Το Ισραήλ αυξάνει τα πλήγματα λίγο πριν την εισβολή στη Γάζα

Μπαίνουμε στην επόμενη φάση, λέει ο στρατός.

Parallaxi
το-ισραήλ-αυξάνει-τα-πλήγματα-λίγο-πρι-1071854
Parallaxi

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε (21/10) ότι σκοπεύει “να αυξήσει” τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα, ενόψει των προετοιμασιών της επόμενης φάσης της επιχείρησής του στο παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

“Από σήμερα θα αυξήσουμε τα πλήγματα”, δήλωσε ο στρατηγός Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Χιλιάδες Ισραηλινοί στο Τελ Αβίβ δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των ομήρων

Οι κάτοικοι του Τελ Αβίβ εκδηλώνουν την υποστήριξή τους και την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

«Επιστρέψτε τους απαχθέντες» φώναζαν, σύμφωνα με διεθνή Μέσα.

SOS για 130 πρόωρα βρέφη – Κινδυνεύουν να πεθάνουν

Τουλάχιστον 130 βρέφη που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες κινδυνεύουν να πεθάνουν, καθώς τα νοσοκομεία στη Γάζα πασχίζουν να συνεχίζουν να λειτουργούν με ρεύμα από τις γεννήτριες, προειδοποίησε το τοπικό υπουργείο Υγείας.

«Σας περιμένει η κόλαση!» Βίντεο – απειλή της Ισλαμικής Τζιχάντ δείχνει τα τούνελ της Γάζας

Με το «κοντέρ» για τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση του IDF να δείχνει ότι «μηδενίζεται», η Ισλαμική Τζιχάντ ανήρτησε το Σάββατο βίντεο – απειλή, που δείχνει μια εικόνα από τα δαιδαλώδη τούνελ της Γάζας, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν στρατιωτικό πρόβλημα για τους Ισραηλινούς.

«Σας περιμένει η κόλαση!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Τα μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ είναι οπλισμένα με τυφέκια AK-103-2, γιουγκοσλαβικά τυφέκια M70B1 με σιγαστήρα, αντιαρματικούς εκτοξευτές RPG-7 με ρουκέτες PG-7V/M, τυφέκια κινεζικού τύπου 56-1, PKM/Type 80 πολυβόλα, τυφέκια AKM και εκρηκτικά/χειροβομβίδες.

OHE: Και δεύτερο κομβόι βοήθειας αύριο στη Γάζα

Ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ τροφοδότησε τις ελπίδες ότι αύριο θα σταλεί στη Γάζα ένα δεύτερο κονβόι φορτηγών.

Μιλώντας στο περιθώριο της ειρηνευτικής διάσκεψης κορυφής του Καΐρου για τη Γάζα, ο Martin Griffiths δήλωσε: «Άκουσα σήμερα το απόγευμα – αλλά είμαστε σε διαπραγματεύσεις γι’ αυτό αυτή τη στιγμή – ότι μπορεί να λάβουμε το οκ για άλλο ένα κονβόι αύριο, ίσως και λίγο μεγαλύτερο, 20 με 30 φορτηγά».

Είπε ότι είναι “εξαιρετικά σημαντικό” να αποτραπούν τυχόν κενά στην παροχή βοήθειας.

Όπως αναφέραμε, η πρώτη αυτοκινητοπομπή των 20 φορτηγών, που ανακοινώθηκε από τον Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη, εισήλθε στη Γάζα σήμερα το πρωί, καθώς οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή συνεχίζονταν.

Ωστόσο, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι χρειάζονται 100 φορτηγά καθημερινά για να καλυφθεί η τεράστια ανάγκη.

Νοσηλεία στην Τουρκία προσφέρει ο Ερντογάν στους τραυματισμένους στη Γάζα

Ο Τούρκος πρόεδρός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, συζητήθηκαν η τελευταία κατάσταση και τα τεκταινόμενα στη Γάζα.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στη Γάζα και ότι οι τραυματίες θα μπορούν να περιθάλπονται στην Τουρκία, αν χρειαστεί, και ότι η Τουρκία προσπαθεί να επιτύχει κατάπαυση του πυρός στην περιοχή το συντομότερο δυνατό.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνιμη λύση στο ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα χωρίς τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μόνιμη ειρήνη στη διεθνή σκηνή.

Το Κατάρ εκτιμά ότι η διαμεσολάβηση που είναι σε εξέλιξη θα οδηγήσει σε απελευθέρωση των ομήρων

Το Κατάρ, μια από τις χώρες που έχουν μεσολαβητικό ρόλο στην κρίση των ομήρων της Χαμάς, θεωρεί πιθανή την απελευθέρωση “πολύ σύντομα” των ομήρων χάρη στις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας αυτής σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

“Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι αυτό θα γίνει σήμερα, αύριο ή μεθαύριο. Αλλά βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που θα οδηγήσει πολύ σύντομα στην απελευθέρωση των ομήρων, κυρίως των αμάχων”, δήλωσε ο Μάτζεντ Αλ-Ανσάρι την επομένη της απελευθέρωσης δύο Αμερικανίδων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου.

Μια διαμεσολάβηση του Κατάρ οδήγησε στην απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων το βράδυ της Παρασκευής, καθώς η Ντόχα είχε εξηγήσει ότι είχε συζητήσεις με τους Ισραηλινούς και τη Χαμάς.

Eκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο ΟPEN: Είμαστε πολύ προσεκτικοί στα να ανακοινώσουμε «ότι ερχόμαστε» – Δεν θέλουμε να πέσουμε σε ενέδρα

Αποκλειστικά στο OPEN και την Γεωργία Γαραντζιώτη μίλησε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο οποίος απάντησε για την χεεσαία επίθεση που είναι προ των πυλών και τι θα γίνει με τους εκατομμύρια αμάχους στην Γάζα.

«Είμαστε στη 15η ημέρα των επιχειρήσεων μάς να καταστρέψουμε τις δυνατότητες της Χαμάς. Καταδιώκουμε τους αρχηγούς της για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξαναδολοφονήσουν και δεν θα ξαναπαγάγουν και δεν ξαναβασανίσουν Ισραηλινούς πολίτες ξανά. Οι τρομοκρατές της Χαμάς να μην είναι άλλο ικανός να υπάρχει σαν κυβερνητικό σώμα και να χρησιμοποιεί ως ορμητήριο την Γάζα για αυτή την αβάστακτη και ανυπολόγιστη επίθεση απέναντι στον λαό μας. Χρειάζεται να αλλάξουμε το πρότυπο.

»Είμαι έτοιμος για αυτό. Τα στρατιωτικά μας πλεονεκτήματα θα ενεργοποιηθούν και θα κινητοποιήσουμε όλα μας τα μέσα για να καταστρέψουμε την Χαμάς. Είμαστε πολύ προσεκτικοί στα να ανακοινώσουμε «ότι ερχόμαστε». Δεν θέλουμε να πέσουμε σε ενέδρα. Έχουμε επικεντρωθεί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον χωρών κατασκευής ρουκετών, drone και στρατιωτικών υποδομών, αναζητώντας και κηνυγώντας τους Αρχηγούς της Χαμάς. Ανησυχούμε για το ανθρωπιστικό ζήτημα.

«Η Χαμάς έχει κάνει τα πάντα για να μας δυσκολέψει. Έχει χρησιμοποιήσει όλες της τις εφεδρίες και τις δυνατότητες εκμεταλλευόμενη τους αμάχους. Ζητάμε από τους ανθρώπους της Γάζας να φύγουν από τα βόρεια για να μην κινδυνεύσει και να επιχειρήσουμε εναντίον του εχθρού» ανέφερε ο Πίτερ Λέρνερ.

Μπάιντεν: Δεσμευόμαστε ότι οι κάτοικοι της Γάζας θα έχουν πρόσβαση σε νερό και τρόφιμα

Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να διασφαλίσουν ότι οι άμαχοι στη Γάζα θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό και ιατρική περίθαλψη, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλα τα μέρη για να διατηρήσουμε ανοιχτό το πέρασμα της Ράφα για να επιτρέψουμε τη συνέχιση της παροχής βοήθειας που είναι επιτακτική ανάγκη για την ευημερία του λαού της Γάζας» είπε ο Μπάιντεν.

Μπαχτσελί: «Εάν δεν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός εντός 24 ωρών, η Τουρκία πρέπει να δράσει»

Ο ηγέτης της Εθνικιστικής Δράσης MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και εταίρος του Ερντογάν σε παρέμβασή του στα social media έδωσε ένα περίεργο τελεσίγραφο στην κυβέρνηση λέγοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα εντός 24 ωρών, η Τουρκία θα πρέπει να «επέμβει» να προστατεύσει τον παλαιστινιακό λαό.

Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί στη θανάτωση των αμνών της Γάζας

Όπως είπε, «φυσικά, αυτή η αιματηρή και καταστροφική διαδικασία δεν πρέπει να συνεχιστεί έτσι. Ενώ ο κόσμος είναι βυθισμένος στη σιωπή των αμνών, όποιος λογίζεται ως άνθρωπος, ειδικά το τουρκικό έθνος, δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα μείνει σιωπηλός στη θανάτωση των αμνών της Γάζας. Ως Εθνικιστικό Κίνημα, το κάλεσμά μας είναι το εξής: Εάν δεν μπορεί να επιτευχθεί εκεχειρία εντός 24 ωρών από σήμερα, εάν οι επιθέσεις δεν σταματήσουν, εάν συνεχίσουν να πέφτουν βόμβες στους καταπιεσμένους, λέω ανοιχτά στο έθνος μου ότι η Τουρκία πρέπει γρήγορα να δράσει και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο λόγω των ιστορικών, ανθρωπιστικών και θρησκευτικών ευθυνών της. Εναπόκειται σε εμάς να αναλάβουμε την αποστολή της προστασίας της Γάζας.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι έτοιμη να κάνει τη Γάζα πόλη των ευτυχισμένων παιδιών και μια ισλαμική πόλη, όπου τα αδέρφια και οι αδελφές μας θα ζουν με ειρήνη και ασφάλεια. Ορκίζομαι στο Θεό, είναι ικανή για αυτό! Ο πρόεδρός μας στέκεται δίπλα στο τουρκικό έθνος και σε όλους τους πιστούς στον ενεργό και πολυδιάστατο διπλωματικό του αγώνα».

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΘΝΟΣ, skai.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα