Οι βασιλιάδες της γεύσης, από την Πυλαία μέχρι τη δυτική είσοδο!
Σε αυτούς τους 4 προορισμούς η γαστρονομία δίνει ρέστα!
Όταν ξεκίνησαν το Γλυκάνισο οι αδερφοί Σωτηρούδη στην Πυλαία κανείς δεν φανταζόταν ότι έμπαινε στις ράγες ένα αόρατο, γευστικό σχέδιο πολλών και διαφορετικών προτάσεων σπουδαίας γαστρονομίας σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Και με εντελώς διαφορετικά concept. Κοπιάστε σε 4 αληθινά υπέροχους προορισμούς γεύσεις για κάθε γούστο!
Γλυκάνισος
Πρωτοπόρο στο είδος του, υποστηρίζει τη μίνιμαλ φιλοσοφία στην υλοποίηση των θαλασσινών πιάτων, με βάση τις κορυφαίες πρώτες ύλες, αποτελώντας πλέον κλασική αξία.

Τα θαλασσινά πρωταγωνιστούν, οι ωμές κοπές και τα φρέσκα ψάρια από καΐκια Χαλκιδικής, οι δημιουργικές σαλάτες, τα ζυμαρικά.

Στα tops, η ψαρόσουπα και το κριθαρότο με γαρίδα. Το κρασί είναι αδυναμία, γι’ αυτό και η wine list είναι πάντα ενημερωμένη, με εξαιρετικές επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.
Το μίνιμαλ και καθαρό περιβάλλον του σε κερδίζει, αποπνέοντας μια φιλόξενη και αρμονική διάθεση.

Επιλέξτε είτε τον εσωτερικό χώρο είτε το open space σημείο κι αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας από την υπέροχη φιλοξενία του Χρήστου και Σταύρου Σωτηρούδη.
Η διαχρονικότητά του είναι το δυνατό χαρτί, που φαίνεται πάντα να κερδίζει, με σταθερότητα στην ποιότητα, τη γεύση και τους πιστούς θαμώνες.
*Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Τ. 2310 302882
Ψησταριά Διαγώνιος
Η ομάδα Sottera Group οδηγεί με επιτυχία τη νέα εποχή μιας 50χρονης σχεδόν γαστρονομικής παράδοσης, που ακόμα γράφει ιστορία και πρωταγωνιστεί στην κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Εδώ, το γεύμα δεν είναι απλά το φαγητό, αλλά η συναναστροφή και οι συναντήσεις με τους ανθρώπους της πόλης, εικόνες που θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια.

Με κρεατικά που προέρχονται από ζώα ελληνικής εκτροφής και διαχρονικά νόστιμες και μαμαδίστικες συνταγές, διατηρούν έναν μικρό κατάλογο, σερβίροντας αυτό που γνωρίζουν να κάνουν καλύτερα: καλοψημένος γύρος και σουτζουκάκια -στο πλάι η χαρακτηριστική πάπρικα και η αγαπημένη μουστάρδα-, τηγανητές πατάτες και χειροποίητες αλοιφές.

Το iconic κτίριο του Μεσοπολέμου αναβιώνει τη φίνα αισθητική μιας άλλης εποχής, φιλοξενώντας το πιο all time classic restau της πόλης. Η ίδια απλότητα και αμεσότητα χαρακτηρίζει και τους ανθρώπους του.

Η αιτία για τις ουρές που σχηματίζονται, κυρίως τα σαββατοκύριακα, στην αναμονή ενός τραπεζιού είναι τα επικά σουτζουκάκια του. Το απόλυτο πιάτο!
Στρατηγού Καλλάρη 13, Τ. 2310 260958
Marea Sea Spirits
Στην περίπτωση του Marea, η επιτυχημένη Sotterra Group κέντησε από κάθε άποψη: θέση, διακόσμηση, μενού. Ο πεζόδρομος της Πλατείας Φαναριωτών αποτελεί το τέλειο σκηνικό για το top sea food restaurant της πόλης.

Από τις πιο κοινωνικές πλατείες του κέντρου, δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσεις για φαγητό και να μη συναντήσεις γνωστό ή φίλο.

Και κάπως έτσι οι παρέες μεγαλώνουν αυθόρμητα για να μοιραστούν μια μοναδική urban food experience. Εδώ, η ψαροφαγία βρίσκεται στο επίκεντρο, με βάση τις άριστες πρώτες ύλες -φρέσκα ψάρια από καΐκια της Χαλκιδικής και κοπές ωμών ψαριών.

Η γλώσσα μενιέρ είναι η ναυαρχίδα του μενού, ενώ στις σταθερές αξίες θα τοποθετήσουμε το χέλι καπνιστό και τον βελούδινο λευκό ταραμά, τα χειροποίητα νιόκι με τρούφα, μανιτάρι shiitake και καραβιδοουρά, τη σοφεγάδα με φιλέτο ψαριού και το -αυθεντικής συνταγής- αγιορείτικο φιλέτο τσιπούρας.

Φινέτσα και πολυτέλεια στις σωστές δόσεις για να μη χάνεται και η χαλαρότητα, με την ευγένεια και τα χαμόγελα του έμπειρου προσωπικού να αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.
Η πιο σταθερή αξία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τους λάτρεις και τους connaisseurs του φρέσκου ψαριού.
Λώρη Μαργαρίτη 13, T. 2310 257696
Iberico
Ποιότητα, γεύση, υψηλή αισθητική. Αυτή είναι η εξήγηση στο πώς η Sotterra Group κατάφερε, χάρη στην εμπειρία κι επιτυχία της στον χώρο της γαστρονομίας, να μετατρέψει ένα εστιατόριο διεθνούς κουζίνας κρεατοφαγίας σε food destination, αναβαθμίζοντας παράλληλα και τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η κουζίνα του τόσο κλασική και πλέον διαχρονική, ποντάρει στην αυστηρή επιλογή της πρώτης ύλης.

Οι διαφορετικές κοπές από σημαντικές ελληνικές φάρμες και οι συνταγές στον ξυλόφουρνο -κρεατόπιτα και ζυμάρια- αξίζουν να έρθετε μέχρι εδώ. Κορυφαία είναι και το αργομαγειρεμένο μοσχαράκι, τα μάγουλα Iberico, το μπιφτέκι Black Angus και η χοιρινή Tomahawk.

Η δε κάβα με τις γυάλινες πόρτες -ως κομμάτι του interior- διαθέτει περίπου 300 διεθνείς κι ελληνικές ετικέτες. Πολυτέλεια που δε φωνάζει και συνδυάζεται με την industrial αρχιτεκτονική, τον μοντέρνο φωτισμό και τη λειτουργικότητα κάθε στοιχείου.

Ζητήστε τον prive χώρο για ιδιαίτερες περιστάσεις. Μοναδική αίσθηση φιλοξενίας με ειλικρινή χαμόγελα κι ευγένεια από το έμπειρο κι ενημερωμένο προσωπικό του. Επίσης, βρίσκεται 10’ από το κέντρο, με άπλετο χώρο για πάρκινγκ.
Νικ. Μάντζαρου 18 &, Κώττα Ρούλια, Τ. 2310 532800
