Ρεπορτάζ

Καλαμαριά: Μέτωπο δήμου, φορέων και παρατάξεων για το παραλιακό μέτωπο

Παρέμβαση του δήμου για τα δύο υπό ανοικοδόμηση παραλιακά οικόπεδα με στόχο την παύση των εργασιών και την αποζημίωση των ιδιοκτητών.

Φίλιππος Δεργιαδές
καλαμαριά-μέτωπο-δήμου-φορέων-και-παρ-1119216
Φίλιππος Δεργιαδές

Την ομόθυμη διάθεση της διοίκησης του δήμου, των δημοτικών παρατάξεων και των πολιτιστικών φορέων της πόλης, να συνεχιστεί με κάθε πρόσφορο τρόπο η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Καλαμαριάς, επιβεβαίωσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο δημαρχιακό μέγαρο της Καλαμαριάς.

Η σύσκεψη που ξεκίνησε μετά τις 7.30 και έληξε λίγο πριν μετά από 2,5 περίπου ώρες, εξέτασε όλα τα μείζονα ζητήματα που αφορούν στο παραλιακό μέτωπο, με κυρίαρχο θέμα τη «διάσωση» των δύο παραλιακών οικοπέδων που οικοδομούνται στο Καρμπουρνάκι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου και η διοίκηση του δήμου, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την παραλιακή ζώνη του δήμου, έχουν επιλέξει μία συγκεκριμένη νομική τακτική, με στόχο την παύση των εργασιών αλλά και την αποζημίωση των ιδιοκτητών.

Σχετικές ανακοινώσεις και λεπτομέρειες αναμένονται σήμερα από την διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς, αλλά σύμφωνα  με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το θέμα, με ευθύνη προφανώς των προηγούμενων διοικήσεων που θα μπορούσαν να κινηθούν πιο έγκαιρα, είναι περιπλεγμένο στον λαβύρινθο των σχετικών διατάξεων και αποφάσεων των υπηρεσιών και των δικαστικών αρχών, γεγονός που απαιτεί δραστικές πολιτικές και νομικές αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο δήμος έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια προκειμένου να οριστεί η τιμή για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων και αποζημίωση των ιδιοκτητών.

Οι νομικές ενέργειες θα συνεχιστούν όπως και η προσπάθεια ενδυνάμωσης των διεκδικητικών κινητοποιήσεων προς το κεντρικό κράτος, προκειμένου να εξευρεθεί η χρηματοδότηση για τις αποζημιώσεις.

Επίσης συζητήθηκε συνολικά η στρατηγική για το παραλιακό μέτωπο αλλά και οι διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται με την επαναχάραξη του αιγιαλού, βάσει της διαμόρφωση του τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα της δημοτικής «επικράτειας».

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της δημάρχου Καλαμαριάς Χρύσας Αράπογλου, το παρών έδωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννης  Δαρδαμανέλης ( Γενιά Δημιουργίας), Άρης Τεμεκενίδης (Καλαμαριά Πρώτη Ξανά), Χρήστος Βάρδας (Πρωτοπόρα Δυναμική Καλαμαριά),  Aναστασία Ποικιλίδου (Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς), Αβραάμ Περσίδης (Καλαμαριά που μας Αξίζει) και Δημήτρης Παπαδόπουλος (Αυτοδύναμη Καλαμαριά).

Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι του «Δικτύου πολιτιστικών φορέων για την προστασία του θαλάσσιου μετώπου Καλαμαριάς» που έχουν συγκροτήσει ο Σύλλογος Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», ο Προοδευτικός Σύλλογος Αρετσούς και Δέρκων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «Αγία Παρασκευή», ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κρήνης «Μπουμπουλίνα», ο Σύλλογος Πολιτών Κελλάριου Όρμου «Μικρό Έμβολο» και ο Σύλλογος Πολιτισμικής Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Παρέμβασης Καραμπουρνάκι «Ποσειδών».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα