Top

Disney World: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως. 

Parallaxi
disney-world-υποχρεωτικός-εμβολιασμός-για-τους-775512
Parallaxi

corona

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως. 

Disney World: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους

Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός για όλους τους εργαζόμενους στην Disney World στη Φλόριντα, μετά και τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της διοίκησης και του συνδικάτου των εργαζομένων.

Κατόπιν αυτού, η εταιρεία θα απαιτήσει τώρα από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν πλήρως κατά της COVID-19, για να διατηρήσουν τις δουλειές τους στο θεματικό πάρκο.

Βάσει της συμφωνίας, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τη βεβαίωση εμβολιασμού έως τις 22 Οκτωβρίου για να παραμείνουν απασχολημένοι, αν και θα μπορούσαν να ζητήσουν εξαίρεση για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους, ανέφερε η δήλωση του σωματείου.

Οποιοσδήποτε υπάλληλος δεν συμμορφωθεί ή δεν ζητήσει εξαίρεση, θα τίθεται σε αναστολή με καθεστώς επαναπρόσληψης. Το συνδικάτο καλύπτει περίπου 43.000 από τους 77.000 εργαζόμενους της Disney World.

Η Disney ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι όλοι οι ωρομίσθιοι και μισθωτοί εργαζόμενοι, που δεν ανήκουν στο συνδικάτο, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο εντός 60 ημερών. Η εταιρεία ζήτησε επίσης από όλους τους εργαζόμενους που εργάζονταν από το σπίτι να προσκομίσουν βεβαιώσεις εμβολιασμού πριν επιστρέψουν στη δουλειά.

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον θα κάνει τεστ Covid σε όσους εισέρχονται στη χώρα από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχο

Οι αμερικανικές αρχές θα κάνουν τεστ Covid-19 σε όλους τους ανθρώπους που εισέρχονται στις ΗΠΑ από το Αφγανιστάν και η Ουάσινγκτον στοχεύει να θεσπίσει μια διαδικασία για εμβολιασμούς, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος είπε ότι ο αριθμός των Αφγανών που εισέρχονται στις ΗΠΑ είναι «ρευστός» λόγω της ταχύτητας που διεξάγεται η επιχείρηση και δεν μπόρεσε να δώσει συγκεκριμένο αριθμό κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας με δημοσιογράφους.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών αρχών επιβολής του νόμου και της αντιτρομοκρατικής διεξάγουν «ισχυρή επεξεργασία ελέγχου ασφάλειας» προτού επιτραπεί σε όσους απεγκλωβίστηκαν από το Αφγανιστάν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Παλαιστίνη: Μια δωρεά εμβολίων κατά της COVID-19 από τις ΗΠΑ φθάνει στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα

Μια δωρεά από τις ΗΠΑ 500.000 δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 έφθασε στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη και τη Γάζα σήμερα, καθώς Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εργάζονται προκειμένου να αυξήσουν τους εμβολιασμούς και να αντιμετωπίσουν μια αύξηση των νέων μολύνσεων απαιτώντας από ορισμένους εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο.

Οι Παλαιστίνιοι άρχισαν να χορηγούν εμβόλια τον Φεβρουάριο, αλλά παρότι αγόρασαν ή έλαβαν αυτό που αξιωματούχοι αποκάλεσαν «πληθώρα εμβολίων», η χρήση τους βρίσκεται μόλις στο 35% των Παλαιστινίων που είναι σε ηλικία που μπορούν να λάβουν ένα εμβόλιο στη Δυτική Όχθη, και περίπου 11% στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγεχ, που προΐσταται της Παλαιστινιακής Αρχής η οποία έχει περιορισμένη εξουσία διακυβέρνησης στη Δυτική Όχθη, δήλωσε χθες Δευτέρα πως οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών με άμεση ισχύ.

Οι ισλαμιστές της Χαμάς που ασκούν την εξουσία στη Γάζα απαιτούν από όλους τους εργαζόμενους και παρόχους υπηρεσιών να λάβουν το εμβόλιο έως την 1η Σεπτεμβρίου. έγραψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς, Ιγιάντ αλ-Μπόζουμ, στο Twitter.

Με τον συνυπολογισμό της δωρεάς από τις ΗΠΑ 500.000 δόσεων του εμβολίου της Moderna, που θα διοχετευθούν μέσω του παγκόσμιου συστήματος διαμοιρασμού εμβολίων COVAX, οι Παλαιστίνιοι λένε ότι έχουν λάβει μέχρι τώρα 2,5 εκατ. δόσεις. Η Δυτική Όχθη θα λάβει από τη δωρεά 300.000 και η Γάζα 200.000 δόσεις. Οι αξιωματούχοι περιμένουν επίσης μα λάβουν ένα εκατομμύριο δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech τον Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων έχει αυξηθεί κατακόρυφα αφότου εμφανίστηκε η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα. Ο υπουργός Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής Μάι Αλκάιλα δήλωσε πως οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται «στα πρόθυρα ενός τέταρτου κύματος από την άποψη του αριθμού των μολύνσεων, των θανάτων και της νοσοκομειακής χωρητικότητας».

Ο αριθμός των μολύνσεων στη Δυτική Όχθη, όπου κατοικούν τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, έφθασε σήμερα τις 696, από μόλις 83 πριν από δύο εβδομάδες. Στη Γάζα, όπου ζουν δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, καταγράφηκαν σήμερα 874 μολύνσεις από 77 πριν από δύο εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ, in.gr

Δείτε επίσης:

Ισραήλ: Τρίτη δόση εμβολίου και στους άνω των 30

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα