New Entries Ιανουαρίου 2017

Δείτε όλα τα νέα στέκια που κάνουν εντυπωσιακό ποδαρικό στην πόλη για το 2017.

Parallaxi
new-entries-ιανουαρίου-2017-159318
Parallaxi

Εντυπωσιακό ποδαρικό στην πόλη ετοιμάζονται να κάνουν για το 2017 νέες επιχειρήσεις οι οποίες ανοίγουν τις πόρτες τους φιλοδοξώντας να πρωταγωνιστήσουν σε κάθε έκφανση αστικής ζωής. Δείτε όλα τα νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα που έρχονται στην Θεσσαλονίκη μαζί με το ξεκίνημα του 2017.

Allegro Mέγαρο Μουσικής

New Entries

Στον τελευταίο όροφο του μοναδικής αρχιτεκτονικής κτιρίου του Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης βρίσκουμε πλέον το Allegro. Εστιατόριο καφέ και μπαρ με μοναδική θέα στον Θερμαϊκό. “Allegro New Horizon” μπροστά από μία επιβλητική τζαμαρία που δίνει την δυνατότητα στο βλέμμα να απολαύσει απερίσπαστο τον ανοιχτό ορίζοντα. Από το πρωί έως το βράδυ σερβίρει πρωινό, γεύμα και δείπνο, εξαιρετικά ροφήματα και ποτά. Η αισθητική του χώρου άψογα εναρμονισμένη και με την συνολική αισθητική γραμμή του κτιρίου, διαμορφώνει το απόλυτο νέο spot στην παραλία της πόλης.

*Allegro Mέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Τηλ. 694 246 4672

MANDON club restaraunt

15622152_156831794798508_4232654677153239450_n

Στο Μέγαρο Μαλάχ, ένα από τα ωραιότερα και ιστορικότερα κτίρια της πόλης, χτισμένο το 1924 επί της Ερμού με την Βενιζέλου, άνοιξε τις πόρτες του μία σύγχρονη πρόταση διασκέδασης. Στον 5ο και 6ο όροφο του εντυπωσιακού κτιρίου βρίσκουμε εδώ και λίγες μέρες το εξίσου εντυπωσιακό MANDON club restaraunt. Το MΑNDON είναι μία ολοκαίνουρια και ολοκληρωμένη πρόταση διασκέδασης στα πρότυπα των καλύτερων δυτικών club restaurants. Στον 5ο και 6ο όροφο λοιπόν στου ιστορικού Μεγάρου Μαλάχ στεγάζονται το Club και το Restaurant-Espresso Wine Bar του ΜANDON αντίστοιχα. To restaurant του μία εμπειρία απολαύσεων με τον κατάλογό του να σχηματίζει ένα ταξίδι ελληνικών και διεθνών γεύσεων. Ο χώρος του espresso-wine bar είναι ανοιχτός από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ με πρωταγωνιστές τα μονοποικιλιακά χαρμάνια espresso, speciality coffees, ροφήματα καθώς και μία signature cocktail list ενώ το MANDON Club στον 5ο όροφο λειτουργεί από Πέμπτη μέχρι Κυριακή και φιλοδοξεί να καινοτομήσει στα δεδομένα της νυχτερινής διασκέδασης.

*MANDON, Ερμού 21 & Βενιζέλου 5ος & 6ος όροφος

The Garden Bar

2017

Ένας διαφορετικός κήπος άνοιξε στο κέντρο της πόλης καθώς πλέον στην Αγίου Μηνά βρίσκουμε το The Garden Bar. Ένα πολύχρωμο spot στην καρδιά της πόλης με ιδιαίτερες γεύσεις, αρώματα, χρώματα και πρόσωπα. Καθημερινά από τις 07:30 το πρωί μέχρι και τις 2.00 τη νύχτα το The Garden Bar δείχνει να αποτελεί ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του σημείο συνάντησης των πιο ιδιαίτερων ανθρώπων της πόλης. Η αισθητική του σε προκαλεί να καθίσεις και να ζήσεις την εμπειρία του πιο “εσωτερικού κήπου” που υπήρξε ποτέ στην πόλη. Σερβίρει πρωινό και γεύματα αλλά και εξαιρετικής ποιότητας ροφήματα. Τα σνακ του είναι καθημερινά φτιαγμένα από τα πιο αγνά υλικά ενώ τα κοκτέιλ του θα συζητηθούν γιατί εκτελούνται μπροστά στα μάτια του κοινού τους με τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνικές. Όλα δείχνουν πως αυτός είναι ο κήπος που όλοι θα θέλουν να βρίσκονται και τους χειμώνες.

*Τhe Garden Bar, Aγίου Μηνά 16, 2310 272 829

Smyrna Boyoz

15894231_1213553518681843_7544713595907951005_n

Μία γεύση από τα παλιά έρχεται να θυμίσει στην Θεσσαλονίκη εικόνες και αρώματα από το πολυπολιτισμικό παρελθόν της. Ένας μικρός ναός της σεφαραδίτικης κουζίνας αναμένεται να ανοίξει 1 Φεβρουαρίου στην γνωστή άλλωστε για τις γεύσεις της Ικτίνου και πιο συγκεκριμένα στον αριθμό 6. Ο λόγος για το πρώτο κατάστημα Smyrna Boyoz στην Θεσσαλονίκη το οποίο θα φτιάχνει το ιστορικό σνακ -και γευστικό σήμα κατατεθέν μέχρι και σήμερα- της Σμύρνης, τα ξακουστά boyoz. Tις μικρές πίτες με το λεπτό φύλο ζύμης από ταχίνι και αποκλειστικά ηλιέλαιο, γεμιστές πλέον με διάφορα αλμυρά ή γλυκά συστατικά.

Μία εξαιρετική επιλογή για καλό παραδοσιακό φαγητό στον δρόμο. Το Smyrna Boyoz μάλιστα θα παρέχει μερικές ακόμα εκλεκτές γαστρονομικές επιλογές από την Σμύρνη αλλά και καθημερινά 3 πιάτα ημέρας για όλους όσοι επιθυμούν να το κάνουν το μεσημεριανό τους στέκι.

*Smyrna Boyoz, Ικτίνου 6, από 1η Φεβρουαρίου

Νέα “Χειμωνιάτικη” Άλη Stout 

unnamed-70

Η Mικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης καλωσoρίζει το 2017 με μία νέα μπύρα. H Άλη Stout αποτελεί την πρώτη εποχική συνταγή του ζυθοποιείου και θα είναι διαθέσιμη για όλο το χειμώνα. Πρόκειται για μία μπύρα σκουρόχρωμη, με πλούσιο άρωμα και γεύση καβουρδισμένης βύνης, ελαφρώς γλυκιά με διακριτικές νότες σοκολάτας, καφέ και σταφίδας, με ευχάριστη και μακρά επίγευση. Η Άλη Stout διατίθεται σε γυάλινες φιάλες 330ml και σε oneway keg 20L και θα είναι διαθέσιμη μέχρι τον Μάρτιο. Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο της λογικής της Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης η οποία συνεχίζει να δημιουργεί νέες συνταγές με σκοπό να διαδώσει την κουλτούρα της μπύρας και φυσικά να χαρίσει την απόλαυση μέσα από τα προϊόντα της. Πέρα από τις σταθερές και αγαπημένες πλέον συνταγές, Άλη Weiss & Άλη I.P.A., θα δημιουργείται μία νέα σειρά εποχικών προϊόντων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα συγκεκριμένες περιόδους μέσα στη χρονιά όπως ακριβώς και η νέα χειμωνιάτικη Άλη Stout.

*Άλη Stout, κυκλοφορεί μέχρι τέλος Μαρτίου 

Διαβάστε επίσης:

Νew Entries Δεκεμβρίου 

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα