Ο πατσάς της Θεσσαλονίκης, άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Μια βραδιά - ωδή στον πατσά με τρεις πρωτοποριακές συνταγές

Πλάτων Κλεανθίδης
ο-πατσάς-της-θεσσαλονίκης-άυλη-πολιτι-1233541
Πλάτων Κλεανθίδης

Ο πατσάς της Θεσσαλονίκης είναι ταυτόσημος με το όνομα Τσαρουχάς, 72 χρόνια ιστορίας, τρεις γενιές συνταξιούχων υπαλλήλων.

Η 24η Οκτωβρίου, Παγκόσμια ημέρα Πατσά γιορτάστηκε πανηγυρικά σε μια εκδήλωση-γιορτή στην οδό Ολύμπου, έξω από το ιστορικό εστιατόριο-πατσατζίδικο “Τσαρούχας” με την καταξιωμένη σεφ, Μαρία Εκμετσίογλου.

Η διάσημη Τουρκάλα σεφ Şemsa Denizsel, δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Παρουσιάστηκαν και προσφέρθηκαν στον κόσμο τρεις πρωτοποριακές συνταγές: πατσάς σουβλάκι, πατσάς σάντουιτς και πατσάς με χούμους και άφθονο τοπικό κόκκινο κρασί.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του θρυλικού πατσατζίδικου Δημήτρης Τσαρούχας δήλωσε ότι πάμε να πιστοποιήσουμε τον πατσά στην UNESCO όπως έχουμε πιστοποιήσει το ρεμπέτικο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα