Top

Εξαδάκτυλος: Eίναι σαν να πέφτουν κάθε μέρα δύο λεωφορεία στον γκρεμό

Ανοίγουν τον Ιούνιο τα κτήματα για τους γάμους.

Parallaxi
εξαδάκτυλος-eίναι-σαν-να-πέφτουν-κάθε-μ-757434
Parallaxi

corona

Για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το πρωί της Κυριακής, στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να φθάσουμε στον απαιτούμενο αριθμό εμβολιασμένων πολιτών για να πάρει «ανάσα» η χώρα.

Πάντως, ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφού όπως είπε καθημερινά είναι σαν να πέφτουν δύο λεωφορεία στον γκρεμό και να χάνονται οι επιβάτες.

Συρίγος: Τι να κάνουν οι γονείς που δεν προμηθεύτηκαν self test 

Για τους γονείς που δεν προμηθεύτηκαν εγκαίρως τα self test, ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι μπορούν να τα προμηθευτούν αύριο Δεύτερα το πρωί, να διενεργήσουν τα τεστ και να στείλουν το παιδί στο σχολείο με μια μικρή καθυστέρηση.

Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά

Στο μεταξύ, η Νίκη Κεραμέως είπε στον Ant1 πως «αύριο είναι το επόμενο βήμα για την επαναφορά στην πραγματικότητα. Αύριο ξεκινάμε εκ νέου με δύο πρόσθετα «εργαλεία»: το κομμάτι των εμβολιασμών και τα self test, που από αύριο το πρωί αξιοποιείται και σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια», καθώς και ότι «υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως, που είναι γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά μιλάμε για Σεπτέμβριο και σε καμία περίπτωση για τον Αύγουστο».

«Ο σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να λειτουργούν κανονικά, με δια ζώσης εκπαίδευση. Ετοιμάζεται οδικός χάρτης συνολικά για το πλαίσιο των μαθημάτων και των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από την μία τάξη στην άλλη», είπε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας.

Παπαθανάσης: Τον Ιούνιο ανοίγουν τα κτήματα για τους γάμους – Προς κατάργηση το click inside

«Πολλά θα αλλάξουν στις 15 του μήνα. Μπορεί το click inside, η μετακίνηση μεταξύ νομών, η επέκταση του ωραρίου. Για να μη χτίζουμε προσδοκίες θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι μια ημερομηνία – κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλά πράγματα», είπε από μέρους του ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης.

«Για τα κτήματα δεξιώσεων, αυτή την εβδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για να ξεκινήσουν και τον προγραμματισμό τους οι επιχειρηματίες. Θα ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο, αλλά δε γνωρίζω ακριβή ημερομηνία, ούτε ακριβή αριθμό ατόμων», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Χατζηχριστοδούλου: Τέλος στα SMS στις 14/5- Τι είπε για την απαγόρευση κυκλοφορίας

N. Bλάχος: Οι εμβολιασμοί εγκύων «θα πρέπει να γίνονται κανονικά»

Την ανάγκη για εμβολιασμό των εγκύων τόνισε ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Νίκος Βλάχος.

«Το Johnson & Johnson που είναι αντίστοιχο με το Astrazeneca έχει δοθεί σε εγκυμονούσες, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Η επίσημη οδηγία από τους περισσότερους επιστημονικούς οργανισμούς δεν είναι να μη δίνεται αυτού του τύπου τα εμβόλια στις εγκυμονούσες, απλώς εάν υπάρχει η δυνατότητα να παίρνουν εμβόλιο με MRNA που υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία» δήλωσε ο καθηγητής στο MEGA.

«Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δεδομένο», ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ από τη μεριά του ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.

Αδ. Γεωργιάδης: Αρχές Ιουνίου και ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

Όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τόσο θα έχουμε μεγαλύτερες ελευθερίες, υπογράμμισε σήμερα πρωί στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα χαραχτεί το χρονοδιάγραμμα για τις δραστηριότητες που θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι «η αφαίρεση όλων των μέτρων στήριξης δεν είναι συνετή. Κάποια μέτρα θα συνεχιστούν και αφού η αγορά λειτουργεί», ενώ πρόσθεσε ότι αρχές Ιουνίου και ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση.

«Αν όλα πάνε καλά στις 17 του μήνα θα ανοίξουμε τα γυμναστήρια, αρχικά για τους εμβολιασμένους», όπως είπε και παράλληλα σημείωσε ότι σχεδιάζεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα γυμναστήρια.

«Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το ολικό άνοιγμα των γυμναστηρίων, όπως είπε, θα γίνει στις αρχές Ιουνίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ant1/ ΣΚΑΪ / Mega

Κοροναϊός: Σταθερά υψηλά τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα