Τέμπη: Tαυτοποιήθηκαν 55 σοροί- Υπουργός από τη Θεσσαλία πίσω από το ρουσφέτι που διερευνάται

Επεισόδια με χημικά στο Σύνταγμα.

Parallaxi
τέμπη-tαυτοποιήθηκαν-55-σοροί-υπουργός-979596
Parallaxi

Εικόνα: Μυρτώ Τούλα

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί από τα ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής, από τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος έξω από τα Τέμπη, χωρίς να αλλάξει κάτι στον μαύρο απολογισμό των 57 νεκρών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά, από την πρώτη στιγμή μέχρι και χτες, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 νεκροί. Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Στο τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από την φοβερή σύγκρουση των δύο τρένων και απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες και αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπουργός από τη Θεσσαλία πίσω από το ρουσφέτι που διερευνάται

Ποιος «γαλάζιος» βρίσκεται πίσω από το ρουσφέτι του σταθμάρχη της Λάρισας; Ποιος δηλαδή τον έσπρωξε και από αχθοφόρος προήχθη στην ευαίσθητη θέση μέσα από…ταχύρρυθμη εκπαίδευση;

Συμφωνά λοιπόν με πληροφορίες που μεταδίδει το ieidiseis, στο «ραντάρ» βρίσκεται υπουργός με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Πηγή: ieidiseis 

Eνώπιον της ανακρίτριας ο σταθμάρχης της Λάρισας

Στο γραφείο της ανακρίτριας βρίσκεται από τις 9 το πρωί της Κυριακής ο σταθμάρχης της Λάρισας, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Όπως μετέδωσε πάντως ο ΣΚΑΪ, η απολογία με αίτημα της ανακριτρίας δεν ξεκίνησε αμέσως λόγω τεχνικού ζητήματος.

Προσερχόμενος ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Παντζαρτζίδης δήλωσε: «Δεν μπορώ να πάρω άλλη αναβολή, θέλω να τελειώνει αυτό το θέμα για να σταματήσουν και οι παραφιλολογίες».

Ο 59χρονος που είναι αντμέτωπος με βαριές κατηγορίες, φέρεται να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες είπε σε όσους τον είδαν «κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».

Ο σταθμάρχης ήταν να απολογηθεί χθες, αλλά ο συνήγορός του πήρε προθεσμία αφού όπως υποστήριξε «υπήρξαν νέα στοιχεία».

Καθώς περνούν οι μέρες, πληθαίνουν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

Πηγή: skai.gr

Επεισόδια με χημικά στο Σύνταγμα

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγη ώρα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα της μεγάλης, ειρηνικής συγκέντρωσης μνήμης και διαμαρτυρίας για τα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ και πέτρες και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με την χρήση χημικών στην κάτω πλευρά της πλατείας Συνταγματος.

Στη συνέχεια ξεκίνησε κυνηγητο που έφτασε μέχρι την οδό Πανεπιστημίου.

Πλήθος κόσμου έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο και βρίσκεται στο Σύνταγμα, κρατώντας πανό διαμαρτυρίας και μαύρα μπαλόνια.

Στη Λεωφόρο Αμαλίας έχει διακοπεί η διέλευση των οχημάτων.

Συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Πηγή: Mάκης Συνοδινός/ skai.gr

Μαρτυρία επιβάτη στα Τέμπη: «Είδα την ανησυχία του μηχανοδηγού, την ένιωσα»

Αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων, η καρδιά μου βρίσκεται μαζί τους. Ήμουν στο 3ο βαγόνι στη θέση 41. Έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν από όσους βρίσκονταν στο τρένο», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τον Γιάννη Πιτταρά και τον Γιώργο Γρηγοριάδη, ο Θεόδωρος Κατσιούλης, ένας από τους επιζήσαντες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως επισημαίνει, ταξίδευε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφοντας από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.«Εγώ πάντα πηγαίνω με το λεωφορείο στην Αθήνα αλλά λόγω του 3ημέρου και τα καλά λόγια που είχα ακούσει τόσο καιρό για το τρένο, ότι είναι γρήγορο και βολικό, αποφάσισα να κόψω εισιτήριο και να φύγω με το τρένο. Ήθελα να γυρίσω τη Δευτέρα αλλά όλα τα τρένα ήταν γεμάτα, οπότε έκοψα εισιτήριο για την Τρίτη και έτυχε να συμβεί αυτό», υπογράμμισε ο κ. Κατσιούλης.

«Και τραυματισμένοι που ήμασταν γυρνούσαμε πίσω να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Αυτό δεν το έχω ξαναζήσει πουθενά, αυτή την αλληλοβοήθεια. Παρ’ όλο που φοβηθήκαμε τον καπνό και τη φωτιά, προσπαθήσαμε και εμείς και και τα παιδιά, οι πιο νέοι από εμάς, να βοηθήσουμε όλους τους τραυματίες να βγουν από το τρένο. Γυρνούσαμε και βοηθούσαμε», πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο κύριος Θεόδωρος Κατσιούλης, στην καθυστέρηση που είχε η αμαξοστοιχία στον Παλαιοφάρσαλα, κατέβηκε από το τρένο και περπατώντας παρατήρησε την ανησυχία του μηχανοδηγού. «Μέχρι πριν το ατύχημα, όλα πήγαιναν καλά εκτός από την καθυστέρηση που είχαμε στα Παλαιοφάρσαλα. Εκεί κατέβηκα και είδα την ανησυχία του μηχανοδηγού, γιατί περπατούσαμε περίπου 20 λεπτά, είχε ανοίξει την πόρτα ο άνθρωπος και έλεγε ότι έχουμε καθυστέρηση και τα λοιπά. Ένιωσα την ανησυχία του ανθρώπου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιζήσας επιβάτης.

«Ευτυχώς πολύς κόσμος κατέβηκε στη Λάρισα αλλά ανέβηκαν και αρκετοί. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, το τρένο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Νιώσαμε το ωστικό κύμα. Παρά τον πανικό, τα νέα παιδιά άνοιξαν τους φακούς στα κινητά για να βοηθήσουν», κατέληξε λέγοντας ο κ. Κατσιούλης.

Πηγή: skai.gr

Πηγές: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Μάκης Συνοδινός/ skai.gr, ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα