Όσα θα κυριαρχήσουν στη διατροφή μας το 2018
Όταν οι άλλοι θα τα τρώνε εσύ θα ξέρεις ήδη!
Κάθε χρόνο οι διατροφικές τάσεις αλλάζουν και κάθε χρονιά ένα προϊόν, μία δίαιτα, κάποια blogger, ένας διατροφολόγος και σίγουρα ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα έχει την τιμητική του. Πώς θα κινηθούν οι τάσεις που αφορούν στην διατροφή αυτή την σεζόν; Τί θα κυριαρχήσει στο στομάχι και την lunch box μας;
Λιγότερη ζάχαρη και υδατάνθρακες στα σνακ
Κατακόρυφα θα ανέβουν τόσο σε ζήτηση όσο και στην προτίμηση των καταναλωτών τα προϊόντα και οι τροφές που περιέχουν χαμηλά ποσοστά ζάχαρης και υδατανθράκων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα ξεπηδήσουν στην αγορά -στα περίπτερα και στα ράφια των σούπερ μάρκετ- ολοένα και περισσότερα σνακ με αυτή την φιλοσοφία.
Ακατέργαστα τρόφιμα
Το clean eating όχι μόνο ζει αλλά και θα βασιλεύσει την επόμενη σεζόν καθώς ολοένα και αυξάνεται η τάση των καταναλωτών ως προς την επιλογή και κατανάλωση τροφίμων με ελάχιστη ή καθόλου επεξεργασία. Αυτό προϋποθέτει τρόφιμα που δεν χρειάζονται καν μαγείρεμα καθώς μπορούν να καταναλωθούν και ωμά.
Το μπαχαρικό με το εντυπωσιακό χρώμα και το άρωμα Ινδίας έρχεται και θα το συναντάτε μπροστά σας όλη την σεζόν. Όχι μόνο ως καρύκευμα στα πιάτα αλλά και ως φυσικό καλλυντικό εξαιτίας των ιδιαίτερων στοιχείων του.
Αποξηραμένα φρούτα και σνακ
Μεγάλη επιστροφή για τα αποξηραμένα φρούτα από τα μήλα και τα βερίκοκα μέχρι τα δαμάσκηνα κα. Ξανά λοιπόν τα σακουλάκια με αποξηραμένα φρούτα ως σνακ, θα επανέλθουν στις τσάντες.
Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση
Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να ακούγονται λίγο περίεργα, αλλά πρόκειται για μια τάση που θα έχει σημαντική άνοδο στο εγγύς μέλλον. Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι γνωστά για το γεγονός ότι μπορούν να σας δώσουν μια ώθηση στην ενέργεια και μπορούν να βελτιώσουν το πεπτικό σας σύστημα. Το “Miso” (που χρησιμοποιείται για την ομώνυμη σούπα) είναι φτιαγμένο από ζυμωμένη σόγια με την δημοτικότητά του να αυξάνεται. Το Tempeh, το natto και το kimchi είναι επίσης μερικά παραδείγματα ζυμωμένων τροφίμων.
Προϊόντα που προασπίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου
Προϊόντα όπως το γιαούρτι, που περιέχουν προβιοτικά και που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην αύξηση της ποσότητας των καλών βακτηρίων που υπάρχουν στο έντερο προασπίζοντας την καλή λειτουργία του, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αγορά. Και υπάρχουν πολλά λαχανικά και χόρτα που μπορούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Πρωινό
Το πρωινό θα εκτοπίσει ίσως το 2018 το brunch καθώς ήδη μεγάλα εστιατόρια και chef διεθνώς στήνουν τις καρτέλες τους γύρω του. Δεν θα αποτελεί μία τυπική εκδοχή κάποιου μενού αλλά θα πάρει την θέση του απόλυτου πρωταγωνιστή.
Κορεάτικη Κουζίνα
Η κουζίνα που θα εμπνεύσει και θα απασχολήσει στα πιο επιδραστικά μενού παγκοσμίως είναι η κορεάτικη. Τα φύκια και η σούπα από tofu είναι μια συνταγή που πολλά εστιατόρια ήδη αρχίζουν και δοκιμάζουν, και το ίδιο ισχύει και για τη σάλτσα από καλαμάρια στη σχάρα.
Αλεύρι μανιόκας
Ένα είδος άλευρου αρκετά γνωστό στην Ασία και στη Νότιο Αμερική ιδανικό για ανθρώπους μη ανεκτικούς στη γλουτένη και για όσους θέλουν μια ακόμα πιο υγιεινή εκδοχή του κλασικού άλευρου.