Top

Παρατάσεις lockdown παγκοσμίως – Το βλέμμα στραμμένο στο εμβόλιο

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως.

Parallaxi
παρατάσεις-lockdown-παγκοσμίως-το-βλέμμα-σ-650324
Parallaxi

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως. 

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ξεκίνησε σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι πριν την διάθεση του εμβολίου πραγματοποιήθηκαν δοκιμές στις υλικοτεχνικές υποδομές για να ελεγχθεί η αλυσίδα διανομής του εμβολίου.

Σύμφωνα με το υπουργό Υγείας, μελετήθηκαν επιπλέον όλες οι προκαθορισμένες διαδικασίες που απαιτούνται για να διασφαλισθεί η ποιότητα, η μεταφορά και η φύλαξη του εμβολίου, όπως και αυτές που απαιτούνται για τον εμβολιασμό των πολιτών με βάση τις προτεραιότητες που έχουν ορισθεί και αφορούν τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό.

Ο Μουράσκα είπε ότι στον εμβολιασμό, σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας συμμετέχουν 1.229 ιατρικά ιδρύματα.

Οι αποστολές των εμβολίων γίνονται σε 90 ιατρικά ιδρύματα σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας, από τα οποία γίνεται η διανομή εντός των περιφερειών

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός καταγράφει παράλληλα τους εμβολιασθέντες, οι οποίοι ανέρχονται στις 28.500. Επισήμανε μάλιστα ότι όλοι οι εμβολιασθέντες μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογή κινητού τηλεφώνου η οποία είναι συνδεδεμένη με το υπουργείο Υγείας και μέσω της οποίας μπορούν να ενημερώνουν για την κατάσταση της υγείας τους.

Η Σουηδία κατέγραψε 20.931 νέα κρούσματα Covid-19 από την Παρασκευή

Η Σουηδία, της οποίας οι ήπιοι χειρισμοί στην αντιμετώπιση της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής, κατέγραψε 20.931 νέα κρούσματα κορονοϊού από την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Υγείας.

Η χώρα κατέγραψε 18.820 κρούσματα την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη Σουηδία καταγράφηκαν επίσης 153 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει τους 7.667.

Γαλλία: 105χρονη νίκησε την μάχη με τον κορονοϊό

Στη Ρωσία καταγράφηκαν 26.689 νέα κρούσματα και 577 θάνατοι το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Στην Ρωσία καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 26.689 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊύ, μεταξύ των οποίων 5.418 στην Μόσχα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 2.707.945.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αρχές, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 577 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων από την έναρξη της πανδημίας στις 47.986.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές αυτή την στιγμή στην Ρωσία νοσούν από τον κορονοϊό 510.367 άνθρωποι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 24.813 ασθενείς, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχουν αναρρώσει έφθασε τα 2.149.610 ασθενείς, που αντιστοιχούν στο 79,4% του συνολικού αριθμού των μολυνθέντων.

Δανία: Η κυβέρνηση θα επεκτείνει το lockdown σε ολόκληρη τη χώρα

Η κυβέρνηση της Δανίας θα επεκτείνει τα τρέχοντα μέτρα του lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός TV2 επικαλούμενος πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

Τα μέτρα, τα οποία εφαρμόσθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε τμήματα της Δανίας, περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των μουσείων και υιοθετήθηκαν έπειτα από ενδείξεις για ταχεία αύξηση των μολύνσεων.

Έρευνα: Τα σπίτια παραμένουν σημαντικός χώρος μετάδοσης του ιού

Βρετανία: Με επιφυλακτικότητα, έως και έκπληξη, παρακολούθησαν οι επιστήμονες την βρετανική κυβέρνηση να επιρρίπτει την ευθύνη για το αυστηρό lockdown σε νέο στέλεχος του ιού

Με επιφυλακτικότητα , έως και έκπληξη, αντέδρασαν οι επιστήμονες στην χθεσινή δήλωση του υπουργού Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ σύμφωνα με την οποία για την απόφαση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον για την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων κατά την περίοδο των γιορτών θα ευθύνεται μία μετάλλαξη του κορονοϊού που ενισχύει την μεταδοτικότητά του.

«Είναι απίστευτα απογοητευτικό να γίνεται μια τέτοια δήλωση χωρίς να συνοδεύεται από στοιχεία», δήλωσε η Λούσι βαν Ντροπ, γενετίστρια που μελετά τον κορονοϊό. «Είναι πολύ πρόωρο να ανησυχεί κανείς για μία τέτοια μετάλλαξη».

Οπως όλοι οι ιοί, ο κορονοϊός μεταλλάσσεται με τον χρόνο και οι επιστήμονες συγκεντρώνουν δείγματα του κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας και τα μελετούν για να διαπιστώσουν πώς μεταλλάσσεται. «Είναι φυσιολογικό. Ετσι λειτουργούν οι ιοί», δηλώνει η Εμα Χόντκροφτ, γενετίστρια που μελετά τον κορονοϊό, από την Βασιλεία της Ελβετίας.

Σύμφωνα με τον Αλαν ΜακΝάλι, καθηγητή γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, εργαστήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο εντόπισαν το στέλεχος τις τελευταίες εβδομάδες.

«Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ήρεμη και λογική προσέγγιση ως προς το στέλεχος, καθώς εντάσσεται στην κανονική εξέλιξη του ιού και περιμένουμε και νέες παραλλαγές να έλθουν και να φύγουν και να εμφανισθούν με τον καιρό», δηλώνει προς το Science Media Centre του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Καταβάλλονται προσπάθειες για να εξακριβωθεί αν αυτές οι μεταλλάξεις συμβάλλουν σε υψηλότερη μεταδοτικότητα», ανακοίνωσε το COVID-19 Genomics UK Consortium, η ομάδα που εντόπισε το νέο στέλεχος, ένα από την πληθώρα στελεχών που έχουν εντοπισθεί τους τελευταίους μήνες. Τονίσθηκε δε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η αυτή η παραλλαγή (η οποιαδήποτε άλλη έχει μελετηθεί μέχρι σήμερα) οδηγεί σε σοβαρότερη μορφή της νόσου ή έχει οποιαδήποτε επίπτωση στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Η γενετίστρια Εμα Χόντκροφτ δηλώνει ότι οι μεταλλάξεις που έχει μέχρι στιγμής μελετήσει η ομάδα της είναι αβλαβείς και ότι ο κορονοϊός μεταλλάσσεται με αργούς ρυθμούς.

Ο Κρις Γουίτι, ο αρχίατρος, επικεφαλής δημόσιας υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η κυβέρνηση δεν είναι βέβαιη ότι το νέο στέλεχος διαδίδεται ταχύτερα, αλλά σκοπός της ήταν να επισημανθεί, ανεξαρτήτως αυτού, στο κοινό, καθώς εισάγονται νέα περιοριστικά μέτρα.

«Βασικός στόχος ήταν να επισημανθεί στους ανθρώπους το ερώτημα αν (το νέο στέλεχος) διαδίδεται ταχύτερα. Μπορεί να αποδειχθεί, μπορεί και όχι».

«Ο λόγος που επιβάλλονται μέτρα Επιπέδου 3 είναι ότι οι ρυθμοί (μετάδοσης της επιδημίας) αυξάνονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε πολλές περιοχές.

«Η παραλλαγή μπορεί να συμβάλλει, αλλά μπορεί και όχι, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η αύξηση της μετάδοσης συμβαίνει σε όλο το φάσμα και για τον λόγο αυτόν κάνουμε αλλαγές (στην εφαρμογή περιορισμών)».

Επειτα από την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων «για να σωθούν τα Χριστούγεννα», χαλάρωση που οδήγησε στις σκηνές του συνωστισμού του πλήθους στους εμπορικούς δρόμους και τα καταστήματα χωρίς κανένα προστατευτικό μέτρο, η εκτόξευση των κρουσμάτων ανάγκασε την βρετανική κυβέρνηση να ανακρούσει πρύμναν επιβάλλοντας από σήμερα στο Λονδίνο και άλλες περιοχές της Αγγλίας την αυστηρότερη δέσμη μέτρων lockdown που αφορούν 34 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΗΠΑ: “Κούρσα ενάντια στον χρόνο” ο εμβολιασμός των Αμερικανών κατά της covid-19, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ξεπέρασε τις 300.000

Μία νοσηλεύτρια του τμήματος επειγόντων περιστατικών ήταν ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού χθες Δευτέρα, με την ίδια να δηλώνει ότι αισθάνεται πως “πλησιάζει η λύτρωση”, την ώρα που οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 300.000.

Η Σάντρα Λίντσεϊ, η οποία φρόντιζε επί μήνες ασθενείς με covid-19, εμβολιάστηκε στο Jewish Medical Center στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, στο προάστιο Κουίνς, ένα από τα πρώτα επίκεντρα της επιδημίας κορονοϊού στις ΗΠΑ, υπό το χειροκρότημα του κυβερνήτη της πολιτείας Άντριου Κουόμο, που παρακολουθούσε μέσω livestream το γεγονός.

“Δεν ένιωσα διαφορετικά απ΄ό,τι αν έκανα ένα οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο”, σχολίασε η Λίντσεϊ. “Αισθάνομαι αισιόδοξη σήμερα, ανακουφισμένη. Νιώθω σα να πλησιάζει η λύτρωση. Ελπίζω αυτό να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλος μιας πολύ οδυνηρής περιόδου στην ιστορία μας”.

“Θέλω να ενσταλάξω εμπιστοσύνη στο κοινό ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές”, τόνισε η ίδια.

“Έτσι είναι οι ήρωες”, έγραψε ο Κουόμο κάτω από μια φωτογραφία της Λίντσεϊ στην οποία εμφανίζεται να φορά μάσκα και να κοιτά με αποφασιστικότητα μπροστά της, την οποία ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Τwitter.

Αντίστοιχες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε κάποια επιλεγμένα νοσοκομεία σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Λος Άντζελες, όπου ο κυβερνήτης της Καλιφρόνιας Γκάβιν Νιούσομ χειροκρότησε την ώρα που η Κάιζερ Περμανέντε, μια νοσηλεύτρια των επειγόντων, σήκωσε το μανίκι της για να εμβολιαστεί, μια σκηνή που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

“Είναι ένα εκπληκτικό πρωινό, είναι ιστορικό”, δήλωσε ο δρ. Λεονάρντο Σεόν αφού εμβολιάστηκε στο Ochsner Medical Center στη Νέα Ορλεάνη, όπου ηγήθηκε κλινικών δοκιμών οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο αυτό είναι 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της covid-19.

Αυτοί οι εμβολιασμοί που έγιναν σε απευθείας μετάδοση από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα εντάσσονται σε μια ευρύτερη εκστρατεία των υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ και των πολιτικών της χώρας να καθησυχάσουν τους Αμερικανούς για την ασφάλεια του εμβολίου της Pfizer/BioNTech, καθώς ξεκινά στη χώρα ένα εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού πρωτόγνωρου εύρους.

Το εμβόλιο αυτό έλαβε έγκριση για έκτακτη χρήση από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές την Παρασκευή και ως το τέλος της ημέρας χθες, Δευτέρα, δόσεις του είχαν σταλεί σχεδόν στο σύνολο των 145 κέντρων διανομής που έχουν δημιουργηθεί στις ΗΠΑ, με κάποια μεγάλα νοσοκομεία να ξεκινούν αμέσως τον εμβολιασμό.

“Πρόκειται για μια κούρσα ενάντια στον χρόνο”, δήλωσε ο Γκρεγκ Άνταμς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Kaiser Foundation Health Plan Inc.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επισήμαναν ότι δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στη διανομή του εμβολίου.

Η άφιξη του εμβολίου στις ΗΠΑ προσέφερε ελπίδα, καθώς περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι στη χώρα έχουν πεθάνει από κορονοϊό. Εξάλλου ο αυξανόμενος αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται, που χθες έσπασε νέο ρεκόρ φτάνοντας τις 109.000, ασκεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ, ενώ περισσότερα από 16 εκατομμύρια κρούσματα της ασθένειας έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη χώρα.

Τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφονται καθημερινά στις ΗΠΑ κατά μέσο όρο 2.462 θάνατοι, ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Πρόκληση

Η διαδικασία διανομής των πρώτων 2,9 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου ξεκίνησε την Κυριακή, 11 μήνες αφού καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στις ΗΠΑ. Αρχικά θα εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό και οι ένοικοι οίκων ευγηρίας, οι εργαζόμενοι σε βασικούς τομείς, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Στο πλαίσιο του εθνικού πρωτοκόλλου ασφαλείας που έχει στόχο να διασφαλίσει τη συνέχεια της κυβέρνησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, μέλη του Κογκρέσου και δικαστικοί επίσης θα εμβολιαστούν από τους πρώτους κατά του κορονοϊού.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Κρις Μίλερ εμβολιάστηκε χθες, Δευτέρα, στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed έξω από την Ουάσινγκτον, το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που λαμβάνει το εμβόλιο.

Θα χρειαστούν μήνες προτού τα εμβόλια κατά του κορονοϊού να διατεθούν στο ευρύ κοινό και αξιωματούχοι έχουν ζητήσει από τους Αμερικανούς να εξακολουθήσουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και να φορούν μάσκα. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ δρ. Άντονι Φάουτσι δήλωσε χθες στο MSNBC ότι οι Αμερικανοί που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να αναμένουν να εμβολιαστούν ως τα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου.

UNICEF: Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί

Ιταλία: Η χώρα χρειάζεται νέους περιορισμούς για να αποφύγει ένα τρίτο, καταστροφικό κύμα Covid-19, λέει ο πρωθυπουργός Κόντε

Η κυβέρνηση της Ιταλίας θα χρειαστεί να επιβάλει νέους περιορισμούς στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για να συγκρατήσει την εξάπλωση και να αποφύγει ένα τρίτο καταστροφικό κύμα του κορονοϊού, δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Επιπλέον, χρειάζονται τώρα νέοι περιορισμοί … πρέπει να αποφύγουμε με κάθε κόστος ένα τρίτο κύμα, επειδή αυτό θα είναι καταστροφικό και από την άποψη των ανθρώπινων απωλειών», δήλωσε ο Τζουζέπε Κόντε στην εφημερίδα La Stampa.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Κόντε εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφού πλήθη συνέρρευσαν στο κέντρο της πόλης το σαββατοκύριακο, αφού η Ρώμη χαλάρωσε μερικούς από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί τον περασμένο μήνα.

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τον χειρότερο απολογισμό θανάτων, καθώς περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εκεί από τον Φεβρουάριο που ξέσπασε η πανδημία.

Ο Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως η εκστρατεία του εμβολιασμού θα πρέπει να καλύψει περίπου 10 έως 15 εκατομμύρια ανθρώπους για να έχει «αποτελεσματικό αντίκτυπο στην ανοσία» και πως αυτός ο στόχος θα έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος της άνοιξης ή το αργότερο πριν από το καλοκαίρι.

Σιγκαπούρη: Σχεδόν οι μισοί μετανάστες εργάτες που ζουν σε κοιτώνες έχουν μολυνθεί από covid-19

Σχεδόν οι μισοί από τους μετανάστες που εργάζονται στη Σιγκαπούρη και διαμένουν σε κοιτώνες έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, σύμφωνα με την κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί πολύ περισσότερο μεταξύ τους από όσο φαίνεται στα επίσημα στοιχεία.

Η Σιγκαπούρη έχει ανακοινώσει περισσότερα από 58.000 κρούσματα covid-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία, με τη μεγάλη τους πλειονότητα να καταγράφονται στους κοιτώνες όπου ζουν κυρίως χαμηλόμισθοι μετανάστες από τη νότια Ασία, οι οποίοι ζουν σε συνθήκες συνωστισμού.

Όμως η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι, αν και ως την Κυριακή 54.505 εργάτες είχαν βρεθεί θετικοί στην covid-19 έπειτα από μοριακά τεστ (PCR) που τους έγιναν, άλλοι 98.289 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σε τεστ αντισωμάτων. Τα μοριακά τεστ εντοπίζουν την τρέχουσα μόλυνση, ενώ τα τεστ αντισωμάτων μια προηγούμενη.

Αυτή τη στιγμή στους κοιτώνες των μεταναστών εργατών το 47% εξ αυτών φαίνεται ότι έχει μολυνθεί κάποια στιγμή από την covid-19.

Εκτός των κοιτώνων αυτών, η εξάπλωση του κορονοϊού στον πληθυσμό της Σιγκαπούρης είναι περίπου 0,25% βάσει των τεστ αντισωμάτων που έγιναν σε 1.600 ανθρώπους, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.

Για κάθε μόλυνση covid-19 που εντοπιζόταν στους κοιτώνες μέσω των μοριακών τεστ, άλλες 1,8 παρέμεναν χωρίς να εντοπιστούν και βρέθηκαν μόνο αργότερα, μετά τη διενέργεια τεστ αντισωμάτων.

“Δεν μας προκαλεί έκπληξη, καθώς πολλοί μετανάστες εργάτες δεν είχαν συμπτώματα και κατά συνέπεια δεν αναζήτησαν θεραπεία”, σχολίασε το υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουν τη διαδικασία ελέγχου των περίπου 65.000 εργατών που διαμένουν σε κοιτώνες και οι οποίοι δεν έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής σε τεστ αντισωμάτων του κορονοϊού.

Η Σιγκαπούρη έχει ανακοινώσει πολύ λίγα κρούσματα covid-19 μεταξύ της κοινότητας τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ έχει καταγράψει τους λιγότερους νεκρούς παγκοσμίως λόγω της πανδημίας, μόλις 29.

Η Σιγκαπούρη έγινε χθες Δευτέρα η πρώην ασιατική χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού και αναμένει να λάβει τις πρώτες δόσεις πριν από το τέλος του έτους.

Όσο αρνείσαι τόσο θα υπάρχει – Οι συντάκτες μας γράφουν

Πακιστάν: 2.459 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 73 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.459 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Ασίας να φθάνουν τους 443.246.

Ακόμη 73 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει ως εδώ τους 8.905 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Ο δείκτης θνητότητας φθάνει το 2%.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 2.495 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα