Μεγάλη φωτιά στη νότια Λωρίδα της Γάζας μετά από αεροπορική επιδρομή

Οι θάνατοι στη Γάζα μπορεί να «εκτοξευθούν στα ύψη».

Parallaxi
μεγάλη-φωτιά-στη-νότια-λωρίδα-της-γάζα-1067274
Parallaxi

«Μεγάλη φωτιά» ξέσπασε στην παλαιστινιακή πόλη Μπανί Σουχέιλα στο Χαν Γιουνίς μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε κτίριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Εσωτερικών στη Γάζα το απόγευμα του Σαββάτου.

Το CNN έλαβε πλάνα από τον Χαν Γιουνίς που δείχνει ένα μεγάλο νέφος καπνού να υψώνεται πάνω από τον ορίζοντα στη νότια πόλη της Λωρίδας της Γάζας.

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις δεν είχαν καμία άμεση πληροφόρηση για τις συνθήκες που επικράτησαν μετά το χτύπημα

Οι θάνατοι στη Γάζα μπορεί να «εκτοξευθούν στα ύψη»

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητούν 5 υπηρεσίες του ΟΗΕ προειδοποιώντας ότι οι θάνατοι θα μπορούσαν σύντομα να “εκτοξευθούν” στα ύψη εξαιτίας της έξαρσης ασθενειών και των υγειονομικών εγκαταστάσεων που έχουν γονατίσει.

Επικοινωνία Ερντογάν με τον αρχηγό της Χαμάς: «Η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα για διαρκή ειρήνη»

Επικοινωνία με τον ανώτατο πολιτικό ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανιγιά είχε το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Χανίγια είναι ο «νο 1» καταζητούμενος των Ισραηλινών, και η Χαμάς θεωρείται από πολλά δυτικά κράτη τρομοκρατική οργάνωση.

«Η Άγκυρα εργάζεται για να διασφαλίσει ότι η Γάζα θα λάβει ανθρωπιστική βοήθεια, οι τραυματίες μπορούν να νοσηλευθούν στην Τουρκία όταν είναι απαραίτητο» δήλωσε ο Ερντογάν στον Ισμαήλ Χανίγια.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τον διεθνή αγώνα για διαρκή ειρήνη, ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ» διεμήνυσε ο πρόεδρος Ερντογάν στον Χανίγια σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη.

“Ανεπανόρθωτες συνέπειες από την αποτυχία της Δύσης να σταματήσει το Ισραήλ”

Mύδρους κατά των δυτικών χωρών για την παθητικότητα που επιδεικνύουν και την αποτυχία τους να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα, εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον ΓΓ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας:

«O πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

»Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η τελευταία κατάσταση στη Γάζα, τι πρέπει να γίνει για να αποτραπούν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η απρόσκοπτη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε αθώους πολίτες.

»Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρός μας Ερντογάν δήλωσε ότι στάση των δυτικών χωρών αυξάνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα, ότι η αποτυχία των χωρών να καταβάλουν προσπάθειες για να σταματήσουν το Ισραήλ θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες συνέπειες και ότι η Δύση και η παγκόσμια κοινή γνώμη πρέπει να αναλάβουν δράση. το συντομότερο δυνατό για να τερματιστούν οι ανθρωπιστικές τραγωδίες που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας και αγνοούνται».

Για την επικοινωνία του με τον Ταγίπ Ερντογάν ενημέρωσε και ο ΓΓ. του ΝΑΤΟ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Στόλτενμπεργκ, συζήτησαν «για την τρομοκρατία και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή».

«Συμφωνούμε ότι η τρομοκρατία πρέπει να καταπολεμηθεί και οι πολίτες να προστατεύονται. Χαιρετίζω ότι η επείγουσα βοήθεια φτάνει τώρα στη Γάζα» υπογραμμίζει ο ΓΓ της Συμμαχίας.

Οι δυο άνδρες, αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Γάζα: Υπό «κατάρρευση» το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης

Σε μια σειρά από tweets το Σάββατο, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφεραν ότι τα νοσοκομεία της Γάζας είναι «υπερφορτωμένα και στερούνται πόρων».

«Πρόσφατα κάναμε μια μεγάλη δωρεά ιατρικών αποθεμάτων, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, την κύρια χειρουργική εγκατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε η οργάνωση.

«Παραδώσαμε ό,τι μας είχε απομείνει, όλα τα ιατρικά μας εφόδια, στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, πριν από δύο ημέρες. Είδαμε εκατοντάδες ανθρώπους να βρίσκουν καταφύγιο εκεί», δήλωσε η Λοάι Χαρμπ, νοσηλεύτρια των ΓΧΣ στη Γάζα.

Νεκρός ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς

Υπενθυμίζεται ότι δύο ημέρες νωρίτερα ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς, Τζεχάντ Μέιζεν, μαζί με μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε την Jamila Abdallah Taha al-Shanti, μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου και την πρώτη γυναίκα στο πολιτικό γραφείο της Χαμάς, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο από ρουκέτες της Χαμάς που έχουν προσγειωθεί στη Γάζα έδωσε ο ισραηλινός στρατός

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις δίνουν στη δημοσιότητα θερμικό υλικό που δείχνει αποτυχημένες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα να προσγειώνονται στο εσωτερικό της Λωρίδας.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό περισσότερες από 550 ρουκέτες που έχουν εκτοξευθεί προς το Ισραήλ έχουν πέσει στο κενό.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΘΝΟΣ, ieidiseis, in,gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα