Επικαιρότητα

Oικονόμου για Πάτση: «Είχε δεχθεί υποδείξεις και στο παρελθόν»

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά τη χθεσινή διαγραφή Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ και τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του τελευταίου. 

Parallaxi
oικονόμου-για-πάτση-είχε-δεχθεί-υποδε-900049
Parallaxi

Για τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ και τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του τελευταίου μίλησε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν μπορείς να είσαι βουλευτής και να έχεις κάποιες δραστηριότητες όπως αυτές του κ. Πάτση, ο οποίος είχε δεχτεί υποδείξεις και στο παρελθόν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Open.

«Κάποιες επαγγελματικές του δραστηριότητες ήταν τέτοιες που κατά τη δική μας αξιακή ερμηνεία δεν συνάδουν ούτε με την ιδιότητα του βουλευτή ούτε με τις αρχές της ΝΔ. Δεν μπορεί να είσαι πολιτικό πρόσωπο και να παίρνεις αναθέσεις που το Δημόσιο έχει συμμετοχή», είπε ακόμη. 

Και συνέχισε ως εξής:

«Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο επαγγελματικό, οφείλεις όμως, ηθικά, μόνος σου, να βάζεις ένα όριο, αυτό είναι και το όριο της παράταξης: να μην παίρνεις δουλειές από φορείς που συμμετέχει το Δημόσιο. Ήταν κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό, οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς».

Για το εάν διεγράφη για την υπόθεση των ΕΛΤΑ και όχι για τα «κόκκινα» δάνεια ανέφερε πως «αυτή η συζήτηση περί νόμιμου και ηθικού δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν όμως πράγματα που στη δική μας αντίληψη είναι αυτονόητα. Δεν μπορείς να είσαι βουλευτής και να έχεις κάποιες δραστηριότητες όπως αυτές του κ. Πάτση».

Tι είπε για την κριτική της αντιπολίτευσης: 

«Ενδεχομένως τότε, να υπέθεσαν κάποιοι ότι είχαν γίνει υποδείξεις να σταματήσει αυτή η δραστηριότητα. Προφανώς για να είναι η απόφαση αυτή που είναι τώρα, σε μία συμπεριφορά παρατεταμένη, πάρθηκε αυτή η απόφαση και πήγαμε εκεί που πήγαμε».

H αναφορά για την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΤΑ:

«Το λέει στην ανακοίνωσή του: για λόγους ευθιξίας. Προφανώς του ζητήθηκαν εξηγήσεις και ελέγχεται γι’ αυτή του την επιλογή. Με την παραίτηση δίνεται μια ουσιαστική απάντηση στο αν κι εκεί υπήρχε ένα μέρος της ευθύνης γι αυτή την συμπεριφορά που ξαναλέω ότι ηθικά δεν συνάδει με τις αρχές της ΝΔ».

«Είναι στενάχωρο, δεν είναι κάτι που το χρειαζόταν η κυβέρνηση».

Πηγή: Οpen 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα