Θεσσαλονίκη

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δεν υπάρχουν οφειλές για τα δημοτικά τέλη

Τι αναφέρει για τι εισπράξεις ανά έτος ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σωκράτης Δημητριάδης   

Φίλιππος Δεργιαδές
δήμος-θεσσαλονίκης-δεν-υπάρχουν-οφει-874720
Φίλιππος Δεργιαδές

Δεν υπάρχει καμία υστέρηση στην είσπραξη των δημοτικών τελών, υποστηρίζουν από τον δήμο Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ότι όποιες εκκρεμότητες σημειώθηκαν στο παρελθόν έχουν διευθετηθεί.

Με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ της Parallaxi, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, τονίζει πως οι εισπράξεις και η απόδοση των δημοτικών τελών από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, που έχουν την ευθύνη είσπραξης τους μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, γίνονται κανονικά και αποδίδονται χωρίς πολλά προβλήματα.

Όπως τόνισε στην Parallaxi, όσα διακινούνται επ’ αυτού το τελευταίο διάστημα είναι ανυπόστατα, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και δεν ισχύουν.

Μάλιστα αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ποσά που έχει εισπράξει ο δήμος Θεσσαλονίκης, την τελευταία τετραετία επισημαίνοντας ότι η σταδιακή αύξηση των εισπράξεων είναι ενδεικτική:

  • Για το 2020 οι εισπράξεις ήταν 23,5 εκατομμύρια ευρώ
  • Για το 2021 οι εισπράξεις ήταν 36,5 εκατομμύρια ευρώ
  • Για το 2022 οι εισπράξεις ήταν 47 εκατομμύρια ευρώ
  • Για το 2023 οι εισπράξεις θα κλείσουν στα 46,5 εκατομμύρια ευρώ

Όπως αναφέρει «μέχρι τις 31/10/23 είχαμε εισπράξεις 43 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζουμε μέχρι το τέλος του έτους να προστεθούν άλλα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, οπότε θα κλείσουμε τη χρονιά με εισπράξεις δημοτικών τελών στα 46,5 εκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά λοιπόν που διακινούνται και λέγονται είναι ανακρίβειες και όσοι τα λένε δεν ξέρουν τι λένε».

Σε ότι αφορά τις σκέψεις για αύξηση των δημοτικών τελών, δεν διέψευσε ότι υπάρχει σχετική συζήτηση ενώ όλα τα θέματα που αφορούν στα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης, αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό του 2024, που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα