Εστιατόρια

To Pharaoh του Μανώλη Παπουτσάκη μπήκε στον οδηγό Michelin

Αλήθεια, δεν είναι υπέροχο να βλέπεις να φιγουράρει ένα πιάτο με κάστανα στιφάδο στις σελίδες της Michelin;

Parallaxi
to-pharaoh-του-μανώλη-παπουτσάκη-μπήκε-στον-οδ-1257516
Parallaxi

Ως νέα προσθήκη στην κατηγορία Bib Gourmand (καλή σχέση ποιότητας-τιμής) του Οδηγού Michelin έρχεται περήφανα να προστεθεί στις προτάσεις το Pharaoh στα Εξαρχεια, επί την οδού Σολωμού, το εστιατόριο του Μανώλη Παπουτσάκη που μαζί με τον δημοσιογράφο Φώτη Βαλλάτο έβαλαν “φωτιά” στην γαστρονομική Αθήνα.

Ο Μανώλης Παπουτσάκης, μετά το περίφημο κρητικό Χαρούπι και τα Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, στο επόμενο βήμα του απολαμβάνει ακόμα μία διάκριση μετά την προτίμηση του κοινού που γρήγορα έκανε στέκι το Pharaoh

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που το Pharaoh Athens βρίσκεται στον φετινό οδηγό MICHELIN Guide λαμβάνοντας την Bib Gourmand διάκριση. Αυτή ανήκει πρωτίστως σε όλους τους ανθρώπους του Pharaoh που δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αφιερώνεται, όμως, και σε όλους τους μάγειρες και τις μαγείρισσες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που παλεύοντας κρατούν ακόμα ζωντανή τη δική μας κουζίνα μαγειρεύοντας υπέροχα πιάτα με υπέροχα υλικά από τους τόπους τους στις κατσαρόλες, στους ξυλόφουρνους και στις φωτιές.

Ας ελπίσουμε να εισακουστεί επιτέλους η φωνή πολλών από εμάς που αιτούμαστε χρόνια τώρα να προχωρήσουμε σε γενναίες επιχορηγήσεις του οδηγού προκειμένου να μπορέσει να ταξιδέψει σε όλη την χώρα και να ξεχωρίσει όλα εκείνα τα εστιατόρια που προβάλουν ακάματα την ελληνική γαστρονομία σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Επιτέλους να γίνει το βήμα αυτό…

Ας μείνω, όμως, στη μέρα αυτή, μια μέρα χαράς, συγχαίροντας όλους όσοι με τη σκληρή δουλειά τους κατάφεραν να διακριθούν. Γιατί μόνο έτσι έρχονται αυτές οι διακρίσεις.

(Υ.Γ. Αλήθεια, δεν είναι υπέροχο να βλέπεις να φιγουράρει ένα πιάτο με κάστανα στιφάδο στις σελίδες της Michelin;)» αναφέρει σε ανάρτηση του ο γνωστός σεφ.

Ο Μανώλης Παπουτσάκης γεννήθηκε στα Χανιά, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου και στη συνέχεια πήγε στην Θεσσαλονίκη για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής στην Φιλοσοφική Σχολή της Θεσσαλονίκης που έγινε η δεύτερη πατρίδα του. Εκεί γνώρισε και αγάπησε την μαγειρική και αφού αφιερώθηκε σ’ αυτή εστίασε στην Κρητική κουζίνα ξέροντας πως είναι το γερό θεμέλιο της μεσογειακής κουζίνας.

Στο παρελθόν είχε συμμετάσχει ως κριτής σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μαγειρικής καθώς και στο MasterChef Junior.Εργάστηκε σε αρκετά εστιατόρια, ανάλαβε την κουζίνα του εστιατορίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, διδάσκει μαγειρική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ,

Γνώρισε καλά, αγάπησε και τίμησε τα προϊόντα του τόπου του τόσο για τη θρεπτικότητά τους όσο και για την νοστιμιά που μπορούν να δώσουν στο φαγητό και καθημερινά τα κάνει γνωστά μέσα από τα φρέσκα και άψογα μαγειρεμένα πιάτα του στο βραβευμένο και γνωστό εδώ και χρόνια εστιατόριο του το Χαρούπι αλλά και στο μεζεδοπωλείο Δέκα τραπέζια στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα