Τα καλύτερα γαστρονομικά events τις επόμενες μέρες στην πόλη
Υπέροχα γαστρονομικά events έρχονται στην πόλη μέσα στις επόμενες ημέρες και η Parallaxi τα έχει συγκεντρώσει για εσένα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την ατζέντα σου για να σημειώσεις όσα θα έρθουν.
World Pasta Day στο Mare e Monti
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών και σου προτείνουμε να τη γιορτάσεις στο εστιατόριο που μας έμαθε να τρώμε τις σωστές ιταλικές γεύσεις. Ζήσε ένα ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα της Ιταλίας, όπου ο σεφ Pasquale Lembo θα μαγειρέψει αποκλειστικά για τη μέρα αυτή 5 εξαιρετικά πιάτα με ζυμαρικά εκτός από το μενού α λα καρτ: ΤAGLIATELLE ALLA BOLOGNESE, LINGUINE ALLA PUTTANESCA, CACIO & PEPE, AMATRICIANA και φυσικά τη θρυλική CARBONARA !
*Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στο Mare e Monti, Βενιζέλου 13, Πανόραμα, Τ. 231 034 3344
Ωδή στον Πατσά στο Salonica Restaurant
Τo Salonica Restaurant, γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Hμέρα Πατσά με ένα εξαιρετικό μενού απο τον Executive Chef Σωτήρης Ευαγγέλου, που περιλαμβάνει μενού με διάφορες εκδοχές του παραδοσιακού μερακλίδικου πιάτου, προσθέτοντας και πολλές προτάσεις από σούπες ,
Από σήμερα και έως τις 30 Οκτωβρίου μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακό χοντροκομμένο ή ψιλοκομμένο πατσά, μοσχαροκεφαλή, βραστό μοσχαράκι από κότσι με λαχανικά, κόκορας με τραχανά αυγολέμονο, ψαρόσουπα του Salonica αλλά και φθινοπωρινή μανιταρόσουπα.
*Από τις 24 έως τις 30 Οκτωβρίου, από τις 13:00 έως τις 23:45, στο Salonica Restaurant (Μ. Αλεξάνδρου 2), Τηλ. κρατήσεων: 2310 897176
Μουσική Βραδιά στο Aelios Petra
Μία μουσική βραδιά αφιερωμένη σε κλασικές ιταλικές μελωδίες, με τη μελωδική φωνή του Fausto Bossini, διοργανώνει το Aelios Petra, την ερχόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Η ιδανική μουσική υπόκρουση για να γευτείς την εξαίσια και δημιουργική κουζίνα του chef Danny Chalkidis και να απολαύσεις τη μοναδική θέα του απόλυτου hot spot στο βουνό.
*Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στις 21.00, στο Aelios Petra, Β Πάροδος Ανεμόμυλων, Χορτιάτης, Τ. κρατήσεων 6972855595, 6979986660.
Μια γιορτή για το Ξινόμαυρο στο Blé Vin Wine Gallery & Bar
Πολύπλοκο και γευστικά προσιτό, το Ξινόμαυρο είναι η δημοφιλέστερη ποικιλία του αμπελώνα της Μακεδονίας. Στιβαρό, πλούσιο και έντονο δίνει μοναδικά κρασιά με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά που συγκινούν και εντυπωσιάζουν με την πρώτη γουλιά. Ένα κρασί από Ξινόμαυρο μπορεί να είναι λευκό, ροζέ ή ερυθρό, να καταναλωθεί φρέσκο ή παλαιωμένο, να έχει νότες από κόκκινα φρούτα, φράουλα, δαμάσκηνα ή ντομάτα, ανάλογα με τον τόπο καλλιέργειας και τον οινοποιό.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ξινόμαυρου (1η Νοέμβρη), το Blé Vin Wine Gallery & Bar γίνεται το σημείο συνάντησης για μερικούς από τους σημαντικότερους παραγωγούς της μοναδικής αυτής ποικιλίας. Περισσότεροι από 15 παραγωγοί, σε περιμένουν στο κελάρι του για δύο wine tasting events (1 και 2 Νοέμβρη). Τη γευστική δοκιμή θα συνοδεύσουν foodpairing bites. Επιπλέον, μία ειδικά σχεδιασμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες ξινόμαυρου θα είναι διαθέσιμη για όλη την εβδομάδα (1-5 Νοέμβρη).
Plus! Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζεται το Blé Vin Wine Club, μία ζωντανή κοινότητα για όσους αγαπούν την απόλαυση του κρασιού.
* Τρίτη 1 & Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, 19.00-22.00, στο Blé Vin Wine Club, Γεωργίου Σταύρου 14, Τ. 2310 231201, Ticket μίας μέρας: 9,00, Κάνε την κράτησή σου εδώ, www.blevin.gr, Facebook, Instagram
Wine Plus Thessaloniki’96 “Κρασιά & υψόμετρο”
Αμύνταιο, Μέτσοβο, Ζίτσα, Κρανιά, Αιγιάλεια, Μαντίνεια, Ασπρόκαμπος Νεμέας…
Σκαρφαλωμένοι με άνεση σε πλαγιές που φτάνουν τα 700-800 μέτρα ή ξαπλωμένοι ράθυμα σε οροπέδια με υψόμετρο 600-650 μέτρων, οι ορεινοί αμπελώνες της Ελλάδας σε περιμένουν να τους εξερευνήσεις! Στο προφίλ των κρασιών τους αντανακλάται ο βουνίσιος καθαρός αέρας, ο άπλετος ήλιος, αλλά και οι ακραίες θερμοκρασίες.
Η επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96 είναι αφιερωμένη στα κρασιά των ορεινών αμπελώνων της Ελλάδας. Θα περιπλανηθείς νοερά σε αμπελώνες και οινοποιεία, ενώ κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις θα σερβιριστούν στο ποτήρι σου.
*Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Για να γίνετε μέλος του Wine Club επικοινωνήστε στο 2310 888311 ή στο [email protected].
H πρώτη έκθεση Φυικών Κρασιών
To Φυσικά Fysika είναι η πρώτη έκθεση, που ασχολείται αποκλειστικά με κρασιά ελαχίστων ή μηδενικών παρεμβάσεων και έρχεται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στο παλιό κτίριο της ΧΑΝΘ.
Οινοποιεία από όλη την χώρα όπως το Κτήμα Αφιανές από την Ικαρία, η Χλόη Χατζηβαρύτη από τη Γουμένισσα, η Οικογένεια Γεώργα από τα Σπάτα και το Οινοποιείο Κοντοζήση από την Καρδίτσα μεταξύ πολλών άλλων, θα φέρουν τα κρασιά τους στο ιστορικό γήπεδο μπάσκετ της ΧΑΝΘ, το οποίο θα μεταμορφωθεί σε γιορτή του φυσικού κρασιού.
Μέσα σε μια μέρα θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις πάνω από 80 κρασιά ήπιων παρεμβάσεων από 30 ελληνικά οινοποιεία και θα γνωρίσεις τους δημιουργούς τους. Τα κρασιά τους είναι βιολογικά, βιοδυναμικά, με ελάχιστα ή καθόλου πρόσθετα. Είναι αγνά, φιλικά προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα πολύ νόστιμα!
Το Φυσικά Fysika θέλει να προβάλλει τα ελληνικά κρασιά που προέρχονται από μικρά οινοποιεία και παραγωγούς με καλές πρακτικές προς τη γη, το περιβάλλον και τον άνθρωπο αλλά πάνω απ’όλα θέλει να αναδείξει το πραγματικά καλό κρασί.
Η έκθεση θα πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο, το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη και την άνοιξη στην Αθήνα και είναι μια σύμπραξη του Τανίνη Αγάπη Μου και της Oenosophy.
*Κυριακή 6 Νοεμβρίου , από τις 13.00 έως τις 21:00, στο γήπεδο μπάσκετ της ΧΑΝΘ, περισότερες πληροφορίες στο fysikafysika.gr και στο @fysikafysika. Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης