Διεθνή

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Σήμερα η νεκροψία στον 53χρονο

Σε σοβαρή κατάσταση δύο άτομα.

Parallaxi
δυστύχημα-στη-ρουμανία-σήμερα-η-νεκρο-952237
Parallaxi

Έως το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η νεκροψία – νεκροτομή στο σώμα του 53χρονου από τη Λάρισα που σκοτώθηκε στο τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στη Ρουμανία.

Οι περισσότεροι από τους Έλληνες που ενεπλάκησαν στο τροχαίο έχουν επιστρέψει στη χώρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, δύο ακόμα άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN μετέδωσε ότι στο σημείο όπου έγινε το μοιραίο τροχαίο, έχουν καταγραφεί συνολικά 7 αντίστοιχα τροχαία εντός τελευταίου τετραμήνου.

Το γεγονός ενδεχομένως ενισχύει την άποψη που έχουν εκφράσει εμπειρογνώμονες.

Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές πως ο οδηγός δεν είχε βάλει στο gps ρύθμιση για λεωφορείο αλλά πήγαινε με τις απλές οδηγίες για αυτοκίνητο.

Ο ίδιος ο οδηγός ισχυρίζεται πως όλα συνέβησαν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Η κατάσταση των δύο ατόμων

Κρίσιμη είναι η κατάσταση μιας 62χρονης γυναίκα (η οποία αποσωληνώθηκε από το Σάββατο) και ενός 58χρονου (που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση).

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα το Open.

Tι είπε ο δικηγόρος του οδηγού στο Open

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος μίλησε ο Αλέξανδρος Ματθαίου, δικηγόρος του οδηγού.

«Με το GPS τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει προς τα πού θα πάει και διάλεξε σε δευτερόλεπτα το τούνελ», λέει ο δικηγόρος.

«Είχε και την άλλη γραμμή στα δεξιά του τούνελ αλλά ο άνθρωπος σκέφτηκε πώς να κινηθεί. Μετά που έγινε η τραγωδία μου είπε εγώ δεν μπόρεσα να δω τις πινακίδες γιατί είχε κίνηση. Έριξα μια ματιά να δω πριν το τούνελ, αλλά δεν μπόρεσα», συνεχίζει.

«Ο οδηγός οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι και σταμάτησε αρκετές φορές για διάλειμμα. Δεν ήταν κουρασμένος», ανέφερε επίσης.

«Οι ευθύνες είναι αλλού. Το τούνελ αυτό το κάνανε ανακαίνιση όλο το καλοκαίρι και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα είχαμε 6-7 ατυχήματα και παλιά στο τούνελ αυτό περνούσαν και φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Δεν συμφωνώ με το σύστημα αυτό, αυτό τον περιοριστή. Είναι πολύ βαρύς. Αν ήταν πιο ανάλαφρη η κατασκευή δεν θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα. Ο άνθρωπος λέει “εγώ έκανα ότι μπορούσα για να αποφύγω να μην γίνει. Φρενάρισα άμεσα”», λέει ο κ. Ματθαίου.

«Η αστυνομία έκανε μια συνάντηση με τους επιβάτες στο ξενοδοχείο και τους διάβασε τα δικαιώματά τους. Έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν μήνυση και κατά του οδηγού», προσθέτει.

«Ο πελάτης μου είναι ακόμα στο στάδιο του υπόπτου, δεν τον κατηγορούνε», καταλήγει.

Στην Ελλάδα ο οδηγός – «Συγγνώμη στις οικογένειες»

Ο οδηγός του λεωφορείου μίλησε στο MEGA και περιέγραψε όσα συνέβησαν πριν και μετάτο τραγικό περιστατικό.

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο», είπε οδηγός. Ο ίδιος σημείωσε ότι «όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Είπα ότι δε θα βγει κανένας ζωντανός».

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα “από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός”. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο, αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα», είπε.

Με πληροφορίες από Open, Μega

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα