με-γιάννη-μπουτάρη-θα-κλείσει-η-συζήτη-715758

Αρχιτεκτονικη

Με Γιάννη Μπουτάρη θα κλείσει η συζήτηση για το μέλλον της Θεσσαλονίκης

Στην τελική ευθεία για την δημόσια συζήτηση της Κυριακής 18/2, στο Ολύμπιον, ανακοινώνουμε σήμερα το τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης.

Parallaxi
Parallaxi

Στην τελική ευθεία για την δημόσια συζήτηση της Κυριακής 18/2, στο Ολύμπιον, ανακοινώνουμε σήμερα το τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από την πρώτη της κυκλοφορία, η Parallaxi, το παλαιότερο free press της Ελλάδας, ανοίγει το δημόσιο διάλογο στην Θεσσαλονίκη για μια σειρά καίρια ζητήματα της πόλης. Η πρώτη μεγάλη δημόσια συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» την ερχόμενη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο «Ολύμπιον» (αιθ. Παύλος Ζάννας) και τιτλοφορείται «Πού πάει αυτή η πόλη;».

To πρώτο μέρος (14.30) ανοίγει μια κουβέντα χωρίς φόβο για την αρχιτεκτονική της πόλης, τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν, αλλά και τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης (16.00)  τίθεται ο εξής προβληματισμός: Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη εκτός θέματος;.

Στο τρίτο μέρος και καθώς η συζήτηση θα ολοκληρώνεται, φτάνει η ώρα των παραδειγμάτων.

Τα φωτεινά παραδείγματα του μέλλοντος

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής της parallaxi Χάρης Δημαράς καλεί στη σκηνή την κ. Ιωάννα Ράλλη της Alumill και παρουσιάζει το εξαιρετικό project ArXellence 2 που αφορά στη δυτική είσοδο της πόλης.

Στη συνέχεια, θα μιλήσει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ιδρύματος για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, Γιάννης Μπουτάρης για το εμβληματικό έργο και ο επίλογος της κουβέντας θα δοθεί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα του Thess INTEC, Νίκο Ευθυμιάδη, που θα αναφερθεί στο Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη.

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος είναι υπό κατασκευή μουσείο με θέμα το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη της Ελλάδας, στην περιοχή Μπεξινάρι του λιμανιού της πόλης. Το υπό ανέγερση μουσείο πρόκειται να στεγάσει τα αρχεία, τα βιβλία και λοιπά αντικείμενα που υφάρπαξαν οι γερμανικές αρχές κατοχής στις 11 Ιουλίου 1942 από 30 συναγωγές και εβραϊκά ιδρύματα τής Θεσσαλονίκης και τα μετέφεραν αργότερα στο Βερολίνο.

Το υλικό αυτό κατέληξε στη Μόσχα το 1945 μετά την κατάληψη του Βερολίνου από τον σοβιετικό στρατό· ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2021 η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να το επιστρέψει στην Ελλάδα, ώστε να εναποτεθεί στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος.

Το Μουσείο και όσα φέρνει στη Θεσσαλονίκη η δημιουργία του θα παρουσιάσει ο Γιάννης Μπουτάρης. 

Ο Γιάννης Μπουτάρης (Θεσσαλονίκη, 13 Ιουνίου 1942) είναι Έλληνας επιχειρηματίας, οινολόγος και πολιτικός, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης υπό την παράταξη του Σπύρου Πέγκα, ενώ διετέλεσε ξανά και κατά το παρελθόν (2003-11). Κατά το παρελθόν υπήρξε, ακόμη, 60ός δήμαρχος Θεσσαλονίκης από την ίδρυση της δημαρχίας της πόλης, κερδίζοντας δύο, συνεχόμενες, δημοτικές εκλογές (2010 & 2014).

To Thess Intec το μεγαλύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς στη ΝΑ Ευρώπη καθώς ιδρύεται το Thess INTEC, το Κέντρο Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

Το Κέντρο Καινοτομίας & Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης θα είναι ένα επιστημονικό και τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς, που θα τονώσει και θα φιλοξενήσει συνεργασίες μεταξύ πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, εταιρειών, δημόσιου τομέα και τοπικών κοινωνιών.

Κύριος στόχος του είναι η προώθηση της κουλτούρας της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και των εταίρων που βασίζονται στη γνώση, με αποτέλεσμα προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής για τις παγκόσμιες αγορές.

Το Thess INTEC αναπτύσσεται σε μία παραθαλάσσια τοποθεσία συνολικής έκτασης 760.000 τ.μ. και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του ενισχύει την ανταλλαγή γνώσεων σε όλο το περιβάλλον του campus.

To project θα παρουσιάσει ο Νίκος Ευθυμιάδης.

Πρόεδρος του Ομίλου Εταιριών REDESTOS Efthymiadis Agrotechnology Group (έτος ίδρυσης 1935). Ένας από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματικούς Ομίλους στην Ελλάδα και την Ν.Α. Ευρώπη, στους τομείς της Αγροτικής τεχνολογίας, Γεωργικών εφοδίων και Υπηρεσιών. Είναι  Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Τεχνολογικού Κέντρου Thess INTEC – ΕΑΝΕΠ Thess INTEC Α.Ε. Ιδρυτικό μέλος του βραβείου ΘΕΟΦΑΝΩ, Governing Council

Το ArXellence 2 είναι ένας Ανοιχτός, Δωρεάν, Διεθνής Διαγωνισμός Ιδεών που αποσκοπεί στην ανάδειξη του καινοτόμου σχεδιασμού ως την ιδανική προσέγγιση για τη δημιουργία του επόμενου Επιχειρηματικού Κέντρου της θεσσαλονίκης (CBD).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Alumil με στόχο την επανεκκίνηση της συζήτησης γύρω από τον αστικό επανασχεδιασμό μιας σημαντικής περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Είναι ένας διαγωνισμός που θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού κέντρου με κτίρια εμπορικής και οικιστικής χρήσης, σε συμφωνία με τις προδιαγραφές αντίστοιχων εγχειρημάτων σε προηγμένες πόλεις του εξωτερικού.κ. Ιωάννα Ράλλη,  η Architect Consultant Executive της Alumill και παρουσιάζει το εξαιρετικό project ArXellence 2 που αφορά στη δυτική είσοδο της πόλης.

Κυριακή 18/2/2024 Ολύμπιον, αίθουσα Παύλος Ζάννας Στην αίθουσα υπάρχουν 190 συνολικά θέσεις. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας άφιξης. Δεν επιτρέπονται όρθιοι. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα