Best Of Parallaxi: Τα κείμενα που διαβάσατε περισσότερο τον Mάρτιο!

Ρεπορτάζ, απόψεις, προτάσεις για σειρές, νέοι άνθρωποι και πολλά άλλα συνθέτουν το μωσαϊκό των πιο δημοφιλών posts.

Parallaxi
best-of-parallaxi-τα-κείμενα-που-διαβάσατε-περισσότ-708745
Parallaxi

Ο πρώτος μήνας της άνοιξης έφτασε στο τέλος του, αυτά είναι τα κείμενα της Parallaxi που διαβάσατε περισσότερο. Ρεπορτάζ, απόψεις, προτάσεις για σειρές, νέοι άνθρωποι και πολλά άλλα συνθέτουν το μωσαϊκό των πιο δημοφιλών posts.

Ξεκινούμε λοιπόν την ανάγνωση του top 10. Από το τέλος προς την αρχή.

#10 Κάν’το όπως η Ισπανία: Το νέο μοντέλο στον τουρισμό δείχνει το σωστό δρόμο

Φωτογραφία: Unsplash

Δεν πάει πολύς καιρός που ο Iago Negueruela, υπουργός Τουρισμού των Βαλεαρίδων Νήσων στην  Ισπανία μίλησε πρώτη φορά για ποιότητα στον τουρισμό της περιοχής και αποτροπή της ποσότητας.

*Το ρεπορτάζ εδώ.

#9 Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η κοπή των δέντρων στην πόλη με το λιγότερο πράσινο;     

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται γύρω από το θέμα της κοπής των δένδρων, και κυρίως από την εμμονή του δήμου να εφαρμόσει ένα σχεδιασμό που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και καταφανώς μειώνει το πράσινο, σε μία πόλη που, δικαίως, έχει κερδίσει τον τίτλο της τσιμεντούπολης.

*To ρεποτάζ εδώ. 

#8 Σε νέες «δύσβατες» διαδρομές, η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης; 

Σε περίοδο νέων «δύσβατων διαδρομών» ενδεχομένως να εισέρθει το Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της λειτουργίας του στην κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο, ζήτημα που ενδεχομένως να προκαλέσει αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία χρηματοδοτείται κατά 75%.

*Διαβάστε περισσότερα εδώ.

#7 Τι συμβαίνει στο αιωνόβιο πευκοδάσος Δραγουντέλι στη Σιθωνία

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους επαγγελματίες μελισσοκόμους της Χαλκιδικής η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία δύο χρόνια στο πευκοδάσος του Δραγουντέλι στη Σιθωνία. Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν πολλά ερωτηματικά, με τους ανθρώπους του κλάδου να σημειώνουν ότι η καταστροφή είναι ακόμα μεγαλύτερη και δεν μπορεί να αποτυπωθεί πλήρως στα παρακάτω καρέ.

*Διαβάστε περισσότερα εδώ.

#6 Έτσι έδιωξαν τα χαβαρόνια από τη Ρωμαϊκή Αγορά

Αν και το χαβαρόνι αναπαράγεται κυρίως σε ανοικτές περιοχές, ορισμένες φορές οι αποικίες αναπαραγωγής και οι φωλιές τους βρίσκονται κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς, συχνά σε πάρκα μεγάλων πόλεων, όπου εμφανίζονται με αρκετά «θορυβώδη» συμπεριφορά. Σε κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις μάλιστα, όπως για παράδειγμα στη Βιέννη έχουν δημιουργηθεί «θέσεις» διαχείμασης με περίπου 250.000 χαβαρόνια.

*Διαβάστε την συνέχεια εδώ. 

#5 Γυναίκες Ρομά που κυνήγησαν τα όνειρά τους και έκαναν το ανέφικτο, εφικτό

Η Μαρία, η Ειρήνη, η Χριστίνα και η Μαρία πάλεψαν με πείσμα και υπομονή κάνοντας το ανέφικτο, εφικτό και μέσα από την εξιστόρηση των ιστοριών τους προτρέπουν παρά τις δυσκολίες κάθε νεαρό κορίτσι να κυνηγήσει τα όνειρα της. *Η συνέχεια εδώ.

#4 Ο άνθρωπος που δημιουργεί ό,τι φαντάζεσαι, είναι στην Θεσσαλονίκη!

Tέχνη είναι να φαντάζεσαι κάτι και να μπορείς να το δημιουργήσεις. Στην Δυτική Θεσσαλονίκη σε ένα εργαστήρι αυτή την πρόταση την κάνουν πράξη, εκεί που τα φελιζόλ, οι πολυεστέρες, και τα χρώματα δημιουργούν φιγούρες, φανταστικά χωριά, ακόμη και ενυδρεία. Εκεί που η γλυπτική βρίσκει την εξέλιξη της και η φαντασία συναντά την δημιουργία. Ο Θόδωρος Φράστανλης, είναι ο designer που αυτή την στιγμή συναντάς κάθε μέρα στην Τσιμισκή, όμως έχεις δει πολλά έργα του σε καταστήματα της πόλης.

*Η συνέντευξη εδώ.

#3 Βασιλικά: Οργή για κτίσμα-δωρεά που κατεδαφίστηκε – Θα γινόταν μουσείο

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ κατοίκων στα Βασιλικά και του δήμου Θέρμης, μετά από κατεδάφιση κτιρίου που είχε παραχωρηθεί πριν από πολλά χρόνια ως δωρεά, με σκοπό να γίνει λαογραφικό μουσείο.

*Το ρεπορτάζ εδώ.

#2 Θεσσαλονίκη: Άντε και ήρθε ο τουρίστας. Τι θα βρει στην πόλη;

Μπορεί η πόλη να προσπαθεί να μπει σε περίοδο άνοιξης και να προετοιμάζεται για ένα επόμενο καλοκαίρι, όμως τα πράγματα δε ξέρω τελικά αν είναι τόσο ευοίωνα για εκείνους που ανυπομονούν γι’ αυτό, όταν η Θεσσαλονίκη κάνει τα πάντα τελικά για να ζήσουμε ένα μαρτυρικό (και μοναχικό) καλοκαίρι. Μαρτυρικό, επειδή όπως όλα δείχνουν θα «ψηθούμε» κάτω από τον ήλιο, μετά από τις κοπές των δέντρων στο κέντρο και όχι μόνο, αλλά και τις φυτεύσεις των νέων δέντρων που όμως θα κάνουν μερικά χρόνια μέχρι να δώσουν σκιά και να μειώσουν κανέναν βαθμό από το “λιοπύρι” του Αυγούστου.

*Διαβάστε την συνέχεια εδώ.

#1 Τροφή για σκέψη: Γιατί η Αλβανία εγκαταλείπει το τουριστικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα»

Η Αλβανία αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Η γειτονική χώρα αποφασίζει να επικεντρωθεί στον εναλλακτικό τουρισμό και όχι στον μαζικό τουρισμό, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα καταφέρει να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της. Το μικροσκοπικό βαλκανικό κράτος κάποτε ήταν ερμητικά κλειστό για τον έξω κόσμο. Τώρα όμως η δημοτικότητα του έχει ανέβει κατακόρυφα, αφού θεωρείται ένας μοντέρνος, αλλά και ταυτόχρονα, εξωτικός προορισμός. Πέρσι προσέλκυσε 7,5 εκατ. επισκέπτες, υπερδιπλάσιος αριθμός του πληθυσμού της χώρας, ενώ ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2019 με 6,4 εκατ. επισκέπτες το 2019.

*Το ρεπορτάζ εδώ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα