Parallax View

BEST OF PARALLAXI: Τα 10 κείμενα που διαβάσατε περισσότερο τον Μάϊo!

Συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, απόψεις, προτάσεις για σειρές, νέοι άνθρωποι και πολλά άλλα συνθέτουν το μωσαϊκό των πιο δημοφιλών posts.

Parallaxi
best-of-parallaxi-τα-10-κείμενα-που-διαβάσατε-περισσότ-903736
Parallaxi

Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι και αποχαιρετάμε τον Μάϊο θριαμβευτικά, ρίχνοντας μία ματιά στα δέκα πιο διαβασμένα κείμενα της Parallaxi τον τελευταίο μήνα της άνοιξης. 

Συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, απόψεις, προτάσεις για σειρές, νέοι άνθρωποι και πολλά άλλα συνθέτουν το μωσαϊκό των πιο δημοφιλών posts.

Ξεκινούμε λοιπόν την ανάγνωση του top 10. #10 Περπατήσαμε στην άγνωστη συνοικία της δυτικής Θεσσαλονίκης

dialoghi-18.JPG

Όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη πολλές περιοχές ανεξερεύνητες, σαν είναι βγαλμένες από τον χάρτη. Σημεία στην πόλη που κανείς ποτέ δεν θα σου πει πως πρέπει να περάσεις ή δεν θα τα δεις σε λίστες με προτάσεις για το «τι να κάνεις σήμερα το απόγευμα». Σημεία στον χάρτη εξαφανισμένα από κάθε σχέδιο και σκέψη για ανάπτυξη. Μία τέτοια παρατημένη συνοικία στα δυτικά της πόλης αλλά ταυτόχρονα με μία τεράστια ιστορία άγνωστη για πολλούς είναι και η Διαλογή. Τι και αν γύρω της υπάρχουν δημοφιλείς άλλες περιοχές, η ίδια παραμένει “άγνωστη”. *Κάνε την όμορφη βόλτα εδώ. 

#9 Δυο φοιτήτριες που γύρισαν από Erasmus κάνουν σύγκριση πανεπιστήμιων

apth-2-6ed3A.jpg

Δύο φοιτήτριες που παρακολούθησαν το πρόγραμμα Erasmus σε πανεπιστήμια του εξωτερικού κάνουν σύγκριση όσον αφορά τις προδιαγραφές, την γνώση, τη δράση στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και την φύλαξη των campus. Χρειαζόμαστε όντως την αστυνομία στα πανεπιστήμια; Πώς χειρίζονται τις καταλήψεις, την φύλαξη των φοιτητών και των κτιρίων στο εξωτερικό; Τι προδιαγραφές έχει η τριτοβάθμια εκπαίδευση εκτός συνόρων; *Το ρεπορτάζ εδώ.  #8 «Σαν τα προβλήματα υποδομών της Χαλκιδικής δεν έχει»

xalkidiki.jpg

Μπορεί και φέτος ο νομός Χαλκιδικής να έχει αναδειχτεί πρωταθλητής σε γαλάζιες σημαίες, αφήνοντας πίσω την Αττική, τη Κρήτη και τη Ρόδο, και μπορεί πράγματι Έλληνες και ξένοι τουρίστες να αναφωνούν ότι «σαν την Χαλκιδική δεν έχει», όμως η άλλη όψη του νομίσματος, αυτή των υποδομών και των δικτύων, δεν είναι καθόλου ευχάριστη για μία περιοχή, που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. *Η συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ.  #7 Δήμος Θεσσαλονίκης: Σοκ και δέος από τη σύλληψη Αβαρλή

avarlis-photo.jpg

Η είδηση της σύλληψης του αντιδημάρχου Γιώργου Αβαρλή, ως εμπλεκόμενου σε ιδιωτική υπόθεση εκβίασης και δωροληψίας, έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρο το δήμο Θεσσαλονίκης, με την διοίκηση Ζέρβα να δηλώνει έκπληξη και να μιλά για κεραυνό εν αιθρία και την αντιπολίτευση να θυμάται παλαιότερες υποθέσεις που ταλαιπώρησαν το δήμο. *Το ρεπορτάζ εδώ.  #6 Έτσι το ζουν οι Θεσσαλονικείς τις νύχτες στη Χαλκιδική

pexels-mauricio-mascaro-801863.webp

Εδώ και δεκαετίες η Χαλκιδική αποτελεί μία σταθερή επιλογή για τους Θεσσαλονικείς. Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν συνειδητά πως θέλουν να περάσουν εκεί τις διακοπές τους, όμως ισχύει και το γεγονός ότι όσοι ζουν στη Θεσσαλονίκη και δεν πρόλαβαν ή δεν κατάφεραν να κανονίσουν διακοπές σε κάποιο νησί ή άλλο θερινό προορισμό, έχουν ως εναλλακτική την Χαλκιδική για τα μπάνια τους.

*Η συνέχεια εδώ. 

#5 Επισκέφθηκα το νησί που σταμάτησε ο χρόνος στον 16º αιώνα

279239797-410387483971573-1458389754009437440-n.webp

Ήταν μέσα Μαρτίου όταν πήραμε την απόφαση να κλείσουμε εισιτήρια με γνωστή low budget εταιρία για την Μάλτα.  Αυτό το ταξίδι διαφοροποιείται από όλα τα προηγούμενα που έχω κάνει, είχα μόλις 2 χρόνια να βγω στο εξωτερικό, το είχα ανάγκη αλλά δεν είχα ανάγκη να ταξιδέψω όπως ταξίδευα τόσα χρόνια, ήθελα απλώς να πάω εκεί και να ζήσω το Σαββατοκύριακο όπως οι ντόπιοι. *Η περιπλάνηση εδώ.  #4 Εύοσμος: Μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση και οι πρώτες ασχήμιες

kriezwtoy-parko-ghipedo3.jpg

Αρκετή κουβέντα ξεσήκωσε στα social media, αλλά και στις γειτονιές των δυτικών συνοικιών, οι όμορφες αν μη τι άλλο εικόνες από τα πλήρως ανακαινισμένα γήπεδα μπάσκετ στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Ειδικότερα η νέα όψη που έχει αποκτήσει το γήπεδο στο πάρκο Κριεζώτου, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι παραπέμπει σε εικόνες από αντίστοιχους χώρους που βλέπουμε από το εξωτερικό.

*Το ρεπορτάζ εδώ. 

#3 Σταματήστε τις υπερβολές για τη νέα σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης

treno.JPG

Ταξιδέψαμε και τίποτε δεν είναι όπως παρουσιάζεται…

*Διαβάστε εδώ.  #2 Johnny Water: Ο άνθρωπος που έκανε το νερό επιστήμη στη Θεσσαλονίκη

img-7367.webp

Γνωστός στο πανελλήνιο, σήμα κατατεθέν της παραλίας, διάσημος όσο ο Λευκός Πύργος με χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πιο cult, χαλαρός τύπος της Θεσσαλονίκης, ο μίστερ Johnny Water μοιράζει απλόχερα την ενέργεια, τα χαμόγελα την τρέλα του μαζί με νερό την πιο σημαντική πηγή ζωής. *Η συνέχεια εδώ.  #1 Θεσσαλονίκη: Σαρκοφάγες χελώνες κατέκλυσαν ρυάκι σε πάρκο (ΒΙΝΤΕΟ)

khelones1.webp

Ένας τεράστιος πληθυσμός από εισαγόμενες σαρκοφάγες χελώνες διαβιεί σε ένα ρυάκι που επικοινωνεί με τα δύο συντριβάνια στο πάρκο Πεδίο Άρεως, απέναντι από την ΕΡΤ3, έχοντας μάλιστα επιβληθεί στο περιβάλλον έναντι των ελληνικών χελωνών.

*Η συνέχεια εδώ. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα