TASTE: Συνταγή για μια υπέροχη καρπουζόπιτα
Με το καρπούζι που περίσσεψε, φτιάξε ένα γευστικό θαύμα!
Το ταξίδι μέσα από τις λέξεις στην ιδιαίτερη και εξωτική Μήλο, μας άνοιξε την όρεξη για γευστικούς περιπάτους στις γεύσεις των Κυκλάδων. Μια συνταγή που μας έρχεται από το νησί του Σαρακήνικου με τη φυσική ομορφιά είναι η τοπική παραδοσιακή καρπουζόπιτα, που αποτελεί must στα νοικοκυριά της Μήλου.
Τι θα χρειαστείς:
1 κιλό καρπούζι (την ψίχα)
120 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια μέλι
1 κουταλάκι της σούπας κανέλα
300 γραμμάρια αλεύρι
160 ml ελαιόλαδο
20 γραμμάρια σουσάμι
Πώς θα το φτιάξεις:
Ανακατεύεις σε ένα μεγάλο ταψί το κομμένο καρπούζι, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα. Σουρώνεις το μείγμα σου και κρατάς το σιρόπι που θα βγει σε ένα μπολ. Ρίχνεις το μείγμα ξανά στο ταψί και το πασπαλίζεις με το αλεύρι. Ρίχνεις μέσα 100 ml λάδι και ανακατεύεις με μια σπάτουλα κι έπειτα με το χέρι. Σε ένα καθαρό ταψί 30 εκατοστών, ρίχνεις 50 ml λάδι και 10 γραμμάρια σουσάμι. Ρίχνεις μέσα στο ταψί το μείγμα που έχεις ανακατέψει και προσθέτεις 10 ml ελαιόλαδο. Πασπαλίζεις με 10 γραμμάρια σουσάμι και λίγη κανέλα. Ψήνεις στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
MUST | Για την συνταγή και την ακριβή εκτέλεσή της, δες το παρακάτω YouTube Video: