Βολιβία: Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του καταγγέλλει ο Έβο Μοράλες

Βίντεο που δημοσίευσε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, δείχνει πως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε δέχθηκε σφαίρες.

Parallaxi
βολιβία-απόπειρα-δολοφονίας-σε-βάρος-1234812
Parallaxi

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες δήλωσε ότι ένοπλοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του την Κυριακή, καθώς πήγαινε να δώσει ραδιοφωνική συνέντευξη στην πόλη Κοτσαμπάμπα. Ο Μοράλες κάνει λόγο για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, κατά την οποία τραυματίστηκε ο οδηγός που τον μετέφερε.

«Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασα έχει 18 τρύπες από σφαίρες», δήλωσε ο Μοράλες, προσθέτοντας: «Αυτό ήταν προσχεδιασμένο. Η ιδέα ήταν να σκοτώσουν τον Έβο».

Ο Μοράλες υποστηρίζει ότι δύο οχήματα τον παρεμπόδισαν στο δρόμο και πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του, ισχυριζόμενος ότι μια σφαίρα πέρασε «εκατοστά» από το κεφάλι του.

Ο Μοράλες δημοσίευσε και ένα βίντεο στο Facebook τραβηγμένο από το εσωτερικό του αυτοκινήτου του. Ο ίδιος φαίνεται να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, ενώ φαίνονται τουλάχιστον δύο τρύπες από σφαίρες στο παρμπρίζ, ενώ ο οδηγός φέρει τραύμα στο κεφάλι.

Το περιστατικό και οι ισχυρισμοί θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω αναταραχή και αστάθεια στο έθνος της Νότιας Αμερικής, σε μια εποχή ήδη με υψηλές εντάσεις με τους υποστηρικτές του Μοράλες να μπλοκάρουν βασικούς αυτοκινητόδρομους και να συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το Σάββατο, η κυβέρνηση είχε επικρίνει τον Μοράλες για την «αποσταθεροποίηση» της χώρας με δύο εβδομάδες αποκλεισμών των δρόμων που έχουν μπλοκάρει τις προμήθειες τροφίμων και καυσίμων σε όλη την χώρα. Τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να «διακόψει τη δημοκρατική τάξη».

*Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Reuters

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα