Ισραήλ: Επίθεση με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ και εντάσεις στα σύνορα με Λίβανο

Το 80% των εγκαυματιών είναι παιδιά, αναφέρει γιατρός στη Γάζα.

Parallaxi
ισραήλ-επίθεση-με-ρουκέτες-στο-τελ-αβί-1067885
Parallaxi

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα εν αναμονή της χερσαίας εισβολής, καθώς οι Ισραηλινοί εντείνουν τις προετοιμασίες τους με τον στρατό να ανακοινώνει ότι δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και προετοιμάζονται εντατικά.

Γκουτέρες: Η επίθεση της Χαμάς δεν μπορεί να δικαιολογήσει συλλογική τιμωρία του Παλαιστινιακού λαού

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στην σύνοδο στο Κάιρο, αλλά δήλωσε ότι “δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει τη συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού”.

Ο Γκουτέρες αναφέρθηκε στο “ευρύτερο πλαίσιο” του πολέμου, λέγοντας ότι η λύση των δύο κρατών είναι “η μόνη ρεαλιστική βάση για πραγματική ειρήνη και σταθερότητα”.

Aljazeera: Ο ισραηλινός στρατός διακινεί ηχητικό στο οποίο λέει ότι όποιος μείνει στη Γάζα θα θεωρηθεί τρομοκράτης

Ηχητικό που διακινείται από τον ισραηλινό στρατό σύμφωνα με το Aljazeera φαίνεται να λέει ότι όποιος επιστρέψει ή βρίσκεται ακόμα στην πόλη της Γάζας θα θεωρηθεί τρομοκράτης ή συνεργάτης και θα υποστεί τις συνέπειες.

Ισραηλινός Στρατός: Δημοσίευσε βίντεο από βομβαρδισμό θέσεων της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε βίντεο όπου δείχνει τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και χερσαίες δυνάμεις που στόχευσαν σήμερα ενόπλους που εκτόξευαν ρουκέτες και αντιαρματικούς πυραύλους κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

“Οι στόχοι αναγνωρίστηκαν στη διάρκεια των βομβαρδισμών”, ανακοίνωσε ο στρατός. Οι στρατιώτες απάντησαν σε έναν τρίτο κύκλο πυραυλικής επίθεσης, πρόσθεσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

44.000 μπουκάλια νερό έστειλε η UNICEF στη Γάζα

Η UNICEF έστειλε σήμερα στη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα περισσότερα από 44.000 μπουκάλια πόσιμου νερού – αρκετά για 22.000 άτομα για μία ημέρα.

Η παράδοση ήταν μέρος της αυτοκινητοπομπής 20 φορτηγών που επετράπη στην περιοχή μαζί με την αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνο, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση.

Γάζα: Εφτά νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από καύσιμα

Μια φιλανθρωπική οργάνωση προειδοποίησε ότι επτά νοσοκομεία στη Γάζα έχουν ξεμείνει από καύσιμα, με τις θερμοκοιτίδες και τα μηχανήματα υποστήριξης της ζωής να μην έχουν καθόλου καύσιμα.

Λονδίνο: 70.000 διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ των Παλαιστινίων

Περίπου 70.000 άνθρωποι συμμετέχουν σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Λονδίνο.

Η Met μοιράστηκε μια αεροφωτογραφία της διαδήλωσης η οποία είναι πολυ μεγάλη και επεκτείνεται κατά μήκος του Whitehall, με το πίσω μέρος να βρίσκεται ακόμα κοντά στο Marble Arch.

Ισραήλ: Επλήγησαν δύο «τρομοκρατικοί πυρήνες» κοντά στα σύνορα με Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του έπληξαν δύο «τρομοκρατικούς πυρήνες» κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, ως απάντηση σε επιθέσεις προς το βόρειο Ισραήλ

Φιντάν από Κάιρο: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την ασφάλεια ορισμένων χωρών ως λευκή επιταγή

«Είμαστε αντιμέτωποι με τη διάβρωση των οικουμενικών αξιών και τη διαστρέβλωση των γεγονότων στο έδαφος. Το Ισραήλ εκμεταλλεύεται αυτό το σφάλμα του συστήματος. Το Ισραήλ δεν σέβεται το Masjid al-Aqsa και τις μουσουλμανικές και χριστιανικές ιερές αξίες στην Ιερουσαλήμ. Με τις πολιτικές εποικισμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, παραβιάζει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων που ζουν εκεί. Αυτό το κάνει κάτω από το πλαίσιο ή τη μάσκα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Το Ισραήλ προσπαθεί να ομαλοποιήσει τα δεινά των Παλαιστινίων. Εμείς λέμε ποτέ. Όχι για τους Παλαιστίνιους ή για κανέναν άλλον.

Η σημερινή κατάσταση στην Παλαιστίνη είναι μια τραγωδία, ήταν πάντα, αλλά τώρα χειροτερεύει. Πρέπει να είμαστε άνευ όρων στην καταδίκη μας γι’ αυτό. Πρέπει να τους πούμε ότι οι λεγόμενες νίκες του Ισραήλ δεν θα παρέχουν μακροπρόθεσμη ασφάλεια. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την ασφάλεια ορισμένων χωρών ως λευκή επιταγή. Η στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ δεν εξυπηρετεί άλλο σκοπό από την εμβάθυνση της κατοχής», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Υπ. Εξωτερικών Γερμανίας: Η ασφάλεια του Ισραήλ είναι «αδιαπραγμάτευτη»

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, δήλωσε πως σε όλη την περιοχή «βλέπουμε τρομερή ανθρώπινη θλίψη και φόβο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, όλες οι ζωές των πολιτών έχουν την ίδια σημασία».

Γιατρός στη Γάζα: Το 80% των εγκαυματιών είναι παιδιά

Μιλώντας από τη Γάζα για την έλλειψη ιατρικών προμηθειών, ο χειρουργός Ghassan Abu Sitta ανέφερε ότι έχουν εξαντληθεί οι επίδεσμοι για εγκαύματα.

«Εχουμε περισσότερους από 70 τραυματίες με εγκαύματα που καλύπτουν πάνω από το 40% της επιφάνειας του σώματός τους. Το 80% είναι παιδιά», δήλωσε στο X.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να προστατεύσουν τους αμάχους

Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε ότι συνομίλησε με την κυβέρνηση του Ισραήλ, σχετικά με το καθήκον της για την ανάληψη δράσης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία της ζωής των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για την επίδειξη αυτοσυγκράτησης από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

«Μίλησα απευθείας με την κυβέρνηση του Ισραήλ, σχετικά με το καθήκον τους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, αλλά και για τη σημασία της προστασίας της ζωής των αμάχων στην Γάζα», δήλωσε σήμερα ο Κλέβερλι στη Διάσκεψη Ειρήνης του Καΐρου.

«Παρά τις απίστευτα δύσκολες καταστάσεις, απηύθυνα κάλεσμα για την επίδειξη πειθαρχίας και επαγγελματισμού, αλλά και για την ανάγκη αυτοσυγκράτησης του στρατού του Ισραήλ», τόνισε ο Βρετανός υπουργός.

Ισραήλ-Λίβανος: Ανταπόδοση πυρών από τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στη συνοριακή γραμμή

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και χερσαίες δυνάμεις στόχευσαν σήμερα ενόπλους που εκτόξευαν ρουκέτες και αντιαρματικούς πυραύλους κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

«Οι στόχοι αναγνωρίστηκαν στη διάρκεια των βομβαρδισμών», ανακοίνωσε ο στρατός. Οι στρατιώτες απάντησαν σε έναν τρίτο κύκλο πυραυλικής επίθεσης, πρόσθεσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Προειδοποιητική σφαίρα Ισραηλινών στο συνεργείο της ΕΡΤ έξω από τη Γάζα

Προειδοποιητική σφαίρα από τον ισραηλινό στρατό δέχθηκε συνεργείο της ΕΡΤ την ώρα που επιχείρησαν να τραβήξουν ένα πλάνο και μάλιστα μέσα από το αυτοκίνητο, στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ ανέφερε ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες, αν και πολύ ευγενικοί το προηγούμενο διάστημα, πλέον διακατέχονται από ένταση και εκνευρισμό. Η ίδια σημείωσε ότι έχει αλλάξει η στάση τους έναντι των δημοσιογράφων.

Όπως εξήγησε, η προειδοποιητική βολή έγινε προκειμένου να μην τραβηχτεί πλάνο από το σημείο όπου έχουν συγκεντρωθεί οι ισραηλινές δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και προετοιμάζονται εντατικά για τη χερσαία επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Οικονομίας, Νιρ Μπαράκατ μιλώντας στο ABC είχε πει ότι «ο ισραηλινός στρατός έχει λάβει το πράσινο φως για να εισέλθει στη Γάζα, όποτε αυτός είναι έτοιμος».

*Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ, ΕΡΤ, ΑΠΕ, ieidiseis
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα