Οικογένεια πλήρωσε 1.200 ευρώ σε ταξί για να μη χάσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο 49χρονος πατέρας ανέφερε ότι η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά σχεδίαζαν να παρευρεθούν στη χθεσινή τελετή έναρξης εδώ και τρία χρόνια.

Parallaxi
οικογένεια-πλήρωσε-1-200-ευρώ-σε-ταξί-για-ν-1194100
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Ο Κόλινς Ονιεούκου από το Λάγος της Νιγηρίας πλήρωσε 1.200 ευρώ σε ταξί για να μεταβεί ο ίδιος και η οικογένειά του από το Μπορντό στο Παρίσι, ώστε να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Πρόκειται για μια απόσταση 600 χιλιομέτρων, το οποίο έγινε με… ιδιαίτερο τρόπο, καθώς το δρομολόγιο με τρένο της τετραμελούς οικογένειας ακυρώθηκε το πρωί της Παρασκευής (26/7), λόγω της «παράλυσης» στους σιδηροδρόμους της Γαλλίας.

Ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, σημειώθηκαν επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο που μπλόκαρα το δίκτυο της τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV). Τουλάχιστον 800.000 επιβάτες εκτιμάται ότι επηρεάστηκαν.

Ένας απο αυτούς ήταν ο Ονιεούκου. «Αρχικά τα μέλη του προσωπικού (στον σταθμό του Μπορντό) δεν ήξεραν τι είχε συμβεί και δεν μπορούσαν να μας πουν πότε θα επαναλειτουργούσαν τα τρένα», είπε στο BBC.

«Ήταν μια χαοτική κατάσταση. Προσπαθούσαμε να πάρουμε απαντήσεις αλλά κανείς δεν φαινόταν να ξέρει τι συνέβαινε. Στη συνέχεια διαβάσαμε από τις ειδήσεις ότι υπάρχει κάποιο είδος προβλήματος στους σιδηροδρόμους», πρόσθεσε.

«Το δρομολόγιό μας ακυρώθηκε, όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς το Παρίσι ακυρώθηκαν και το προσωπικό δεν ήξερε πότε θα λειτουργούσε ξανά η γραμμή», συνέχισε.

Ο 49χρονος ανέφερε στο BBC ότι η σύζυγός του και τα δύο τους κορίτσια ηλικίας 12 και 15 ετών περίμεναν και σχεδίαζαν να παρευρεθούν στην τελετή έναρξης εδώ και τρία χρόνια.

«Νοικιάσαμε ταξί, πληρώνοντας πολλά χρήματα, αλλά τα παιδιά μου θέλουν να δουν την τελετή έναρξης, οπότε αναγκάστηκα να το κάνω», είπε.

«Τα κορίτσια μου ήταν ενθουσιασμένα για την τελετή και την περιμέναμε τόσο καιρό με ανυπομονησία, οπότε ήταν μεγάλη απογοήτευση αυτό που συνέβη την Παρασκευή το πρωί». Συνεπώς, «δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς», είπε ο πατέρας των κοριτσιών.

Πηγή: ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα