Top

Ουκρανία: Πάνω από 400 επιβεβαιωμένοι νεκροί- Προετοιμασία για «υψηλού ρίσκου» επιχείρηση διάσωσης του Ζελένσκι

Αναστολή της προμήθειας τιτανίου από τη Ρωσία ανακοίνωσε η Boeing.

Parallaxi
ουκρανία-πάνω-από-400-επιβεβαιωμένοι-νε-892064
Parallaxi

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επιβεβαιώσει τους θανάτους 406 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών, στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, τονίζοντας εκ νέου ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ, τα οποία έχει η αποστολή παρακολούθησης στην Ουκρανία, καλύπτουν την περίοδο από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου.

Ο προηγούμενος απολογισμός χθες ήταν 364 επιβεβαιωμένοι νεκροί.

https://www.facebook.com/100064736946785/videos/pcb.328052556029307/525904375879924

Τσαβούσογλου: Ανακοίνωσε τριμερή με Λαβρόφ και Κουλέμπα στο Φόρουμ της Αττάλειας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει τριμερής συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ντμίτρο Κουλέμπα θα βρεθούν στο Φόρουμ της Αττάλειας στην Τουρκία.

Θα είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά τη ρωσική εισβολή. Στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο Τσαβούσογλου.

Το Φόρουμ της Αττάλειας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Προετοιμασία για δυτική «υψηλού ρίσκου» επιχείρηση διάσωσης του Ζελένσκι αποκαλύπτουν βρετανικές εφημερίδες

«Περισσότεροι από 70 κομάντο των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS και 150 Αμερικανοί πεζοναύτες εκπαιδεύονται σε απομονωμένη στρατιωτική βάση στη Λιθουανία, μαζί με επίλεκτα μέλη των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων, για μια πιθανή επιχείρηση διάσωσης του Προέδρου Ζελένσκι από το Κίεβο, υποστηρίζουν οι βρετανικές εφημερίες Express και Sun».

Αυτά αναφέρει σήμερα το ρεπορτάζ του Θανάση Γκαβού από το Λονδίνο.

Παρακάτω όλες οι σχετικές πληροφορίες όπως αυτές παρατίθενται στο ρεπορτάζ:

«Η επιχείρηση χαρακτηρίζεται «υψηλού ρίσκου» από τις πηγές των εφημερίδων, οι οποίες τονίζουν ότι η αποστολή θα εκτελεστεί μόνο αν το ζητήσει ο ίδιος ο Ουκρανός Πρόεδρος, ο οποίος πάντως έχει ήδη απορρίψει σχετική πρόταση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Express, η επιχείρηση θα περιλαμβάνει και τη διάσωση της οικογένειας του Ουκρανού Προέδρου, καθώς και των μελών της κυβέρνησής του.

Μεταξύ των μεθόδων φυγάδευσης του κ. Ζελένσκι που εξετάζονται φέρονται να είναι η χρήση μεταγωγικού ελικοπτέρου τύπου Chinook ή τύπου Osprey V-22, ενώ δεν αποκλείεται για λόγους πρόσθετης ασφάλειας να χρησιμοποιηθεί ένα ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 που θα έχει πέσει στα χέρια ουκρανικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους Times έχουν ήδη γίνει τουλάχιστον τρεις απόπειρες δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δύο από μισθοφόρους της ιδιωτικής ομάδας Wagner και μία από Τσετσένους ένοπλους που έχουν εισέλθει στο έδαφος της Ουκρανίας».

Ρωσία: Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε «παγκόσμια κατάρρευση», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών (ρωσικά μμε)

Η αποστολή ξένων όπλων στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε μια «παγκόσμια κατάρρευση», ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό ρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Μόσχα κατηγόρησε σήμερα το Κίεβο ότι εμποδίζει τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους – Ifax

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι δεν συμμορφώνεται με τις συμφωνίες για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, προκειμένου να διευκολυνθεί η φυγή των αμάχων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Κίεβο: Απορρίπτει ανθρωπιστικούς διαδρόμους που πρότεινε η Μόσχα- Στη Λευκορωσία αντιπροσωπεία της Ρωσίας

“Χρειαζόμαστε την ειρήνη το συντομότερο δυνατό” στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Όλεγκ Ντεριπάσκα

O Ρώσος δισεκατομμυριούχος Όλεγκ Ντεριπάσκα δήλωσε ότι η ειρήνη είναι απαραίτητη το συντομότερο δυνατό στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα είναι διαφορετική μετά από την πολεμική σύγκρουση.

“Χρειαζόμαστε την ειρήνη το συντομότερο δυνατό,” είπε ο Ντεριπάσκα που είναι ο ιδρυτής του ρωσικού κολοσσού αλουμινίου Rusal.

“Όλος ο κόσμος θα είναι διαφορετικός μετά από αυτά τα γεγονότα και η Ρωσία θα είναι διαφορετική,” δήλωσε ο ίδιος.

To πρώτο κανάλι της ραδιοφωνίας της Rai μεταδίδει σήμερα, τα δελτία ειδήσεών του από το Λβιβ της Ουκρανίας

Το πρώτο κανάλι της ιταλικής δημοσιας ραδιοφωνίας, Rai, μεταδίδει σήμερα τα κεντρικά δελτία ειδήσεών του, από το Λβιβ της Ουκρανίας.

Γερμανία: Η Γερμανία θα δεχθεί σοβαρά τραυματισμένους πολίτες και στρατιώτες από την Ουκρανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται να δεχθεί σοβαρά τραυματισμένους πολίτες και στρατιώτες από την Ουκρανία και ασθενείς που πρέπει να μεταφερθούν από ουκρανικά νοσοκομεία που έχουν βομβαρδιστεί, ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

“Η Γερμανία έχει ένα πολύ ισχυρό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Το δείξαμε αυτό κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ξανά αυτή τη δύναμη”, δήλωσε ο Λάουτερμπαχ σε συνέντευξη Τύπου.

Αναστολή της προμήθειας τιτανίου από τη Ρωσία ανακοίνωσε η Boeing

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε την προμήθεια τιτανίου από τη Ρωσία.

“Τα αποθέματα μας, αλλά και οι διαφορετικοί προμηθευτές τιτανίου, μας εξασφαλίζουν αρκετές προμήθειες για την παραγωγή των αεροσκαφών και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα σωστά βήματα, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της παραγωγής μας, για μεγάλο χρονικό διάστημα” πρόσθεσε η εταιρία στην ανακοίνωσή της.

Ιταλία: «Παγώσαμε ρωσικά αγαθά αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ. Θα ήθελα να ληφθούν ανάλογα μέτρα από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, αναφέρθηκε από τις Βρυξέλλες, στις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

«Στην Ιταλία, μέσω του υπουργείου οικονομικών, παγώσαμε αγαθά των Ρώσων ολιγαρχών, αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ. Η Τράπεζα της Ιταλίας ζήτησε από όλες τις τράπεζες της χώρας, να της κοινοποιούν λεπτομερώς τα σχετικά μέτρα που λαμβάνουν. Θα ήθελα να ληφθούν ανάλογα μέτρα από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ. Πρέπει όλοι μας να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς, σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό», τόνισε ο Ντράγκι.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα του διέθεσε 110 εκατομμύρια ευρώ στην ουκρανική κυβέρνηση και ότι συνεχίζει να στηρίζει τους πρόσφυγες, με οικονομική και υγειονομική βοήθεια.

«Δεν έχουμε αναφερθεί σε αυτό, αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν και νέες κυρώσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, ενώ, σε ότι αφορά την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, υπογράμμισε ότι «η Ιταλία την στηρίζει, αλλά πρόκειται για διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο, αφού το προαπαιτούμενο είναι, για κάθε χώρα, μια σειρά από βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές».

Πηγές: skai.gr/Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός, Ν.Χ./ AΠΕ-ΜΠΕ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα