Κυρίζιδης: Οι δημόσιες βρύσες ενισχύουν την εγκληματικότητα!
Έντονη αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο για την ανυπαρξία δημόσιων βρυσών σε όλο το δήμο Θεσσαλονίκης
Το θέμα της ανυπαρξίας δημόσιας ύδρευσης στα δημοτικά πάρκα και τις παιδικές χαρές, όπου δεν υπάρχουν, εν μέσω καλοκαιριού, δημόσιες βρύσες ούτε για δείγμα, θέμα που ανέδειξε με ρεπορτάζ της την προηγούμενη εβδομάδα η parallaxi με αυτοψία σε όλα τα πάρκα και τις παιδικές χαρές όλου του κέντρου της πόλης, συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να υποστηρίζει πως οι βρύσες δεν λειτουργούν, προκειμένου να μειωθεί η εγκληματικότητα.
Ο Εφραίμ Κυριζίδης αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Τεχνικών Έργων, κληθείς να απαντήσει σε σχετική παρέμβαση της παράταξης «η Πόλη Ανάποδα», για την ανυπαρξία σε πάρκα και πλατείες δημόσιων βρυσών και πρόσβασης των πολιτών και των τουριστών σε νερό, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν βρύσες γιατί δεν τις θέλουν οι πολίτες.
Όπως εξήγησε οι κάτοικοι αντιδρούν διότι οι βρύσες γίνονται στέκι διαφόρων ατόμων σε πλατείες και πάρκα και αυτό αυξάνει την παραβατικότητα και εγκληματικότητα ενώ άφησε υπόνοιες για την ποιότητα του νερού στις δημόσιες βρύσες.
Η απάντηση του αντιδημάρχου για τις ανύπαρκτες βρύσες σε όλο το δήμο Θεσσαλονίκης, με μόνη εξαίρεση τη παιδική χαρά στη Ναυαρίνου, προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε τον Ε. Κυριζίδη για ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα.
Άλλος αντιδήμαρχος, ο Σωκράτης Δημητριάδης ισχυρίστηκε ότι στις βρύσες πήγαιναν ”λαθρομετανάστες” να πλυθούν με αφρόλουτρα.
Η εκπρόσωπος της παράταξης «Πόλη Ανάποδα» Λουκία Αργυριάδου, που έθεσε το θέμα κατηγόρησε την διοίκηση του δήμου ότι αρνείται το αυτονόητο δηλαδή να εφαρμόσει ένα μέτρο που αποτελεί ακόμα και ευρωπαϊκή οδηγία, ενώ σχολίασε ότι είναι πρωτάκουστο το επιχείρημα ότι οι δημόσιες βρύσες ενισχύουν την εγκληματικότητα.
Ανάλογες ήταν και οι επικρίσεις της Έλλης Χρυσίδου από την «Θεσσαλονίκη Μαζί», του Ανδρέα Κουράκη από την «Ποληχρωμη Θεσσαλονίκη» και του Μιχάλη Τρεμόπουλου από την «Οικολογία-Αλληλεγγύη», οι οποίοι κατηγόρησαν τη διοίκηση του δήμου για αδιαφορία και άρνηση του αυτονόητου.