Top

Θεσσαλονίκη: Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid tests

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα σε πολλούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-που-μπορείτε-να-κάνετε-δω-708456
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα σε πολλούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Δείτε αναλυτικά τις επίσημες ανακοινώσεις:

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Αύριο Τετάρτη 24.02 δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούνται  στην Πλατεία Ευόσμου. Τα rapid test θα συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο:

Την Πέμπτη 25.02 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο 3ο – 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου στην οδό Χαριλάου Τρικούπη περιοχή Κάτω Ηλιούπολης και την Παρασκευή 26.02 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου στον οδό Μακεδονίας 62, περιοχή Ελπίδας.

Όλες τις ημέρες το ωράριο προσέλευσης είναι 10:00 – 15:00.

Δήμος Λαγκαδά

Ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με την Κοινότητα Σοχού πραγματοποιούν, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και της προστασίας της υγείας των δημοτών, δωρεάν μαζικούς ελέγχους Ταχείας Ανίχνευσης Αντιγόνου (Rapid Test) Covid-19, Μέσα Από Το Αυτοκίνητο (Drive Through). Τα test θα διενεργηθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου από τις 10:00 πμ. έως τις 3:00 μμ. στην πλατεία του Σοχού.

Για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, οι δημότες που επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο θα πρέπει:

• Να έχουν μαζί τους το Δελτίο Ταυτότητας • Να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους. • Να γνωρίζουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο επιθυμούν να αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Για τη μετακίνηση στέλνετε τον αριθμό 1 στο 13033 (1, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας).

Δήμος Καλαμαριάς

Δίπλα στους πολίτες του ο Δήμος Καλαμαριάς θα πραγματοποιήσει rapid test και αυτήν την εβδομάδα στον Φοίνικα μπροστά από τα ΚΑΠΗ. Την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, (10.00 π.μ- 15.00 μ.μ) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής θα κάνουν δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης COVID 19 (rapid tests) μέσω Drive-through.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Συνεχίζονται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη οι έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες, εντελώς δωρεάν.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο Πανόραμα, επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής)

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι σε rapid tests θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Για τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, στον χώρο θα βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία, ενώ θα τηρηθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η αισιοδοξία του Μπόρις Τζόνσον – Η μακάβρια πορεία τoυ ιου στις ΗΠΑ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα