Η συνταγή για την καλύτερη καρμπονάρα της Θεσσαλονίκης
Ο καλύτερος ιταλός σεφ της Θεσσαλονίκης αποκαλύπει το μυστικό της
Χθες για μια ακόμα χρονιά, ο καλύτερος ιταλός σεφ της Θεσσαλονίκης μαζί με το Ελληνοιταλικό επιμελητήριο παρουσίασαν τη θρυλική καρμπονάρα στο Mare e Monti, το πιο σπουδαίο ιταλικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.
Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο εστιατόριο Mare e Monti, σε συνεργασία με το Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης Camera di Commercio Italo-ellenica di Salonicco, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας της Ιταλικής Κουζίνας (IDIC) με το αγαπημένο πλέον Carbonara Party!
Ο Πασκουάλε έβαλε πάλι τα δυνατά του και όσοι βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν ένα πιάτο που η διαχρονικότητα και η νοστιμιά του είναι αξεπέραστη.
Η συνταγή για να τη μαγειρέψετε
SPAGHETTI ALLA CARBONARA
Οι απόψεις που αφορούν την προέλευση των spaghetti alla carbonara είναι πολλές. Κάποιοι την αποδίδουν στους Καρμπονάρους από την Ούμπρια οι οποίοι έκαναν γνωστό αυτό το πιάτο στους Ρωμαίους το δέκατο ένατο αιώνα, κάποιοι άλλοι αντίθετα υποστηρίζουν ότι ο εφευρέτης του είναι ο Ippolito Cavalcanti, ένας ευγενής από την Νάπολη που δημοσίευσε αυτήν την συνταγή σε βιβλίο του.
Λέγεται επίσης ότι τα spaghetti alla carbonara πρωτοεμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι Αμερικανοί έφεραν μεγάλες ποσότητες μπέικον και αυγά σκόνη. Από την έμπνευση και την φαντασία των μαγείρων της Ρώμης γεννήθηκε αυτό το απλό και τόσο νόστιμο πιάτο.
Συστατικά 1 αυγό ολόκληρο + 4 κρόκοι 350γρ. spaghetti 150γρ. καπνιστή παντσέτα ή μάγουλο. 50γρ. τριμμένο τυρί pecorino (πρόβειο) 50γρ. τριμμένη παρμεζάνα extra-παρθένο ελαιόλαδο (2 κουταλιές) μαύρο πιπέρι
Βάλτε σε μία κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει ( μετρίως αλμυρό) λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα ζυμαρικά έχουν μια πολύ γευστική σάλτσα με παντσέτα και τυρί. Ρίξτε τα μακαρόνια στο νερό.
Στο μεταξύ, κόβετε την παντσέτα σε κυβάκια ή λωρίδες και την σωτάρετε στο λάδι μέχρι να γίνει τραγανή και το λίπος να γίνει διαφανές. Βγάλτε την από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε ένα μεγάλο βαθύ σκεύος και προσθέστε το τυρί και το πιπέρι (κατά βούληση). Ελάχιστο χρόνο πριν να στραγγίξετε τα ζυμαρικά, προσθέστε στο μείγμα την παντσέτα. Αλατίστε εκ νέου αν χρειάζεται.Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο σκεύος με το μείγμα ανακατεύοντας καλά.
Σερβίρετε τα spaghetti alla carbonara αμέσως και αν επιθυμείτε προσθέστε περισσότερο τυρί και μαύρο πιπέρι.
■ Συμβουλές Για να γίνει ελαφρότερη η συνταγή μπορείτε να παραλείψετε το λάδι όταν θα τηγανίσετε την παντσέτα χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι αντικολλητικό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μισή δόση πεκορίνο και μισή δόση παρμεζάνα.Η καπνιστή παντσέτα έχει λιγότερο λίπος από το καπνιστό μάγουλο.
Τα χτυπημένα αυγά, δεν πρέπει ποτέ να ενωθούν με τα ζυμαρικά επάνω στο μάτι της κουζίνας, καθώς αυτό θα προκαλέσει τη δημιουργία ομελέτας. Η μίξη αυγών και ζυμαρικών πρέπει να γίνει μετά την αποστράγγιση των ζυμαρικών.
Η αρχική συνταγή δεν χρησιμοποιεί την κρέμα γάλακτος. Το τυρί και τα αυγά είναι αρκετά για να δώσουν το επιθυμητό κρεμώδες αποτέλεσμα.
Διαβάστε επίσης:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ