Ο πατσάς της Θεσσαλονίκης, άυλη πολιτιστική κληρονομιά
Μια βραδιά - ωδή στον πατσά με τρεις πρωτοποριακές συνταγές
Ο πατσάς της Θεσσαλονίκης είναι ταυτόσημος με το όνομα Τσαρουχάς, 72 χρόνια ιστορίας, τρεις γενιές συνταξιούχων υπαλλήλων.
Η 24η Οκτωβρίου, Παγκόσμια ημέρα Πατσά γιορτάστηκε πανηγυρικά σε μια εκδήλωση-γιορτή στην οδό Ολύμπου, έξω από το ιστορικό εστιατόριο-πατσατζίδικο “Τσαρούχας” με την καταξιωμένη σεφ, Μαρία Εκμετσίογλου.

Η διάσημη Τουρκάλα σεφ Şemsa Denizsel, δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.
 
        
Παρουσιάστηκαν και προσφέρθηκαν στον κόσμο τρεις πρωτοποριακές συνταγές: πατσάς σουβλάκι, πατσάς σάντουιτς και πατσάς με χούμους και άφθονο τοπικό κόκκινο κρασί.


Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του θρυλικού πατσατζίδικου Δημήτρης Τσαρούχας δήλωσε ότι πάμε να πιστοποιήσουμε τον πατσά στην UNESCO όπως έχουμε πιστοποιήσει το ρεμπέτικο.
 
            


 
                 
                