο τετράποδος φίλος σου!

*SHAKER, Ολύμπου 85

CHU RE

Εκεί που φέτος δίνεται η μεγάλη μάχη της εστίασης, στην αρένα της περιοχής των Ηλυσίων, μια νέα άφιξη στο γλυκό street food φέρνει πραγματικά καλά μαντάτα. Λατρεμένα churros, βάφλες, ντόνατς, ισπανική γλυκιά λατρεία και γεύσεις που ξεμυαλίζουν και στις οποίες δεν μπορείς να αντισταθείς στην πιο sweety νέα άφιξη της πόλης. Εδώ σταματάς οπωσδήποτε και αφήνεσαι στην απόλαυση των πειρασμών τους.

*CHU RE, Στρ. Καλλάρη 6 – Facebook Page: CHU RE Donuts & Churros

Glass boxes

Τα τέσσερα γυάλινα περίπτερα, που προσθέτουν στον περίπατο σου στην εμβληματική νέα παραλία σημεία ανάπαυσης και απόλαυσης. Ο περίπατος, η άθληση, η περατζάδα έχουν άρωμα και γεύση. Καφέ από νωρίς το πρωί, κρασί ή cocktails, όσο περνά η μέρα, παγωτό, σοκολάτα, hot dogs για τους μοναχικούς, για ζευγάρια, παρέες ή οικογένειες που βγήκαν τη βόλτα τους στη λιακάδα, στο ηλιοβασίλεμα ή στη νύχτα της πόλης. Τέσσερα περίπτερα, τέσσερεις μοναδικοί προορισμοί απόλαυσης, ξεκούρασης και ανάπαυλας, πλάι στο νερό. Το Sweetheart, όπως ονομάζεται, βρίσκεται στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, δίπλα στο Makedonia Palace με παγωτά της εταιρίας Kayak, βάφλες, για να κάνετε τους δικούς σας γλυκούς συνδυασμούς αλλά και αφράτα donuts που δένουν απίστευτα με τον καφέ. Το Openheart, στον Κήπο των Εποχών, είναι ένα wine & cocktail bar με την πιο αξιοζήλευτη θέση στην πόλη. Στον Κήπο της Μεσογείου, πρωταγωνιστής είναι το hot dog και όταν αυτό έχει υπογραφή “Hot Dog Kings” γνωρίζετε καλά ότι η ποιότητα είναι εγγυημένη, όπως και η ποικιλία σε είδη λουκάνικων, σάλτσες ενώ σερβίρει και σαλάτες και κρύα σάντουιτς για να σας καλύψει όλους. Στο Warmheart υπάρχει και εξωτερικός χώρος για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε όλες τις νοστιμιές, ενώ οι μικροί φίλοι μπορούν να απολαύσουν ξέγνοιαστα το παιχνίδι στη διπλανή παιδική χαρά. Ιδανικός προορισμός για οικογένειες που απολαμβάνουν τη βόλτα τους. To Heartbeat, στον Κήπο των Ρόδων (στο ύψος της οδού Μ. Μπότσαρη), είναι ένας χώρος που μπορείτε να επενδύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας για ένα coffee ή lunch break.

Facebook Page: The Glass Box Project

DISHES WINES ATMOSPHERE

THRiA

Ο chef του THRiA Τασιούλας Δημήτρης είναι από τους εμπνευστές και βασικούς δημιουργούς του Σέμπρικο, ενός γαστρονομικού πρότζεκτ που λάτρεψε το κοινό και γοήτευσε μέχρι και τους New York Times. O Τασιούλας απογείωσε τη μαγειρική του τέχνη στο λατρεμένο εστιατόριο του Ποσειδωνίου, δημιουργώντας έναν από τους πιο συζητημένους ναούς της αστικής γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης. Το 2016 ξεκίνησε το THRiA με σκοπό να δημιουργήσει ένα εστιατόριο που θα αφηγηθεί την γαστρονομική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης σε μια εκδοχή νόστιμης υψηλής γαστρονομίας. Chef ambassador της Πόλης της Θεσσαλονίκης για το 2018. Το περιοδικό Τraveler των Sunday Times του Λονδίνου απέδωσε στο THRiA τον τίτλο του gourmand’s destination στο τεύχος του 2019. Σήμερα αποτελεί έναν top προορισμό για όσους θέλουν να μυηθούν στο καλό φαγητό της Θεσσαλονίκης. Η απόλυτη απογείωση της γαστριμαργικής σύνθεσης αυτό το καλοκαίρι αποκτά νέα νοηματοδότηση που ξεκινά από τα στάνταρ λατρεμένα πιάτα και φτάνει στα παιχνίδια με το σούσι.

*THRiA, Μαρίας Κάλλας 1, Ποσειδώνιο, T. 2310 821 120 – Facebook Page: THRIA restaurant

CANTEEN

Στην πιο ανερχόμενη γειτονιά της πόλης, στην πλατεία Φαναριωτών, πρωτοστατεί το δημοφιλέστερο στέκι της περιοχής, το απόλυτο all day coffee-bar-resto που δημιούργησε σχολή με το στιλ και τις αυστηρές επιλογές του σε κάθε υπηρεσία που προσφέρει. Από την αισθητική μέχρι τα πιάτα του. Αυτό το καλοκαίρι μη χάσετε τις συναρπαστικές κοπές κρεάτων στις οποίες ειδικεύτηκαν με θεϊκά ribeye, σπαλομπριζόλες και άλλες εκπλήξεις από εξαιρετικά black angus κρέατα μεγαλωμένα σε σπουδαία φάρμα της Βέροιας. Συνδυάζονται με την καλύτερη λίστα κρασιών που επιμελείται ο specialist Βασίλης Γαλανός, με 90 ετικέτες ελληνικών και διεθνών αμπελώνων. Από νωρίς το πρωί με σπουδαίο brunch μέχρι αργά το βράδυ με χαλαρή και στιλάτη διάθεση

*CANTEEN, Δημ. Γούναρη 7, T. 2310 228 520 – Facebook Page: Canteen

MASSAYA

Η αυθεντική συριακή κουζίνα μας περιμένει και φέτος για ένα μοναδικό ταξίδι των αισθήσεων σε εξωτικά μέρη. Ο Γιάννης και η Μαριάμ, με περισσή αγάπη και μεράκι γι αυτό που κάνουν, στοχεύουν να σας μυήσουν στα άδυτα της γνήσιας Αραβικής κουζίνας, μέσα από μία ποικιλία εδεσμάτων από την συριακή κουζίνα, χώρα καταγωγής της Μαριάμ. Ολόφρεσκες, χρωματιστές σαλάτες και χειροποίητες αλοιφές, συνοδεύουν ιδανικά το κυρίως μενού, στο οποίο αποτυπώνεται όλη η κουλτούρα της Συριακής γαστρονομίας και είναι βέβαιο ότι θα εκπληρώσει κάθε γευστική απαίτηση. Σους Μπαράκ, Καμπάπ, Ούζι μπάσα, Φρίκε, Σακρίε, Μφάρακε, Μααλούμπε… Δεν έχει σημασία αν δυσκολεύεστε να τα προφέρετε. Θα μάθετε να τα παραγγέλνετε περιγραφικά!. Φυσικά, δεν λείπουν οι καθημερινές διαφορετικές επιλογές σε πιάτα ημέρας, ενώ από την κουζίνα τους αναδύονται συνεχώς και νέα vegan πιάτα-παραλλαγές των γεύσεων που αγαπήσαμε. Αν δεν το έχεις επισκεφθεί, κάν’το οπωσδήποτε αυτό το καλοκαίρι.

*MASSAYA, Χιμάρας 22, Μπότσαρη, T. 2310 904 202 – Facebook Page: Massaya

ΝΕΑ ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ

Ένα λατρεμένο εστιατόριο με διεθνείς διακρίσεις συνέχισε και μέσα στην καραντίνα να συλλέγει βραβεία. Ο chef Ιωάννης Χαντάκης βραβεύτηκε για την κάρτα του ως executive chef με τον τίτλο του The Best Chef στην Ευρώπη ενώ στα αντίστοιχα περσινά βραβεία που είχαν δοθεί στην Αγία Πετρούπολη ο τίτλος για το καλύτερο grill Restaurant απονεμήθηκε στη Νέα Διαγώνιο και ο chef της βραβεύτηκε ως καλύτερος head chef στα World Luxury Restaurant Awards. H επιστροφή στην αυλή της με θέα τη θάλασσα μας επιφυλάσσει υπέροχες εκπλήξεις. Αλμυρά λουκουμαδάκια με μαστέλο Χίου καπνιστό Μετσόβου με chutney Κρητικής ντομάτας και μαγιονεζα μαστίχας. Φιλέτο ψαρονέφρι με κροκέτα πολέντας και σάλτσα espresso Galapagos. Το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού: lexy gianduja με πέρλες καραμέλας crumble από κόκκινα φρούτα και παγωτό βανίλια Μαγαδασκαρη. Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της Κρήνης υποδέχεται το καλοκαίρι μοναδικά!

*ΝΕΑ ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ, Νικ. Πλαστήρα 89, Παραλία Αρετσούς, T. 2310 029 085 – Facebook Page: Νέα Διαγώνιος

GATTO ROSSO

Το Gatto Rosso ήρθε για δεύτερη χρονιά με την χαλαρή αλλά δυναμική του πρόταση της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη, με την υπογραφή του σεφ Ernesto Arena. Στην ωραιότερη βίλα της πόλης, βγαλμένη από το παραμύθι της παλιάς Θεσσαλονίκης.To Caffe Pasta Pizza Bar, με ποιοτικά αυθεντικά Ιταλικά προϊόντα καθημερινά από το πρωί σας προτείνει μοναδικές λιχουδιές, ταξιδεύοντας σας στην Ιταλία του Νότου. Ο μοναδικός καφές Ipanema, panini, μπρουσκέτες, focaccia, ναπολιτάνικες πίτσες, yummy πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά, ζεστά και κρύα ορεκτικά, μετρημένα υλικά που αναδεικνύουν μοναδικά τις πρώτες ύλες. Ταλιάτες, φιλέτα, rib eye και μπιστέκες, πιάτα ημέρας και επιλογές από θαλασσινά ολοκληρώνουν την κάρτα μαζί με ιδιαίτερες πίτσες του Νότου όπως η Salsiccia e friarielli με φρέσκο λουκάνικο Νάπολης και μπροκολέτι. Λατρεμένα πιάτα: το profumo di mare dal sole di Sorrento: όπως εξηγεί ο Ernesto Arena, πρόκειται για τα χειροποίητα Tortelloni με αστακό, καβούρι, salsa di pomodorini από την εύφορη κοιλάδα του Βεζούβιου, βασιλικό και μπισκ γαρίδας και τα Paccheri με ελληνικό μπλέ καβούρι σε λευκό κρασί, σκόρδο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Στον χαλαρό και όμορφο κήπο του Posto moderno Pasta Pizza μπορείς να βρεθείς για ένα ιταλικό aperitivo, μπίρα, κοκτέιλ και φυσικά για κρασί έχοντας την δυνατότητα να διαλέξεις το αγαπημένο σου ανάμεσα στις εκατοντάδες προτάσεις της εξαιρετικά ενημερωμένης wine list. Highlight: τα επιδόρπια. Δοκιμάστε σίγουρα το μοναδικό tiramisu, το affogato al caffe con gelato με ιδιαίτερη παρουσίαση, το ιταλικό προφιτερόλ με παγωτό αλλά και την mousse al mascarpone e fragole caramellate.

*GATTO ROSSO, N. Πλαστήρα 105, Καλαμαριά, T. 2310 434 290 – Facebook Page: GattoRosso

ΑΝΑΝΤΑΜ ΠΑΠΑΝΤΑΜ

Επί σχεδόν έξι δεκαετίες αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης των πιστά μυημένων στη φιλοσοφία και τις γεύσεις του. Από το ιστορικό ουζερί της Πυλαίας μέχρι τη σημερινή καθ’ όλα σύγχρονη gastropub, το Αναντάμ Παπαντάμ έχει γράψει εκατοντάδες ιστορίες γύρω από τα τραπέζια του. Και αυτό το καλοκαίρι μας υποδέχεται πάλι στην φιλόξενη αυλή του, σε ένα πανέμορφο εξωτερικό περιβάλλον, για να απολαύσουμε αγαπημένες γεύσεις της μοντέρνας δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας με το ψάρι και το κρέας στα καλύτερά τους. Πολλές επιλογές σε αποστάγματα, ενημερωμένη wine list και κοκτέιλ σε ένα κατάλογο ικανό να απογειώσει τις πιο τίμιες καλοκαιρινές στιγμές στην πόλη. Highlight: Αναζητήστε το πιάτο ημέρας και αφεθείτε στα χέρια των ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει παρέα, γεύση, όμορφες ημέρες και νύχτες σε αυτή την πόλη. Το κάνουν άλλωστε διαχρονικά με επιτυχία!

*ΑΝΑΝΤΑΜ ΠΑΠΑΝΤΑΜ, Πολυτεχνείου 13, Πυλαία, T. 2310 323 666 – Facebook Page: Aναντάμ Παπαντάμ

ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ

Το Μανιτάρι που φύτρωσε πριν από λίγα χρόνια στα ανατολικά της πόλης και εκ τότε μας μύησε σε ολοκληρωμένες γευστικές εμπειρίες που εθίζουν, αποτελώντας γαστρονομικό σημείο αναφοράς της Σοφούλη, φέτος το καλοκαίρι επεκτείνεται και εμπλουτίζεται με νέα πιάτα. Το δεύτερο μπαλκόνι που άνοιξε στον όροφο του εστιατορίου προσθέτει επιπλέον χώρο στην ιδιαίτερη βεράντα του, που ξεχωρίζουμε για την casual διακόσμηση και τον αέρα φινέτσας και σύγχρονου boheme που αποπνέει. Ανάμεσα σε δέντρα και αρωματικά φυτά, με θέα στην καταπράσινη Σοφούλη και υπό τους ήχους chill out μουσικών, μπορείς να απολαύσεις πιάτα που θα συγκινήσουν τους γευστικούς σου κάλυκες. Τα ευρύχωρα, μοναστηριακά τραπέζια με τις αναπαυτικές πολυθρόνες, εξοπλισμένα με QR codes , για ανέπαφη ανάγνωση του καταλόγου εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ασφάλεια που προστάζουν οι ανάγκες της εποχής. Εκτός από το υπάρχον μενού, μπορείς να επιλέξεις νέα πιάτα, όπως φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με Butratta, κρέμα με μανιτάρια Κανθαρέλες, guanciale και βούτυρο μαύρης τρούφας και Cavatappi με μοσχαρίσια ουρά και αφρό γραβιέρας Νάξου. Extra bonus: τα αγαπημένα bao buns του Thessbao με τραγανές γαρίδες, spread avocado και λάδι κάνναβης.

*ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ, Θ. Σοφούλη 57, Καλαμαριά, T. 2310 415289 – Facebook Page: Το Μανιτάρι Restaurant

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ

Σε μία από τις πιο ιστορικές περιοχές της πόλης, απέναντι ακριβώς από το Επταπύργιο, ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο chef Νίκος Πενλόγλου, από τους πιο έμπειρους της Θεσσαλονίκης που τον πρωτογνωρίσαμε πολλά χρόνια πριν στο Μπιτ Παζάρ και μετά στον Αχινό, δημιούργησε έναν νέο χώρο, συνεχίζοντας να μαγειρεύει το καλό φαγητό με τον ίδιο τρόπο που έχουμε αγαπήσει. Αγαπημένος προορισμός για καλοφαγάδες που εκτιμούν το νόστιμο κρέας και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, το εστιατόριο διαθέτει μία ποικιλία δυνατών πιάτων με ξεκάθαρες γεύσεις που βαδίζουν στα μονοπάτια της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας. Ο συνδυασμός της εξαιρετικής θέας με το ποιοτικό και νόστιμο φαγητό το καθιστά ένα από τα καλύτερα φετινά καλοκαιρινά spots για χαλαρές στιγμές και διασκέδαση με φίλους.

*ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠ’ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ, Επταπυργίου 163, Συκιές, T. 2311 823 957 – Facebook Page: Απέναντι απ’ τα κΑΣΤΡΑ

ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ

Τρεις φίλοι από τη Θεσσαλονίκη που λατρεύουν την Κρήτη ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα από τα καλύτερα Κρητικά μεζεδοπωλεία της πόλης, με αγάπη και σεβασμό στην κουζίνα του νησιού. Ο executive chef Μιχάλης Χάσικος και ο σεφ του μαγαζιού Βαγγέλης Μπούρας που πήρε πρόσφατα το «τιμόνι» της κουζίνας, υπόσχονται γεύσεις της αγαπημένης κουζίνας που μας στέλνουν στα επουράνια! Ένα μενού με απόλυτη προσήλωση στις πρώτες ύλες του νησιού και γεύσεις που η Κρήτη βρήκε από τους παππούδες της και παραδίδει στα παιδιά της ανανεωμένες. Μην παραλείψεις το τσιγαριαστό αρνάκι με το πλιγούρι και την καραμελένια γεύση στο ζωμό του και αν σου πέσει στα πιάτα ημέρας το παϊδάκι γάλακτος στη λαδόκολα με το δεντρολίβανο. Οι τιμές τους είναι πραγματικά άπαιχτες για αυτό που προσφέρουν και φτάνει καθημερινά από μικρά κτήματα και φάρμες με καράβια από την Κρήτη. Highlight: Ο απόλυτος μεζές που δοκιμάσαμε είναι το καλύτερο λουκάνικο που φάγαμε εδώ και χρόνια.

*ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ, Παπάφη 113, T. 2316 014 284 – Facebook Page: Ακροβάτης

ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ

Τα εξαιρετικά μεσογειακά μεζεδάκια και η παρεΐστικη ατμόσφαιρα και η πανέμορφη δροσερή αυλή του είναι λόγοι για να επισκεφτείς αυτό το καλοκαίρι το Τοίχο Τοίχο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που αποτελεί το Νο 1 στέκι της Άνω Πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, γι αυτό και συχνά θα δεις κόσμο να περιμένει έξω από το μαγαζί για να βρει τραπέζι! Μπορείς να μοιραστείς πρώτης τάξεως μεζέδες που ανανεώνονται συνεχώς – μικρές μπουκιές απόλαυσης φτιαγμένους με μεράκι, νόστιμους συνδυασμούς και εξαιρετικά υλικά – και να τσουγκρίσεις το ποτήρι σου με το εξαιρετικό βιολογικό τσίπουρο δικής τους παραγωγής – δυνατό σημείο του μαγαζιού – που όσο και να πιείς δεν σε πειράζει. Αγαπημένα μας τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με spicy μαγιονέζα και πίτα καλαμποκιού και οι πατάτες σοτέ με τη φλούδα. Highlight: Ενημερώσου για το πιάτο ημέρας που δεν είναι ποτέ το ίδιο!

*ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ, Στεργίου Πολυδώρου 1, Άνω Πόλη, T. 2310 245 351 – Facebook Page: toixo toixo

ΧΑΡΟΥΠΙ

Το Χαρούπι γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια στα Λαδάδικα, μέσα από την απέραντη αγάπη του σπουδαίου Κρητικού chef Μανώλη Παπουτσάκη για τον τόπο του και την παράδοσή του με συνοδοιπόρο τον Γιάννη Παπαδογιαννάκη. Σκοπός του να συστήσει τα μυστικά της Κρητικής κουζίνας που δεν γνωρίζουμε, τα υλικά και τις εναλλαγές που οι κρητικοί υπηρετούν αιώνες, μέσα από καινούρια μονοπάτια που εντάσσουν στην παράδοση τις γνώσεις, τις δυνατότητες και τις τεχνικές του σήμερα. Γευτείτε αυθεντικά και δημιουργικά κρητικά πιάτα με προϊόντα που έρχονται απευθείας από τη μεγαλόνησο, δοκιμάστε μια πλούσια ποικιλία κρασιών από τον κρητικό αμπελώνα και αφεθείτε στη φιλόξενη αγκαλιά της κρητικής κουλτούρας, με τη γλύκα της τσικουδιάς και της επιλεγμένης μουσικής του τόπου. Ανανεωμένο μενού και διαδραστικά πιάτα που σίγουρα θα κάνουν το γεύμα σας εμπειρία! Η κρητική κουζίνα πρέπει να νιώθει περήφανη που έχει αυτό το στέκι ως εκπρόσωπό της στη Θεσσαλονίκη!

*ΧΑΡΟΥΠΙ, Δόξης 4, Λαδάδικα, Τ. 2310 526 262 – Facebook Page: Χαρούπι

10 ΤΡΑΠΕΖΙΑ

Μετά από το πολύ επιτυχημένο εγχείρημα του αγαπημένου μας «Χαρουπιού», ο Μανώλης Παπουτσάκης μαζί με τον Γιάννη Παπαδογιαννάκη και την Πασχαλίνα Καμτσίκη, δημιούργησαν τα Δέκα τραπέζια, ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο που έχει κερδίσει το κοινό της πόλης και αποτελεί κορυφαία επιλογή για μια χαλαρή έξοδο με φίλους. Σε έναν λιτό, μινιμαλιστικό χώρο σερβίρονται ευφάνταστα πιάτα με προσοχή και επιμέλεια στο ποιοτικό και ιδιαίτερο φαγητό, έτσι όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τη φιλοσοφία του μεζέ χωρίς περιορισμούς εντοπιότητας και γαστρονομικής παράδοσης. Πιάτα που έχουν αξιοποιήσει τον αφρό της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς κουζίνας, μπλέκουν επάνω στο τραπέζι τη σφακιανή πίτα και την καπνιστή ρέγκα με το λουκάνικο Τζουμαγιάς, το συκώτι, το κοκκάρι και το χταπόδι στιφάδο, το σαβόρε και τα αχνιστά, τα μύδια και τη λούντζα. Μεζέδες από εξαιρετικές πρώτες ύλες, μια λίστα κρασιών διά χειρός Γιάννη Γκουγκουτούδη που θα συζητηθεί και αποστάγματα που συνοδεύουν μοναδικά αυτή τη δημιουργική και ελεύθερη γαστρονομική εμπειρία.

*10 ΤΡΑΠΕΖΙΑ, Στρ. Καλλάρη 4, Τ. 2310 251 010 – Facebook Page: Δέκα τραπέζια

XARA SEASIDE

Η απόφαση του Χαρίλαου Μπαζαγιάζι να δημιουργήσει στο τέρμα της Κρήνης έναν παράδεισο βγαλμένο από ελληνική ταινία του εξήντα αλλά με την αισθητική του σήμερα γέμισε χαρά όσους τον γνώριζαν από το Μοδιάνο και την εκεί παρουσία του εδώ και δεκαετίες. Και ήταν Χαρά και το όνομα αυτής της υπέροχης ψαροταβέρνας που προσγειώθηκε μετά το lockdown στις ψυχές μας. Με εκπληκτικό bohemian διάκοσμο και υπέροχη αξιοποίηση μιας από τις πιο άγνωστες ακτές της Καλαμαριάς, ολόφρεσκα ψάρια και ψαρούκλες, θαλασσινά σπαρταριστά, σαλάτες απίστευτες, λαχταριστά ριζότα και κριθαρότα, από τις δέκα το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ η εμπειρία που συνοψίζεται σε μια φράση: Το ταιριαστό φαγητό και ποτό είναι μια διασκεδαστική εμπειρία και ένα πείραμα σε νέες γεύσεις. Το must του καλοκαιριού.

*XARA SEASIDE, Θέτιδος 28, Κρήνη, Τ. 2310 438 395 – Facebook Page: Xara Seaside Restaurant

ΑΝΩΠΟΛΙΣ

Το team πίσω από το πετυχημένο εστιατόριο Τοίχο-Τοίχο στην Άνω Πόλη, δημιούργησε πριν λίγους μήνες απέναντι από την Πορτάρα – συμβολική Πύλη στα Βόρεια Τείχη της Θεσσαλονίκης – έναν χώρο που συνθέτουν γύψινα άλλης εποχής, πολυέλαιοι και ανδαλουσιανά πλακάκια, κάνοντας μας ένα ταξίδι στη Μεσόγειο. Ένα “κόσμημα” της Άνω Πόλης που ήδη έχει αγαπηθεί από το κοινό της περιοχής. Το ύφος και η αίσθηση του Ανώπολις μεταφράζεται εξαιρετικά και στα πιάτα που επιμελείται ο σεφ Θεόδωρος Ζώττας. Η απόλαυση ξεκινά από το πρωί με ένα εξαιρετικό brunch που σερβίρεται ως αργά και επιλογές από ομελέτες, στραπατσάδες, αυγόφετες, pancakes γλυκά και αλμυρά, με αποκορύφωμα το λαχταριστό pancake με μαρμελάδα bacon και χειροποίητη κρέμα παρμεζάνας και το λατρεμένο μας pancake με σοκοφρέτα. Για αργότερα μέσα στη μέρα προτείνουμε το ολοκαίνουριο burger με καπνιστό τυρί Βερμίου, τα σκιουφιχτά με σύγκλινο Μάνης και τους κασεροκεφτέδες με μελίχλωρο Λήμνου και chutney κόκκινης πιπεριάς, μανιταράκια γεμιστά ή σχάρας και τα παστουρμαδοπιτάκια! Στο Ανώπολις θα περάσεις ωραία με μουσικές ξεχωριστές, jazzy, funk, soul και accid jazz και θα χαλαρώσεις σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης.

*ΑΝΩΠΟΛΙΣ, Aκροπόλεως 128, Άνω Πόλη, Τ. 2310 245 245 – Facebook Page: Ανώπολις

MOUNTAIN SEA COUNTRYSIDE

AELIOS PETRA

Το πετρόκτιστο forest bar resto με την απίστευτη θέα και δροσιά, ψηλά στο Χορτιάτη, θα μας απογειώσει και αυτό το καλοκαίρι με τις νέες γεύσεις του και την ομορφιά του τοπίου του. Προορισμός για κάθε κατάσταση: ιδανικό για οικογένειες με παιδιά που “ξεχύνονται” στο κτήμα Παλίτζια, προσεγμένη επιλογή την ώρα που ο ήλιος δύει για ένα ρομαντικό δείπνο, τέλειο τα Σαββατοκύριακα σαν απόδραση. Μπορείς να το επισκεφθείς από νωρίς το πρωί για εντυπωσιακά brunch και πρωινά πλάι στο δάσος με καφέ και χυμό, να γευματίσεις και να δειπνήσεις εξαιρετικά ή να απολαύσεις μοναδικά κοκτέιλ . Στην κουζίνα του Danny Chalkidis, που χαρακτηρίζεται από την αγάπη και το πάθος του για την μαγειρική και τη μεγάλη έμφαση που δίνει στις πρώτες ύλες και φέτος αληθινά αριστουργήματα που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου. Κάποια από τα καινούρια πιάτα του καλοκαιριού είναι, από σαλάτες: ντοματίνια με τραγανά κρουτόν από προζυμένιο ψωμί και ξύγαλο Κρήτης, και η σαλάτα παντζάρι με βαλεριάνα, κατσικίσιο κορμό και καραμελωμένα καρύδια. Στα κυρίως μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από premium πιάτα όπως καραμελωμένη πανσέτα με αρωματικό πουρέ σελινόριζας, ή φιλέτο από βιολογικό κίτρινο κοτόπουλο και πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις με ένα καλό κρασί από την εξαιρετικά ενημερωμένη λίστα. Must ορεκτικό ο καβουρμάς Έβρου, ενώ από τα φετινά επιδόρπια ξεχωρίζει το σουφλέ σοκολάτας συνοδευόμενο από παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης! Ψάχνεις κι άλλo λόγο για να ανέβεις στο βουνό;

*AELIOS PETRA, Β Πάροδος Ανεμόμυλων, Χορτιάτης, T. 231 035 8880 – Facebook Page: Κτήμα Παλίτζια

ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ NATURA

Ο πιο ”φυσικός” προορισμός στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα μια τεράστια λατρεία για ανθρώπους κάθε ηλικίας τα Πλατανάκια. Μόλις περάσεις το Πανόραμα, στο δρόμο για Χορτιάτη σε περιμένει η απόλυτη όαση μέσα στο δάσος. Ένα σημείο που αισθάνεσαι ότι ικανοποιεί κάθε σου ανάγκη για απόδραση χωρίς καν να μετακινηθείς από την πόλη. Εκτός από την all day λειτουργία και την casual κουζίνα που αγαπάμε έχεις δεκάδες λόγους να τo επισκεφτείς και φέτος. Οι εξαιρετικές συνεργασίες που μας χάρισαν τα προηγούμενα καλοκαίρια σπουδαίες βραδιές συνεχίζονται με συναυλίες, night movie horror marathons, stand up comedy, παραστάσεις και άλλες σπουδαίες εκπλήξεις από το Θέατρο Αυλαία, αλλά και τις εμφανίσεις της Partytoura που θα απογειώσουν το δάσος.

*ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ NATURA, Στρατηγού Παρασκευοπούλου Λεωνίδα, περιοχή Πλατανάκια, Πανόραμα, Τ. 2310 341 020 – Facebook Page: Πλατανάκια Natura

MAIAMI SEAFOOD RESTAURANT

Τη νέα σεζόν το αγαπημένο μας Maiami Seafood Restaurant μας υπόσχεται κορυφαίες εκπλήξεις και εμπειρίες υψηλής ποιότητας και αξίας, σε ένα περιβάλλον μίνιμαλ αλλά υψηλής αισθητικής, για το πιο γευστικό καλοκαίρι δίπλα στην θάλασσα. Το μενού επιμελείται η head chef Σοφία Τεφτσή που από τότε που το εστιατόριο ανακαινίστηκε, παίρνοντας στροφή από την παραδοσιακή ψαροταβέρνα, είναι αυτή που ανέλαβε να δώσει με τα πιάτα της το νέο στίγμα του εστιατορίου στην καινούρια αυτή εποχή. Οι δημιουργίες της εκφράζουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα όπου, ενσωματώνοντας τις επιρροές της ελληνικής παράδοσης, αποκτά το προσωπικό της ύφος με διακριτικές και κομψές γευστικές παρεμβάσεις. Το μενού ανανεώνεται διαρκώς με επιλογές πιάτων ημέρας γι’ αυτό και φροντίζει να μας κρατά ενημερωμένους για τις νέες ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εξελίξεις. Eπίσης εδώ θα ανακαλύψεις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες, νέους παραγωγούς, αλλά και διαχρονικές αξίες από τον Ελληνικό και Ξένο Αµπελώνα. Η λίστα ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία µε το μενού, ενημερώνεται πάντα, ώστε να συνοδεύσει το φαγητό και να σου χαρίσει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, ακολουθώντας και εναλλάσσοντας νέες ανακαλύψεις! Τη λίστα συμπληρώνουν επιλογές από κλασσικά και signature κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί για εσάς η Κατερίνα Κωνσταντινίδου, bar manager του εστιατορίου, ενώ το προσωπικό είναι στη διάθεση σας για να σας βοηθήσει με τις επιλογές σας.

*MAIAMI SEAFOOD RESTAURANT, Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη, Τ. 2310 447 996 – Facebook Page: MAIAMI

PIC NIC BY FLANEUR

H καλύτερη νέα ιδέα που γεννήθηκε στην καραντίνα είναι το take away pic nic. Το πρώτο pic nic project στην Ελλάδα το οποίο μπορεί να απολαύσει κάποιος είτε στη φύση είτε στην πόλη είτε ακόμα και στο σπίτι. Σε συνεργασία με το Garden Bar του Colors Hotel, οι Flaneur δημιούργησαν το ιδανικό basket με όλα όσα χρειάζονται για το απόλυτο pic nic. Στο πικ νικ by Flaneur μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από τρία διαφορετικά μενού: To Wine menu μαζί με ένα μπουκάλι κρασί περιλαμβάνει salmon bage, bao ban αλλά και ένα σουφλέ σο-κόλασης. Το brunch menu με ένα μπουκάλι αφρώδη οίνο περιλαμβάνει τα αγαπημένα cheddar pancakes, ένα Fit Burger με μπιφτέκι κοτόπουλο αλλά και Lila Pause Pancakes (ναι είναι αυτό που φαντάζεστε!). Τέλος, το beer menu με δύο μπουκάλια μπίρας περιλαμβάνει το all time classic beef burger, club sandwich με χωριάτικο ψωμί και oreo pancakes. Επικοινωνείτε μέσω Facebook ή Instagram και πραγματοποιείτε την παραγγελία σας παραλαμβάνετε απευθείας από το The Garden Bar που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα Αγίου Μηνά 5. Ή μέσω WOLT. Στο basket kit περιλαμβάνονται: σετ μαχαιροπίρουνα και ποτήρια, τραπεζομάντηλο, προτεινόμενες spotify λίστες μουσικής, παιχνίδι σε μορφή τράπουλας, προτάσεις σημείων στην πόλη αλλά και μια ψάθινη χειροποίητη τσάντα!

Facebook Page: Flaneur Experience

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα