Διεθνή

Βουκουρέστι: Νέο βίντεο – Το πούλμαν λίγα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα

Ο οδηγός άλλαξε λωρίδα κυκλοφορίας, προσπερνώντας την πρώτη προειδοποιητική πινακίδα για το ύψος του οχήματος.

Parallaxi
βουκουρέστι-νέο-βίντεο-το-πούλμαν-λί-952596
Parallaxi

Τη διαδρομή του πούλμαν που μετέφερε 47 Έλληνες στο Βουκουρέστι, μερικά δευτερόλεπτα προτού προσπαθήσει να εισέλθει στην υπόγεια σήραγγα του Pasajul Unirii και συμβεί το τροχαίο δυστύχημα, δείχνει νέο βίντεο ντοκουμέντο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, το βίντεο που μετέδωσαν ρουμανικά ΜΜΕ προέρχεται από κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο, το οποίο κινούνταν ακριβώς πίσω από το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, μερικά δευτερόλεπτα πριν από το δυστύχημα, ο οδηγός του λεωφορείου άλλαξε λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στη συνέχεια στη μπάρα που έμελλε να “κόψει” το νήμα της ζωής σε έναν 53χρονο και να τραυματίσει δεκάδες επιβάτες.

Μάλιστα, ο Ρουμάνος δημοσιογράφος στο σχετικό απόσπασμα του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, υποστηρίζει πως ο οδηγός δεν λαμβάνει υπόψη τη σήμανση και πορεύεται προς τη διάβαση, αιτίαση που ενισχύει τα όσα έχουν από χθες δημοσιευθεί, πως ενδεχομένως να μπερδεύτηκε από τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης.

Το βίντεο προβλήθηκε και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, όπου, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, ο οδηγός προσπέρασε την πρώτη προειδοποιητική αψίδα για το όριο ύψους του οχήματος, προτού προσκρούσει στη δεύτερη.

Υπενθυμίζεται πως ο οδηγός, μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να δήλωσε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει, όταν είδε την πινακίδα.

Στο μεταξύ μαρτυρίες επιβατών αναφέρουν πως υπήρχε μόνο ένας οδηγός, ο οποίος ήταν κουρασμένος γιατί οδηγούσε επί ώρες.

Βίντεο ντοκουμέντο αμέσως μετά το τροχαίο

Νωρίτερα, βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στο πούλμαν λίγα δευτερόλεπτα μετά το τροχαίο δυστύχημα, είδε το φως της δημοσιότητας.

Στα πλάνα, φαίνονται άνθρωποι να προσπαθούν να απεγκλωβιστούν και να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του τουριστικού λεωφορείου, ενώ ένας άνδρας ακούγεται να προτρέπει μια συνεπιβάτιδά του να πάρει ανάσες.

Το τουριστικό λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση. Σημειώνεται ότι η γέφυρα από την οποία διερχόταν το όχημα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, προσπάθησε να περάσει χωρίς να τηρήσει το όριο ύψους, με αποτέλεσμα η οροφή να χτυπήσει πάνω στη μπάρα και να καταπλακώσει τους επιβαίνοντες, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

Με τραύματα στο κεφάλι ο 53χρονος νεκρός

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε 53χρονο Λαρισαίο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα. Ο άτυχος άνδρας είχε επιβιβαστεί με τη γυναίκα του -η οποία είναι μεταξύ των τραυματιών- στο λεωφορείο προκειμένου να πάνε ταξίδι αναψυχής τις ημέρες των Χριστουγέννων.

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Η μητέρα του και τα παιδιά του χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη», αναφέρει η αδελφή του 53χρονου, ο οποίος εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία στη Ρουμανία.

Η ίδια εξήγησε ότι ο αδελφός της ήθελε να κάνει έκπληξη στη σύζυγό του με αυτό το ταξίδι αναψυχής, που όμως έμελλε να είναι εκείνο που του έκοψε το νήμα της ζωής.

Υπενθυμίζεται πως η γραμματέας Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα διέψευσε πληροφορίες ότι το θύμα έχασε τη ζωή του είχε πάθει ανακοπή και ξεκαθάρισε ότι ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι.

Στην Ελλάδα επιστρέφουν αρκετοί επιβάτες

Νωρίτερα, το Σάββατο (24/12), έγινε γνωστό πως σχεδόν είκοσι από τους επιβαίνοντες του τουριστικού λεωφορείου που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα, αναμένονται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, οι επιβάτες μεταξύ των οποίων είναι και Θεσσαλονικείς, αναμένεται να μεταφερθούν στα ορμητήριά τους, από το αεροδρόμιο, με λεωφορεία.

Στην Ελλάδα επιστρέφουν οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους και εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να μείνουν στο Βουκουρέστι καθώς νοσηλεύονται συγγενείς τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Γραμματέας Επικοινωνίας της ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, έκανε γνωστό ότι οι 13 τραυματίες νοσηλεύονται σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία.

Η ίδια ανέφερε ότι η ασθενής που ήταν την Παρασκευή σε τεχνητό κώμα πλέον έχει τις αισθήσεις της, ενώ είπε ακόμα: «Οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους αναχωρούν αεροπορικώς για την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν και δύο ακόμα το απόγευμα. Οι υπόλοιποι είναι συνοδοί των ασθενών που νοσηλεύονται». Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχουν ακομη νεότερα από τις εν εξελίξει έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, 9 άτομα τα οποία επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο έχουν ήδη αναχωρήσει αεροπορικώς για την Ελλάδα ενώ αργότερα εντός της ημέρας θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Ελλάδα και άλλα 9 άτομα. Συνολικά μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας αναμένεται να έχουν επαναπατρισθεί 18 άτομα.

Από τους υπόλοιπους, 16 παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ 12 βρίσκονται στο ξενοδοχείο, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών. Από τους νοσηλευόμενους, πλέον δεν βρίσκεται κανένας σε καταστολή.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του λεωφορείου αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες δυο ημέρες.

“Καρμανιόλα” το σημείο του δυστυχήματος

Στο συγκεκριμένο σημείο της περιοχής έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, επτά τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν στο Passajul Unirii, το πρώτο, δύο ημέρες μετά τα εγκαίνια, τον Σεπτέμβριο.

Πιο αναλυτικά, οι εργασίες ανακατασκευής του συγκεκριμένου τούνελ, ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στη διάρκεια των εργασιών τοποθετήθηκε άσφαλτος, με αποτέλεσμα να μειωθεί πολύ το ύψος του.

Οι ρουμανικές αρχές τοποθέτησαν δύο προειδοποιητικές πινακίδες προτού οι οδηγοί εισέλθουν στο τούνελ, ώστε, να γνωρίζουν πως δεν υπάρχει αρκετό ύψος και έτσι τα πολύ υψηλά οχήματα να μην μπουν.

πηγή – news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα