Θεσσαλονίκη

Κοπές δέντρων: Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο για την σύλληψη 14 πολιτών

Σήμερα στις 17:00

Parallaxi
κοπές-δέντρων-διαμαρτυρία-στο-δημαρχ-984062
Parallaxi

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 έξω από το Δημαρχείο για τις 14 συλλήψεις οικολόγων και πολιτών που έγιναν σήμερα το πρωί στην Αρχαία αγορά.

Η δημοτική παράταξη «Οικολογία-Αλληλεγγύη» σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Είναι απαράδεκτο να βιώνουμε τέτοιες πράξεις βίας, επειδή διεκδικούμε τα αυτονόητα, δηλαδή να μη κοπούν 4.000 δέντρα στη Θεσσαλονίκη. Η Διοίκηση Ζέρβα και η αστυνομία εξάντλησαν όλη την βαρβαρότητά τους στους/στις συντρόφους/συντρόφισές μας.

Καλούμε όλους και όλες σε διαμαρτυρία στο Δημαρχείο σήμερα Δευτέρα στις 13/3/2023 ώρα 17:00»

Η δήλωση του Μιχάλη Τρεμόπουλου για την σύλληψη του

”Με εντολή της διοίκησης Ζέρβα η αστυνομία συνέλαβε 14 πολίτες που διαμαρτυρονταν ενάντια στο κόψιμο των δέντρων στην αρχαία αγορά. Μας έσυραν σηκωτους και μας αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες. Μας πήραν δακτυλικά αποτυπωματα και μας πάνε στο αυτόφωρο! Κατηγορια; ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΒΙΑΣ! Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και το συμφέρον όλων, αυτοι που είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας κατηγορουνται με απαράδεκτες δικαιολογίες που μόνο νοσηρα μυαλά σαν του ακροδεξιού αντιδημαρχου Πρασίνου Ε. Θεοτοκατου μπορούν να υποστηρίξουν. Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας δεν έχει δικαίωμα να κριτικαρει τη στάση της αστυνομίας. Αν διαφωνεί, ας απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον αυταρχικό αντιδήμαρχο. Και να έρθει στο δικαστήριο να δηλώσει ότι δεν ασκησαμε κανενός είδους βία. Αλλιώς θα επιβεβαιωθεί ότι επικίνδυνα δεν είναι τα δέντρα αλλά η διοίκηση Ζέρβα.»

Η δήλωση Ζέρβα:

Οι δηλώσεις των υποψήφιων Δημάρχων Θεσσαλονίκη, Σπύρου Πέγκα και Στέλιου Αγγελούδη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα