Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη- ΕΙΚΟΝΕΣ: Εξέφρασαν οδύνη και θυμό για την απώλεια των δέντρων

Έδωσαν πριν από λίγο "το παρών" σε σχετική εκδήλωση στο Πάρκο Ρωμαϊκής Αγοράς.

Γιώργος Τσιτιρίδης
θεσσαλονίκη-εικονεσ-εξέφρασαν-οδύνη-985787
Γιώργος Τσιτιρίδης

Το Δίκτυο για το αστικό πράσινο “SOSε τα Δέντρα” βρέθηκε πριν από λίγη ώρα στον τόπο του εγκλήματος, το Πάρκο Ρωμαϊκής Αγοράς, προκειμένου να εκφράσει την οδύνη και τον θυμό του για την απώλεια 41 δέντρων (συν δέκα στους γειτονικούς δρόμους της πόλης).]

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αρκετοί πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έδωσαν “το παρών” και πένθησαν για τη μεγάλη απώλεια. Οι διαμαρτυρόμενοι είπαν το τελευταίο “αντίο” στο πράσινο τοπόσημό μας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αναζήτησαν δρόμους για μια καινούργια αρχή.

Τι αναφερόταν μεταξύ άλλων στο σχετικό κάλεσμα:

“Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται από την διοίκηση του Δήμου μια συστηματική δενδροκτονία με την κοπή 4000 δέντρων, συλλήβδην σε ολόκληρες δεντροστοιχίες, χωρίς ξεχωριστό τεχνικό δελτίο όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ταυτόχρονα, με την καρατόμηση/βαθύ κλάδεμα δεκάδων χιλιάδων ακόμη δέντρων, με αποτέλεσμα να προκαλείται σε αυτά σάπισμα και ευαλωτότητα σε ασθένειες και μύκητες. Χωρίς να έχει προηγηθεί ή έστω να γίνεται παράλληλα ευρεία δενδροφύτευση, ούτε καν των 3500 κενών δενδροδόχων της πόλης.

Προχώρησαν δε στην κοπή χωρίς να περιμένουν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει στις 2 Μαϊου.

Εμείς, τα μέλη του “SOSε τα δέντρα” και πλέον οι περισσότεροι πολίτες της Θεσσαλονίκης αντικρύζουμε με φρίκη την πόλη να παραμορφώνεται και τα φυσικά της πνευμόνια και κλιματιστικά να καταστρέφονται. Σε όλους τους δρόμους υπάρχουν κουφάρια δέντρων. Πλέον όλοι μιλούμε, όλοι αντιδρούμε. Βιώνουμε καθημερινά αισθήματα θλίψης, οργής, περιφρόνησης για την απαράδεκτη διαχείριση του πρασίνου και ανάγκης να συνεργαστούμε για να σταματήσουμε την τεράστια υποβάθμιση της ζωής μας”.

Δείτε εικόνες από αυτό που συνέβη πριν από λίγο στο Πάρκο Ρωμαϊκής Αγοράς:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα