Top

Βρετανία: Χαλάρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους επισκέπτες

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στον κόσμο.

Parallaxi
βρετανία-χαλάρωση-των-μέτρων-για-τους-771217
Parallaxi
Πηγή: Unsplash

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στον κόσμο

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε απόψε τη χαλάρωση των προϋποθέσεων για την είσοδο των εμβολιασμένων επισκεπτών στην Αγγλία, ένα μέτρο που αναμενόταν εναγωνίως από τον τουριστικό τομέα και τους αερομεταφορείς.

Από τις 4 Οκτωβρίου, οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν την Αγγλία δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται πλέον σε διαγνωστικό έλεγχο, εφόσον δεν προέρχονται από χώρα υψηλού κινδύνου, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς με ανάρτησή του στο Twitter. Στη συνέχεια, από τα τέλη Οκτωβρίου, το μοριακό τεστ (PCR) που απαιτείται να γίνεται τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξη στην Αγγλία θα αντικατασταθεί από ένα φθηνότερο τεστ αντιγόνου.

Εφόσον οι ταξιδιώτες βρεθούν θετικοί, θα μπαίνουν σε απομόνωση και θα υποβάλλονται σε μοριακό τεστ, χωρίς επιπρόσθετο κόστος. Θα γίνεται επίσης ανάλυση των αποτελεσμάτων για να εντοπίζονται νέες παραλλαγές του κορονοϊού

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Τουρκία, το Πακιστάν και οι Μαλδίβες, θα βγουν από την “κόκκινη” λίστα. Οι ταξιδιώτες από τις χώρες αυτές ήταν υποχρεωμένοι να μένουν σε 10ημερη καραντίνα σε ξενοδοχείο μετά την άφιξή τους, με δικά τους έξοδα.

Η “πορτοκαλί” λίστα θα καταργηθεί και στο εξής θα υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες χωρών, του “υψηλού” και “χαμηλού” κινδύνου.

Οι ανεμβολίαστοι επισκέπτες από τις χώρες χαμηλού κινδύνου θα πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ πριν από την αναχώρησή τους και την δεύτερη και όγδοη ημέρα μετά την άφιξή τους. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να κάνουν και τρίτο τεστ, ώστε να μειωθεί ο χρόνος της υποχρεωτικής, 10ημερης καραντίνας.

Τα νέα μέτρα θα επιτρέψουν σε περισσότερους ανθρώπους “να ταξιδέψουν, να δουν τους δικούς τους ή να κάνουν δουλειές σε όλον τον κόσμο, δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση στην ταξιδιωτική βιομηχανία”, εκτίμησε ο Γκραντ Σαπς.

Τα μέτρα ισχύουν μόνο για την Αγγλία, όμως συνήθως οι τοπικές κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας εφαρμόζουν στη συνέχεια τους ίδιους κανόνες.

Ιταλία: Οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να αντικαθιστούν, προσωρινά, τους εργαζόμενους χωρίς πράσινο πάσο

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι επιχειρήσεις με λιγότερο από δεκαπέντε υπαλλήλους θα μπορούν να αντικαθιστούν, προσωρινά, τους εργαζόμενους που δεν διαθέτουν “πράσινο πάσο εμβολιασμένου”.

Η κάθε αντικατάσταση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δέκα ημέρες και οι εργαζόμενοι χωρίς “πάσο” θα παύονται, μεν, των καθηκόντων τους, αλλά δεν θα μπορούν να απολύονται.

Οι εμπορικές ενώσεις της χώρας, βέβαια, υπογραμμίζουν ότι με αντικαταστάσεις τόσο μικρής διάρκειας, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία των καταστημάτων.

“Με το green pass προστατεύονται και οι εργαζόμενοι, ενώ θα δοθεί, ως γνωστόν, ένας μήνας περιθώριο ώστε όποιος το επιθυμεί να μπορεί να πάει να εμβολιαστεί και να εξασφαλίσει το πάσο”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας Αντρέα Ορλάντο.

“Προσπαθήσαμε να λάβουμε υπόψη και τα αιτήματα των συνδικάτων, αλλά δεν κατέστη πάντα δυνατό, διότι η ευχέρεια κινήσεων μιας τόσο ευρείας κυβερνητικής συμμαχίας, δεν είναι τόσο μεγάλη”, πρόσθεσε ο Ορλάντο, σε συνομιλία του με τον διευθυντή της εφημερίδας La Stampa, Mάσιμο Τζανίνι.

Διαβατήρια εμβολιασμού: Είναι τα προσωπικά δεδομένα σε ασφαλή χέρια;

ΗΠΑ: Θετικά στον κορωνοϊό έξι λιοντάρια και τρεις τίγρεις του ζωολογικού κήπου της Ουάσιγκτον

Έξι λιοντάρια και τρεις τίγρεις του ζωολογικού κήπου της Ουάσιγκτον διαγνώστηκαν θετικά στον νέο κορονοϊό και λαμβάνουν αγωγή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι φύλακες παρατήρησαν» ότι έξι αφρικανικά λιοντάρια, ένας τίγρης της Σουμάτρας και δύο τίγρεις της Σιβηρίας «εκδήλωσαν απώλεια όρεξης, βήχα, φτέρνισμα και λήθαργο». Τα άγρια ζώα διαγνώστηκαν θετικά στην Covid-19 στα προκαταρκτικά τεστ που υποβλήθηκαν, περιγράφει ο ζωολογικός κήπος σε ένα δελτίο τύπου.

Τα αποτελέσματα των τεστ που θα επιβεβαιώσουν τη διάγνωση αναμένονται τις επόμενες ημέρες, διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι.

Τα ζώα που μολύνθηκαν λαμβάνουν αγωγή με αντιφλεγμονώδη, φάρμακα κατά της ναυτίας και αντιβιοτικά για τον κίνδυνο πνευμονίας.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου υπογράμμισαν πως το κοινό δεν κινδυνεύει, δεδομένης της απόστασης που χωρίζει τον χώρο που βρίσκονται τα ζώα από τους επισκέπτες.

Οι μολύνσεις των άγριων ζώων έγιναν γνωστές, την ώρα που πολλοί ζωολογικοί κήποι στις ΗΠΑ, μεταξύ αυτών ο ζωολογικός κήπος της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη μιας εκστρατείας εμβολιασμών σε είδη ζώων που κινδυνεύουν να προσβληθούν από την Covid-19 σε αυτούς τους χώρους.

Εκτός των αιλουροειδών, πρωτεύοντα έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό στη χώρα, όπως γορίλες στον ζωολογικό κήπο της πόλης Ατλάντα στην Τζόρτζια, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί την περασμένη εβδομάδα.

Τα ζώα του ζωολογικού κήπου της αμερικανικής πρωτεύουσας θα εμβολιαστούν τους επόμενους μήνες με ένα εμβόλιο που ανέπτυξε η εταιρεία Zoetis.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα