Ελλάδα

Ηράκλειο: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία- Αγωνιώδεις προσπάθειες της Πυροσβεστικής

Υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους. 

Parallaxi
ηράκλειο-ένας-νεκρός-από-την-κακοκαιρ-908940
Parallaxi

Τραγωδία σημειώθηκε στο Ηράκλειο, καθώς τοπικό μέσο αναφέρει ότι άνδρας έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας. 

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Creta24 το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας. Εκεί ένας άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Κατά την ίδια πηγή το Ι.Χ σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάτοικοι είδαν έναν ακόμη άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια πρόσθετη λεπτομέρεια.


Αγωνιώδεις προσπάθειες πυροσβεστικής, συνεργείων περιφέρειας και δήμων – Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες από το πρωί του Σαββάτου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ραγδαία αλλαγή του καιρού στην Κρήτη. 

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί στις παραλιακές περιοχές Αγία Πελαγία και Λυγαριά, όπου ακόμη και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από την ορμή των νερών. Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις. Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών. 

kakokairia-kriti.jpg

Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία. 

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα, όπου αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί.

Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί – όπως έγινε γνωστό – η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Με πληροφορίες από creta24, ΑΠΕ- ΜΠΕ 

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα