Υπόθεση Πελικό: Σοκαριστική αποκάλυψη για το νεαρότερο σε ηλικία βιαστή της

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες μίας ιστορίας που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία

Parallaxi
υπόθεση-πελικό-σοκαριστική-αποκάλυψ-1217121
Parallaxi

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό που έχει γίνει σύμβολο των θυμάτων βιασμού στη Γαλλία και παραιτήθηκε γενναία από την ανωνυμία της, αρνούμενη να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών για να «αλλάξει η ντροπή πλευρά».

Μόλις 26 ετών είναι ο νεότερος από τους 50 άντρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της Ζιζέλ, η οποία ναρκωνόταν από τον σύζυγό της, Ντομινίκ, στο σπίτι τους στη Γαλλία και μάλιστα προέβη στην άθλια σεξουαλική κακοποίηση την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του.

Ο 26χρονος Joan Kwai περιλαμβάνεται στους έξι άνδρες που εξετάστηκαν σήμερα (23.09.2024) στο δικαστήριο, μαζί με: τον Andy Rodriguez, 37 ετών, τον Hugues Malago, 39 ετών, τον Husamettin Dogan, 43 ετών, τον Mathieu Dartus, 53 ετών, καθώς και τον Fabien Sotton, 39 ετών.

Ο δικαστής Roger Arata αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι οι 50 κατηγορούμενοι θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες και θα καταθέσουν σε ομάδες των έξι.

Ο Kwai, ο πρώτος από τους κατηγορούμενους που κατέθεσε σήμερα, γεννήθηκε στη Γουιάνα, αλλά μετακόμισε στην περιοχή Vacluse της Γαλλίας ως έφηβος. Ήταν μόλις 23 ετών όταν συνελήφθη στο στρατόπεδο που υπηρετούσε.

Σύμφωνα με την DailyMail πήγε για πρώτη φορά στο σπίτι των Πελικό τον Νοέμβριο του 2019, την ημέρα ήρθε στον κόσμο η κόρη του.

Πήγε και μία δεύτερη φορά και παραδέχτηκε ότι σκόπευε να πάει ξανά, για τρίτη φορά, όμως ο Ντομινίκ ακύρωσε την επίσκεψή του την τελευταία στιγμή.

Ενώπιον των ανακριτών, αρχικά δήλωσε ότι δεν είχε διερωτηθεί εάν η Ζιζέλ είχε συναινέσει.

Στη συνέχεια, όμως, αντιμέτωπος με τις φωτογραφίες, παραδέχτηκε ότι ήταν αναίσθητη και ότι επρόκειτο για βιασμό.

Στην αρχή της δίκης είπε ότι «αναγνωρίζει τα γεγονότα, αλλά όχι την πρόθεση».

Ο συνταξιούχος ηλεκτρολόγος, Ντομινίκ Πελικό, κατηγορείται ότι νάρκωνε την ανυποψίαστη σύζυγό του, για σχεδόν δέκα χρόνια, με σκοπό οι άντρες που καλούσε στο σπίτι μέσω διαδικτύου να τη βιάζουν και να την κακοποιούν.

Δεκατέσσερις από τους άνδρες που δικάζονται έχουν παραδεχτεί τη συμμετοχή τους στη φρικτή υπόθεση, ενώ οι υπόλοιποι αρνούνται τις κατηγορίες ισχυριζόμενοι ότι «εξαπατήθηκαν ως μέρος μιας συνωμοσίας» από το ζευγάρι.

Συνολικά 18 άνδρες βρίσκονται υπό κράτηση και από τότε που ξεκίνησε η εκδίκαση η Ζιζέλ τυγχάνει θερμής υποδοχής με χειροκροτήματα, όταν μπαίνει στο κτίριο του δικαστηρίου στην Αβινιόν, στη νότια Γαλλία.

Εκείνοι που βρίσκονται εκτός φυλακής με εγγύηση, μεταξύ των οποίων ένας ξυλουργός, ένας οικοδόμος, ένας συνταξιούχος πυροσβέστης, ένας δημοτικός υπάλληλος, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας δημοσιογράφος, αντιμετωπίστηκαν με αποδοκιμασίες και χλευασμούς.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα