Top

Θεσσαλονίκη: Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid tests αυτή την εβδομάδα

Δείτε αναλυτικά τα σημεία και τις ώρες που διεξάγονται.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-που-μπορείτε-να-κάνετε-δω-742704
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε πολλούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Δείτε αναλυτικά τις επίσημες ανακοινώσεις:

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ευχαριστεί τους πολίτες που όλο αυτό το διάστημα προσέρχονται στους ταχείς δωρεάν ελέγχους αντιγόνου (rapid test) που πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία του ΕΟΔΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το διήμερο 31/3-1/4 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 600 έλεγχοι σε διερχόμενους πολίτες μέσα από οχήματά. Οι δωρεάν έλεγχοι θα συνεχιστούν σε πεζούς την Τρίτη 6 Απριλίου από τις 10π.μ. έως 2:30 μ.μ. στην Πλατεία Εμμανουήλ Παππά (Ελευθερίας και 28ης Οκτωβρίου, Αμπελόκηποι) και την Πέμπτη 8 Απριλίου από τις 10 π.μ. έως 2:30 μ.μ. στην Πλατεία Κωνσταντίνου Τσομπάνογλου Μενεμένης. Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Δευτέρα 5/4/2021, από 10.00πμ έως 15.00μμ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν rapid test μόνο για οδηγούς από το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό τους στο Πάρκο Μουσών στη συμβολή των οδών Μαρτίου & Μουσών πίσω απο τον υποσταθμό ΔΕΗ της Μ. Αλεξάνδρου. Η είσοδος των οχημάτων θα γίνεται απο την οδό Μαρτίου.

Δήμος Παύλου Μελά

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παύλου Μελά ευχαριστεί τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ που ενισχύουν την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των κατοίκων με τη διενέργεια 5.465 δωρεάν rapid test για COVID -19, σε 25 μαζικές διοργανώσεις, στις ΔΕ Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας κατά τη διάρκεια του Α΄ τριμήνου 2021.

Σε συνέχεια των δειγματοληπτικών ελέγχων περιορισμού της διασποράς του ιού, που πραγματοποιούνται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά, ανακοινώνονται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, 3 νέες προγραμματισμένες δράσεις στην εβδομάδα που ακολουθεί.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

➢ Δευτέρα 5/4: πλατεία Δημοκρατίας, ΔΚ Ευκαρπίας

➢ Τετάρτη 7/4: κεντρική πλατεία Τερψιθέας (πάρκο Ρόδων), ΔΚ Σταυρούπολης

➢ Παρασκευή 9/4: παλιό δημαρχείο Πολίχνης, ΔΚ Πολίχνης

Ώρες 10.00-14.30

Την ομαλή διεξαγωγή των ελέγχων και την αποφυγή συνωστισμού, διασφαλίζει η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει κατά τη μετακίνησή τους να στείλουν μήνυμα (sms) για μετακίνηση 1 στο 13033 και να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Τα αποτελέσματα θα τους γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Γίναμε ένα ψυχιατρικό πείραμα σε εξέλιξη

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Προηγήθηκαν ήδη 29 ανάλογοι έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι – Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής περισσότεροι από 8.600 συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

– τη Δευτέρα 5 Απριλίου στην Πυλαία, επί της οδού Κύπρου (έναντι Ελαιορέματος

-την Τρίτη 6 Απριλίου στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102 (έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Χορτιάτη)

-την Τετάρτη 7 Απριλίου στην Πυλαία, επί της οδού Κύπρου (έναντι Ελαιορέματος

-την Πέμπτη 8 Απριλίου στο Πανόραμα, επί της οδού επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής)

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι σε rapid tests υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Για τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, στον χώρο θα βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία, ενώ θα τηρηθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Στη νότια πύλη της ΔΕΘ αντί του δημαρχείου και με διευρυμένο ωράριο, λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου, θα υλοποιείται και αυτήν την εβδομάδα το πρόγραμμα δωρεάν rapid tests για τον κορωνοϊό που έχει καθιερωθεί στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες στη νότια πύλη της ΔΕΘ θα γίνουν την από τη Δευτέρα 5 Απριλίου μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα. 

Δήμος Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς έχει προγραμματίσει από την Τρίτη 6 έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου να πραγματοποιήσει rapid tests.

Συγκεκριμένα από τις 10:00 έως τις 14:45 στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής θα πραγματοποιεί δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης covid19 (rapid tests), σε όσους το επιθυμούν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα