Δολοφονία- Κως: Βρήκαν DNA στα νύχια της Αναστάζια- «Δε φαίνεται να υπάρχει συνεργός»

Tι λέει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Parallaxi
δολοφονία-κως-βρήκαν-dna-στα-νύχια-της-αν-1022047
Parallaxi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση δολοφονίας της Αναστάζια στην Κω.

Το πρωί του Σαββάτου (24/06), η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, αποκάλυψε πως στην υπόθεση «δεν φαίνεται να υπάρχει συνεργός».

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε στο MEGA και ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτός ο άνδρας μπήκε από την πρώτη στιγμή στο ”κάδρο” των ερευνών της Αστυνομίας. Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες δεν ήταν ξεκάθαρη η εικόνα. Το βιντεοληπτικό υλικό μάς έδωσε όλα τα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη της ανθρωποκτονίας».

Για τις εξετάσεις DNA που έχουν γίνει, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σχολίασε: «Μπορεί να μην είχαμε αποτελέσματα από τη βιολογική έρευνα, ωστόσο ο άνθρωπος αυτός υποστήριξε συγκεκριμένα πράγματα που δεν ταίριαζε με το υλικό που είχαμε εμείς στα χέρια μας, αλλά και ούτε με τις μαρτυρίες. Από τη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας, άρχισε να να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και να ξεκαθαρίζουμε πώς έδρασε ο 32χρονος αλλοδαπός».

Ερωτηθείσα αν εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 32χρονος φερόμενος δράστης να έχει συνεργό, η ίδια απάντησε: «Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, μας αποκλείουν τον συνεργό. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπουμε κίνηση άλλου ανθρώπου κοντά στα σημεία που έγινε το έγκλημα και εκεί που βρέθηκε το πτώμα».

Βρέθηκε DNA στα τεχνητά νύχια του θύματος

Γενετικό υλικό εντοπίστηκε, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (24/06), στα τεχνητά νύχια της Αναστάζια, ενώ οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» την κάρτα SIM του κινητού τηλεφώνου της.

Αναλυτικά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το κινητό τηλέφωνο του Μπαγκλαντεσιανού «μίλησε», αποκαλύπτοντας πως ο 32χρονος προσπαθούσε να σβήσει δεδομένα από το κινητό του. Τον νεαρό – που διώκεται πλέον για βιασμό και ανθρωποκτονία – «καίνε» και οι κάμερες ασφαλείας, οι οποίες έχουν καταγράψει την πορεία του με μηχανάκι προς το σημείο που βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια.

Τουλάχιστον από 10 διαφορετικές κάμερες διαθέτουν οπτικό υλικό οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίες έχουν καταγράψει τη διαδρομή που ακολούθησε με το μηχανάκι του, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, ο βασικός ύποπτος και η 27χρονη Πολωνή. Η κάμερα που άλλαξε τα δεδομένα και ξετυλίγει το κουβάρι της δολοφονίας είναι αυτή που βρίσκεται σε γειτονικό σπίτι από αυτό που διέμενε ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός με τον Πακιστανό συγκάτοικο του.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, είπε: «Με τα στοιχεία που έχουμε εμείς στο χέρια μας, προσπαθούμε να βρούμε την πορεία που ακολούθησαν. Το σίγουρο είναι πως η κοπέλα έφυγε ζωντανή από το σπίτι. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως της επιτέθηκε σεξουαλικά, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι ακόμα, και στη συνέχεια τη σκότωσε».

Με πληροφορίες από Mega 
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα