Θεσσαλονίκη

Ξηροκρήνη-Οργή κατοίκων: «Μετά από τέσσερις μήνες θυμήθηκαν την πλ. Γαλοπούλου»

«Έπρεπε να φτάσουμε σε σημείο να μαλώνουμε για να έρθουν να καθαρίσουν; Έχουν αφήσει μια ολόκληρη περιοχή να περιθωριοποιηθεί και να βρωμίσει»

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
ξηροκρήνη-οργή-κατοίκων-μετά-από-τέσ-959732
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Οργή και εκνευρισμό προκαλεί για μια ακόμα φορά στους κατοίκους της Ξηροκρήνης η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Γαλοπούλου, αλλά και στους γύρω δρόμους της περιοχής, με τους ίδιους να επιμένουν ότι συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας από την δημοτική αρχή.

Ακόμα και η εμφάνιση των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά από 4 (!!!) μήνες έγινε όπως λένε οι κάτοικοι μετά από πολλά παρακαλητά στην αρχή, τα οποία εν συνεχεία μετατράπηκαν σε μαλώματα και αντεγκλήσεις, καθώς οι πολίτες δεν έβρισκαν καμία ανταπόκριση στα αιτήματά τους για να καθαριστεί η γειτονιά τους.

Ακόμα βέβαια και αν η κατάσταση είναι καλύτερη στο πάνω κομμάτι εκείνο δηλαδή που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το ίδιο δε συμβαίνει και παρακάτω, όσο προσεγγίζει κανείς τον σιδηροδρομικό σταθμό από την πίσω είσοδό του.

Κάποια από τα οικόπεδα συνεχίζουν να είναι ξέφραγα αμπέλια και να παραμένουν χωματερές και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την παιδική χαρά που υπάρχει στο σημείο.

«Είναι αδιανόητο να συνεχίζουν να μας αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε κάτοικοι μιας γειτονιάς “ευαίσθητης” που βρίσκεται κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και έχει μετατραπεί με τα χρόνια σε περιθωριακή εξαιτίας της εγκληματικότητας, αλλά και της ανεπαρκούς καθαριότητας. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε από χρησιμοποιημένες σερβιέτες μέχρι σύριγγες» σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής στην parallaxi.

«Δεν γίνεται να μαλώνουμε κάθε φορά για τα αυτονόητα. Έπρεπε να φτάσουμε σε σημείο να μαλώσουμε με όλους για να έρθουν μετά από 4 μήνες για να καθαρίσουν; Προς το παρόν δίνουμε τόπο στην οργή, αλλά εάν περάσουν άλλοι τόσοι μήνες για να έρθουν να καθαρίσουν να είναι βέβαιοι ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και θα φτάσουμε μέχρι και τον δήμαρχο για να του εκφράσουμε τα παράπονα μας» προσθέτει άλλη κάτοικος.

«Είμαστε σωστοί, πληρώνουμε στην ώρα μας τα δημοτικά τέλη, αλλά έως πότε θα συνεχιστεί αυτό; Ζούμε χρόνια στη γειτονιά. Έχουμε φτιάξει τις οικογένειές μας εδώ, τα παιδιά μας έχουν φύγει, έχουμε μείνει οι περισσότεροι εδώ μόνοι μας από το 1995 και μετά. Έχουμε μεγαλώσει και φτάνουμε εμείς σε σημείο να παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να πάρουν τηλέφωνο στο Δήμο να έρθουν να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους μικρούς κάδους που ξεχειλίζουν. Φυσικά δεν είναι μόνο ευθύνη του Δήμου. Δεν πετάγονται μόνα τους τα σκουπίδια από εδώ και από εκεί, ούτε και οι ακαθαρσίες των ζώων. Υπάρχουν αδέσποτα, αλλά είναι και πολλοί ασυνείδητοι που τα φέρνουν εδώ να κάνουν την ανάγκη τους και μετά δε τα μαζεύουν» σημειώνει άλλη κάτοικος.

Και αν στην πλατεία Γαλοπούλου τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, οι κάτοικοι τονίζουν ότι τα παρτέρια που υπάρχουν λίγο πιο κάτω στην οδό Μοναστηρίου έχουν να καθαριστούν εδώ και 10 μήνες!

«Από το προηγούμενο καλοκαίρι έχουμε να δούμε κάποιον να τα καθαρίζει. Μπορεί κανείς να το διαπιστώσει και από την όψη που πλέον έχουν κάποια αλουμινένια τενεκεδάκια. Έχουν αλλοιωθεί στην όψη τους. Δεν έχουν πεταχτεί αυτά χτες, προχτές».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα