Αλήθειες και ψέμματα για τις τουαλέτες της παραλίας

0
7019

l.pyrgos

Χθες το βράδυ μιλώντας σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είπε πως οι διαβάτες της νέας Παραλίας ουρούν στα δέντρα διότι δεν υπάρχουν τουαλέτες κατά μήκος της, διατυπώνοντας μια (ακόμα) σαφή αιχμή στους αρχιτέκτονες που σχεδίασαν το έργο.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα σχετικά. Κατά μήκος της νέας παραλίας, από το Βασιλικό Θέατρο μέχρι το Ποσειδώνιο, υπάρχουν συνολικά πέντε κτίρια με τουαλέτες στα πάρκα έχει δίπλα από το Βασιλικό θέατρο, στο Makedonia Palace, στον κήπο των Εποχών, στον κήπο των Ρόδων και τον κήπο του Νερού. Από αυτές, με ευθύνη του δήμου δυστυχώς λειτουργούν μόνο δύο, στους κήπους των Ρόδων και του Νερού. Οι υπόλοιπες, όπως και οι περισσότερες δημόσιες τουαλέτες της πόλης όπως θα δείτε εδώ είναι κλειστές με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου και ενώ έχει πολλές φορές δεσμευτεί ότι θα τις δημοπρατήσει και θα τις λειτουργήσει.

DSC_0197

Επίσης υπάρχουν τουαλέτες σε όλα τα γυάλινα περίπτερα που στη σύμβαση που θα γίνει με τους ιδιώτες που θα τα ενοικιάσουν μπορεί να προβλεφθεί η ελεύθερη χρήση τους από τους δημότες.

Τέλος υπάρχει μια απέραντη δημόσια τουαλέτα, όπως έχει μετατραπεί το κτίσμα που ρημάζει, με αποκλειστική ευθύνη του δήμου. Το πρώην Maison Crystal. Εκεί θα μπορούσαν με διαδικασίες εξπρές στα υφιστάμενα κτίρια της αυλής, που βρίσκονται στην πλευρά της θάλασσας να διαμορφωθούν ταχύτατα τουαλέτες για το κοινό. Η διαρκής αναβλητικότητα όμως της διοίκησης του δήμου και η αδιαφορία του για αυτό το χώρο έχει οδηγήσει στην εικόνα που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Αυτή είναι η αλήθεια για τις τουαλέτες της νέας παραλίας σε σχέση με όσα είπε χθες βράδυ ο δήμαρχος. Κατά τα άλλα ναι η πόλη είναι ένα δημόσιο ουρητήριο όπως βλέπετε και εδώ.

Δες την κατάσταση σε όλες τις τουαλέτες της πόλης εδώ 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ